Rauhassa
09-07-2010, 22:35
Kelebeğin ömrü tek gündür derler. Hiç araştırmadım doğruluğunu. Gereksinim duymadım.
Belki de ilgimi çekmedi...
Aslında o kadar da önemli değil...
...
Peki...
Eğer öyleyse bir kelebeğe yapılacak en kötü şey nedir sizce?
Bence o tam özgür olmuşken, o güzel rengarenk kanatlarını daha yeni yeni çırpmaya başlamışken yani daha yeni yeni uçup etrafına yukarılardan sevinçle ve heyecanla bakıp neşe şarkıları söylerken, camlarla çevrili bir odaya hapis etmektir...
O güzellikleri görüpte her yetişmeye çalıştığında tüm bedenini cama çarpması ne acı değil mi?
Her çırpınışında bir darbe, her çırpınışında bir kalp kırıklığı...
Aynı anda hissedilen onca duygu... Hırs, Öfke, Kırgınlık, İnat...
Her çarpışında ayrı bir duygu seli ve git gide tükenen güç...
Bir hiç olmasına ramak kala tek günlük ömrünü sadece dışarı çıkma çabalarında harcamasına ne demeli?
Gerçekten çok acı bir durum...
Peki o zavallı kelebeği o lanet olası odaya hapis eden kişi(cik) ne yapıyordur şimdi...?
Bence O'nun tek gününü mahvettiği için kahroluyordur.
Bir elinde o kelebekçiğin kırılmış tek kanadı, diğerinde ise geriye kalan bir bedenin parçaları...
Nereden mi biliyorum? Sanırım yeniden aynaya bakmamın vakti geldi...
Belki de ilgimi çekmedi...
Aslında o kadar da önemli değil...
...
Peki...
Eğer öyleyse bir kelebeğe yapılacak en kötü şey nedir sizce?
Bence o tam özgür olmuşken, o güzel rengarenk kanatlarını daha yeni yeni çırpmaya başlamışken yani daha yeni yeni uçup etrafına yukarılardan sevinçle ve heyecanla bakıp neşe şarkıları söylerken, camlarla çevrili bir odaya hapis etmektir...
O güzellikleri görüpte her yetişmeye çalıştığında tüm bedenini cama çarpması ne acı değil mi?
Her çırpınışında bir darbe, her çırpınışında bir kalp kırıklığı...
Aynı anda hissedilen onca duygu... Hırs, Öfke, Kırgınlık, İnat...
Her çarpışında ayrı bir duygu seli ve git gide tükenen güç...
Bir hiç olmasına ramak kala tek günlük ömrünü sadece dışarı çıkma çabalarında harcamasına ne demeli?
Gerçekten çok acı bir durum...
Peki o zavallı kelebeği o lanet olası odaya hapis eden kişi(cik) ne yapıyordur şimdi...?
Bence O'nun tek gününü mahvettiği için kahroluyordur.
Bir elinde o kelebekçiğin kırılmış tek kanadı, diğerinde ise geriye kalan bir bedenin parçaları...
Nereden mi biliyorum? Sanırım yeniden aynaya bakmamın vakti geldi...