Sinemasia.com * Güney Kore ve Uzak Doğu Sinema & Kültür Sitesi    

Go Back   Sinemasia.com * Güney Kore ve Uzak Doğu Sinema & Kültür Sitesi > Sinema > Güney Kore Sineması > 2007

Seçenekler Stil
Alt 02-09-2008, 00:22   #1
ondokuz
XIX.

ondokuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karizma Gücü :
Karizma Puanı : 1973
ondokuz has a brilliant futureondokuz has a brilliant futureondokuz has a brilliant futureondokuz has a brilliant futureondokuz has a brilliant futureondokuz has a brilliant futureondokuz has a brilliant futureondokuz has a brilliant futureondokuz has a brilliant futureondokuz has a brilliant futureondokuz has a brilliant future
Güney Kore Bayrağı May 18 (Hwaryeohan hyuga) [2007]

Yönetmen:
Ji-hun Kim
Senaryo: Sang-yeon Park
Türkçe Adı:18 Mayıs
Yapım : 2007
Ülke : Güney Kore
Tür : Dram
Süre : 120 dakika

Oyuncular: Sung-kee Ahn, Bong-gi Baek, Jong-hak Baek, Lee Byeong-Hyeon, Lee Chang-min, Hyo-Seob Eom, Choi Jae-Hwan, Jeong Jeong-Ah, In-gi Jeong, Kim Ji-Hoon

Tanıtım:Güneşli bir Mayıs öğleni; taksiciler, öğrenciler ve bebeklerini taşıyan kadınlar, binlercesi eyalet merkezindeki ofis binasının önünde toplandı...

Günlerdir gökyüzünden yağan paraşütçüler, ayrılmak üzere olduklarının haberlerinin yaydığı gibi, caddeye sıralandılar ve insanları kutlamanın coşkusuyla doldurdular. Kalabalık beklenti içindeyken, ulusal marş hoparlörlerden çalmaya başladı.

Ardından, bir ateş patlaması tüm öğleni parçaladı. Sivil katliamın kurtulanları şimdi sevgili marşlarının onların özgürlüklerinin işareti değil, askeri yönetimin ateş emrinden başka bir şey olmadığını anlatıyorlar ve birlikler öldürmeden geri çekilmedikleri bu caddeye duvar örüyorlar.

Konu syra tarafından (04-12-2009 Saat 17:23 ) değiştirilmiştir..
ondokuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-08-2009, 03:53   #2
febastik
Yeni Üye

Karizma Gücü :
Karizma Puanı : 19
febastik is on a distinguished road

süper bir filmdi ya neden yorumlanmıyor ki bu tür filmler big bang da yorumlanmamış halbuki bu filmler süper izlemekte tereddüt edenler için soyluyorum cok güzel harika bir film dram türü süper bir yapım
febastik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-12-2009, 23:42   #3
Schneizel
Senior Member

Schneizel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karizma Gücü :
Karizma Puanı : 3699
Schneizel has a reputation beyond reputeSchneizel has a reputation beyond reputeSchneizel has a reputation beyond reputeSchneizel has a reputation beyond reputeSchneizel has a reputation beyond reputeSchneizel has a reputation beyond reputeSchneizel has a reputation beyond reputeSchneizel has a reputation beyond reputeSchneizel has a reputation beyond reputeSchneizel has a reputation beyond reputeSchneizel has a reputation beyond repute

Lee Yo-won (이요원) seni seviyorum. Evlen benimle nolur.
Sana bu güzel şarkıyı hediye ediyorum Lee yo.

Filme gelicek olursak süper bir filmdi. İzlemeyen top olsun emi.

Konu Schneizel tarafından (15-12-2009 Saat 23:46 ) değiştirilmiştir..
Schneizel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-12-2009, 23:45   #4
KaNeSHiRo

KaNeSHiRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karizma Gücü :
Karizma Puanı : 11286
KaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond repute

Allah'ta seni bildigi gibi yapsin zaten

KaNeSHiRo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-01-2010, 19:37   #5
KaNeSHiRo

Karizma Gücü :
KaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond reputeKaNeSHiRo has a reputation beyond repute

Alıntı:
febastik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
süper bir filmdi ya neden yorumlanmıyor ki bu tür filmler big bang da yorumlanmamış halbuki bu filmler süper izlemekte tereddüt edenler için soyluyorum cok güzel harika bir film dram türü süper bir yapım

kesinlikle katiliyorum, ben filmi izlemis ve begenmis olmama ragmen yorumlamayi unutmusum...

hukumetin, yagmaci yonetiminden memnun olmayan halkin yani sira, ogrencilerde eylemlere katilma karari almistir.

ailesini kaybetmis, abisiyle yasayan jun ki'de bu direnise katilmaya karar verir. abisi, taksi soforudur ve kardesi onun herseyidir. sokaklarda yasanan bu canli yayin öldürme sahnelerinden onu korumaya calismaktadir.

taksi soforru olan abi, bu esnada, hemsire olan bir kiza da asık olmustur. bilmedigi sey ise, daha sonra kendisininde direnise katilip, kizin babasi olan eski komutan ile hukumete karsi direnecegidir.

bu filmde beni en yaralayan sahnelerden biri, jun ki'nin ölümüydü... Abisi, ates altinda bulunan sokagin ortasinda kardesinin vuruldugunu gorunce, tereddutsuz kosarak siperinden cikti ve kardesine yardima gitti....o sahne beni nefessiz birakmisti...

Alt 17-02-2010, 16:06   #6
delimanyak
delidir ne yapsa yeridir

delimanyak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karizma Gücü :
Karizma Puanı : 8185
delimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond repute

uzun zaman önce indirmiş olmama rağmen dün seyretme fırsatım ooldu.. olayların yaşanmış olmasının yanı sıra bu tarz filmlerinin hep aynı şeyi anlattığı dikkatimi çekti.. özgürlük.. özgürlük uğruna haksızlığa karşı her şeyi göze alarak direnmek.. bu tarz filmlerden gerçkten çok etkileniyorum.. ama askerler neden kendi vatanadaşına karşı bu kadar acımasız olabiliyor anlamıyorum yanii öldürene kadar dövdüler merhamet dinlenmiş olmasına rağmen..

yani biizm ülkemizde de yaşanmış zamanında bu tarz olaylar bir şeylerin farkeden öğrencilere karşı hep acımasız olmuş kendi ülkesinin askeri..

en son belediye binasını basmaya geldiklerinde kendi vatandaşlarına ateş açıldıktan sonra yaralananlar telsizle birbirleriyle vedalaşmaları ve en başta fotografın çekildiği sahnelerde çok etkilendim ben de..

kurtuluş savaşımızdan kalan fotograflarda dedim demek öyle çekildi.. ya bilmiyorum bu tarz filmleri seyrederken çok başka düşüncelere gidiyorum ben..

demekki genelde her ülkede böyle olaylar yaşanmış ve yaşanmaya devam ediyor..

bu tarz filmleri seyretmeyi ne kadar çok etkilese de seviyorum.. bu tarz filmleri sevenlere children of glory tavsiyemdir..
bir yerin üşüse onun sıcaklığı
öbürü en içten çağrını işitmiyor
alıp tutmaksa o basıp gitmekse o
bakışları kıyısız deniz uzaklığı

// Atilla İlhan
delimanyak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-02-2010, 20:58   #7
KaNeSHiRo

Karizma Gücü :

delicigim, guzel bir fikir beyani yapmissin..

filmde, ulke yonetiminin arsiz yonetiminin yani sira, askeri islerinde bu yonetimin tek elinde oldugunu goruyoruz. zira devlet yonetimi, kendi gorevini sasirip diger alanlardaki hizmetlere acik alan saglamazsa, askerde kendi vatandasini, yonetimin emriyle boyle gebertiyor iste -filmden bahsediyorum-

bir seylerin farkinda olmaksa, aynen dusunce suclari(!!!) gibi, tehlikeli ve kabul edilemez goruluyor.

Cunku yonetimin basindaki siyasiler - filmdekilerden bahsediyorum- koltuklarina oylesine hazimsizca yapismislarki, bir seylerin yolunda gitmediginden yakinan, bunun icin demokratik hakkini kullanmak uzere protesto eden - silahsiz insanlardan bahsediyorum- insanlarina ayni arsizlik ve acimasizlikla karsilik veriyor...sonrasinda ne oluyor?

savunmasizken vurulan halkin icinden, yaralanarak veya yara almadan kurtulanlar birlesiyor, ama bu kez demokratik hakkin yani sira, savunmasiz, sadece haksiz dagitim icinde yasamak istemedigi icin meydana dokulen ve vurularak katledilen yakinlarinin da -bu asamadan sonra bu yakinlarin ismi "dava arkadasi" oluyor- kanini yerde birakmamayi amac ediniyorlar...

her ne olursa olsun, boylesi bir durumda zararli cikanlarin en buyugu "savunmasizlar" oluyor.....

Alt 17-02-2010, 21:01   #8
dilos
Senior Member

dilos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karizma Gücü :
Karizma Puanı : 6995
dilos has a reputation beyond reputedilos has a reputation beyond reputedilos has a reputation beyond reputedilos has a reputation beyond reputedilos has a reputation beyond reputedilos has a reputation beyond reputedilos has a reputation beyond reputedilos has a reputation beyond reputedilos has a reputation beyond reputedilos has a reputation beyond reputedilos has a reputation beyond repute

filmi seyretmedim ama tartışmaya açtığı konular ilginç..seyredilmeli..
dilos isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-02-2010, 21:10   #9
silik_001
Banned

Karizma Gücü :
Karizma Puanı : 237
silik_001 has a spectacular aura aboutsilik_001 has a spectacular aura aboutsilik_001 has a spectacular aura about

kesinlikle izliyicem çok güzel yorumlar var
silik_001 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-02-2010, 21:09   #10
delimanyak
delidir ne yapsa yeridir

delimanyak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karizma Gücü :
Karizma Puanı : 8185
delimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond reputedelimanyak has a reputation beyond repute

bir yerin üşüse onun sıcaklığı
öbürü en içten çağrını işitmiyor
alıp tutmaksa o basıp gitmekse o
bakışları kıyısız deniz uzaklığı

// Atilla İlhan
delimanyak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Üye ve 1 Tanrı Misafiri)

Seçenekler
Stil