PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HP’nin Çinlisi, Türkiye’de 60 milyon dolara bilgisayar üretecek

ondokuz
25-02-2009, 20:26
http://img50.imageshack.us/img50/3563/272396426450b20f6ee.jpg

Dünyanın en büyük ’markasız bilgisayar’ üreticisi Çinli Foxconn, HP için yılda 200 bin adet bilgisayar üretmek üzere Çorlu’da bir tesis kuruyor. 60 milyon dolarlık tesis 2000 kişiye istihdam sağlayacak. Yatırımın yaklaşık 18 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

GLOBAL teknoloji devi Hewlett-Packard’ın (HP) üretim ortağı Foxconn, Türkiye’de PC üretmek amacıyla Çorlu’da 60 milyon dolarlık yatırım yapacak. Yatırım 2 bin kişiye istihdam yaratacak. Hewlett-Packard (HP) ve Foxconn Teknoloji Grubu (Foxconn), Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile birlikte yaptıkları açıklamada, Türkiye ve Orta Doğu’daki talep artışını karşılamaya yönelik olarak Türkiye’de PC üretimine geçileceğini duyurdu.

En büyük müşterisi HP

Foxconn tesisinin en büyük PC müşterilerinden biri olmayı hedefleyen HP, yeni tesisten aynı zamanda Türkiye, Orta Doğu ve bazı Avrupa pazarları için ayda ortalama 200 bin adet masaüstü bilgisayar sevketmeyi planlıyor. Türkiye pazarına 20 yıl önce İstanbul’da ofis açarak giren HP’nin Doğu ve Afrika Bölgesi (EMEA) Kişisel Sistemler Grubu’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Eric Cador, "Bu yatırımın HP’ye, Türkiye, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesileri’ne yapılacak ihracatlarında destek olacağından ve daha da güçlendireceğinden eminiz PC üretiminin Türkiye’den yapılması, HP’nin dünyanın hızla büyümekte olan bölgelerindeki artan tüketici talebine karşılık verme stratejisinin önemli bir parçası" diye konuştu. Foxconn Başkan Yardımcısı Jim Chang, "Türkiye, zengin ve yetkin iş gücü, stratejik konumu ve hükümetin desteği ile talep edilen ürünleri en hızlı ve en rekabetçi yollarla sunmamız için ideal bir ülkedir" dedi.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, 8 aydır üzerinde çalıştıkları, katma değeri yüksek bir teknoloji yatırımının Türkiye’de gerçekleşmesinde rol oynadıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Yatırım yankı uyandıracak

Korkmaz, "HP gibi bir dünya markasının, böyle bir dönemde, bu kadar önemli bir yatırımla, üretim merkezi için ülkemizi seçmesi ve üretim ortağının yaratacağı 2 bin kişilik istihdam, global arenada da yankı uyandıracak son derece önemli bir gelişme" dedi. Foxconn Compaq, IBM, Dell, Apple ve HP adına masaüstü bilgisayar üretimi yapıyor. Çorlu’da kurulacak olan fabrikada HP’nin yanısıra diğer bilgisayar markaları için de üretim yapılabilecek.

HP: Hepimiz gururlandık

FOXCONN’un Türkiye’de yatırım yapması için büyük çaba harcadıklarını belirten HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Müdürü Artun Ayvat, yatırım sürecini şöyle anlattı: "Yeni bir fabrikaya ihtiyaç duyduğumuz için Foxconn ile masaya oturduk. Kendilerinden üretimini alacağımız bir fabrika yatırımı yapmalarını istedik. Türkiye dışından birkaç aday ülke daha vardı. Herkesin fabrika kapattığı bir dönemde, Türkiye’nin bu yatırım için seçilmesi hepimizi gururlandırdı."

Korkmaz: Fırsatı değerlendiren kazanır

TÜRKİYE’de yatırım yapmayı fırsat gören şirketlerin, mevcut krizden çok daha güçlü bir şekilde çıkacağını söyleyen Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Küresel ekonomik kriz ortamında Türkiye, potansiyel yatırımcılara ideal koşullar sunuyor. Küresel ekonomik karmaşaya rağmen Türkiye’de yatırım yapan şirketler, mevcut krizden çok daha güçlü çıkacak. Yatırımlar istikrar yeniden sağlandığında meyvelerini verecek ve yatırımlarının karşılığını fazlasıyla alacaktır. Üretim şirketleri ayrıca yeni çıkan Ar&Ge yasasından da faydalanma şansına sahip olacak."

> Şu kriz döneminde büyük işler yapıyor Foxconn. yeni yeni kendi markasıyla anakartlar da sürmeye başladı. Ülkemiz adına hayırlı olsun diyelim.

cumartesi
01-03-2009, 17:56
istihdam acisindan iyi bi rakam, edirnede ki issizler icin bulunulmaz bi firsat suan ki kriz ortaminda. verilecek paraya bakilmadan issizlerin hepsinin basvurmasi gerekli.