Sinemasia.com * Güney Kore ve Uzak Doğu Sinema & Kültür Sitesi    

Go Back   Sinemasia.com * Güney Kore ve Uzak Doğu Sinema & Kültür Sitesi > Sinema > Güney Kore Sineması > 2007

Seçenekler Stil
Alt 02-09-2008, 01:22   #1
ondooz
XIX.

ondooz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karizma Gücü :
Karizma Puanı : 1230
ondooz has much to be proud ofondooz has much to be proud ofondooz has much to be proud ofondooz has much to be proud ofondooz has much to be proud ofondooz has much to be proud ofondooz has much to be proud ofondooz has much to be proud ofondooz has much to be proud of
Güney Kore Bayrağı May 18 (Hwaryeohan hyuga) [2007]

Yönetmen:
Ji-hun Kim
Senaryo: Sang-yeon Park
Türkçe Adı:18 Mayıs
Yapım : 2007
Ülke : Güney Kore
Tür : Dram
Süre : 120 dakika

Oyuncular: Sung-kee Ahn, Bong-gi Baek, Jong-hak Baek, Lee Byeong-Hyeon, Lee Chang-min, Hyo-Seob Eom, Choi Jae-Hwan, Jeong Jeong-Ah, In-gi Jeong, Kim Ji-Hoon

Tanıtım:Güneşli bir Mayıs öğleni; taksiciler, öğrenciler ve bebeklerini taşıyan kadınlar, binlercesi eyalet merkezindeki ofis binasının önünde toplandı...

Günlerdir gökyüzünden yağan paraşütçüler, ayrılmak üzere olduklarının haberlerinin yaydığı gibi, caddeye sıralandılar ve insanları kutlamanın coşkusuyla doldurdular. Kalabalık beklenti içindeyken, ulusal marş hoparlörlerden çalmaya başladı.

Ardından, bir ateş patlaması tüm öğleni parçaladı. Sivil katliamın kurtulanları şimdi sevgili marşlarının onların özgürlüklerinin işareti değil, askeri yönetimin ateş emrinden başka bir şey olmadığını anlatıyorlar ve birlikler öldürmeden geri çekilmedikleri bu caddeye duvar örüyorlar.

Konu syra tarafından (04-12-2009 Saat 18:23 ) değiştirilmiştir..
ondooz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-08-2009, 04:53   #2
febastik
Yeni Üye

Karizma Gücü :
Karizma Puanı : 19
febastik is on a distinguished road

süper bir filmdi ya neden yorumlanmıyor ki bu tür filmler big bang da yorumlanmamış halbuki bu filmler süper izlemekte tereddüt edenler için soyluyorum cok güzel harika bir film dram türü süper bir yapım
febastik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-12-2009, 00:42   #3
Schneizel
Senior Member

Karizma Gücü :
Karizma Puanı : 862
Schneizel is a splendid one to beholdSchneizel is a splendid one to beholdSchneizel is a splendid one to beholdSchneizel is a splendid one to beholdSchneizel is a splendid one to beholdSchneizel is a splendid one to beholdSchneizel is a splendid one to behold

Lee Yo-won (이요원) seni seviyorum. Evlen benimle nolur.
Sana bu güzel şarkıyı hediye ediyorum Lee yo.

Filme gelicek olursak süper bir filmdi. İzlemeyen top olsun emi.

Konu Schneizel tarafından (16-12-2009 Saat 00:46 ) değiştirilmiştir..
Schneizel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-12-2009, 00:45   #4
KaNeSHiRo

KaNeSHiRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karizma Gücü :
Karizma Puanı : 6543
KaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond repute

Allah'ta seni bildigi gibi yapsin zaten

Bir kadın, bir erkeğin; kendisini gece-gündüz düşünmesinden hoşlanmaz, çünkü kendisi her an o erkeği düşünmemektedir. ~Cesare Pavese~

Takeshi Kaneshiro [ 金城武 ] Fan Club
Gorev Alani: Türk Sineması Linkleri

KaNeSHiRo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-01-2010, 20:37   #5
KaNeSHiRo

KaNeSHiRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karizma Gücü :
Karizma Puanı : 6543
KaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond repute

Alıntı:
febastik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
süper bir filmdi ya neden yorumlanmıyor ki bu tür filmler big bang da yorumlanmamış halbuki bu filmler süper izlemekte tereddüt edenler için soyluyorum cok güzel harika bir film dram türü süper bir yapım

kesinlikle katiliyorum, ben filmi izlemis ve begenmis olmama ragmen yorumlamayi unutmusum...

hukumetin, yagmaci yonetiminden memnun olmayan halkin yani sira, ogrencilerde eylemlere katilma karari almistir.

ailesini kaybetmis, abisiyle yasayan jun ki'de bu direnise katilmaya karar verir. abisi, taksi soforudur ve kardesi onun herseyidir. sokaklarda yasanan bu canli yayin öldürme sahnelerinden onu korumaya calismaktadir.

taksi soforru olan abi, bu esnada, hemsire olan bir kiza da asık olmustur. bilmedigi sey ise, daha sonra kendisininde direnise katilip, kizin babasi olan eski komutan ile hukumete karsi direnecegidir.

bu filmde beni en yaralayan sahnelerden biri, jun ki'nin ölümüydü... Abisi, ates altinda bulunan sokagin ortasinda kardesinin vuruldugunu gorunce, tereddutsuz kosarak siperinden cikti ve kardesine yardima gitti....o sahne beni nefessiz birakmisti...

Bir kadın, bir erkeğin; kendisini gece-gündüz düşünmesinden hoşlanmaz, çünkü kendisi her an o erkeği düşünmemektedir. ~Cesare Pavese~

Takeshi Kaneshiro [ 金城武 ] Fan Club
Gorev Alani: Türk Sineması Linkleri

KaNeSHiRo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Üye ve 1 Tanrı Misafiri)

Seçenekler
Stil