Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuzey Kore'den Güney'e savaş uyarısı
http://img243.imageshack.us/img243/1491/2005201019382762839402.jpg
Kuzey Kore donanmasından Albay Pak In Ho, APTN yayın kuruluşuna batırılan gemiyle ilgili yaptığı açıklamada, "(Güney Koreli) düşmanlarımız buna karşılık vermeye ya da bizi cezalandırmaya veya bize yaptırımlar uygulamaya ya da saldırmaya çalışırlarsa, buna topyekün savaşla cevap vereceğiz" dedi.
Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak, Güney Kore savaş gemisinin 26 Martta Kuzey Kore açıklarındaki tartışmalı sularda batmasıyla ilgili yürütülen çokuluslu soruşturmada Kuzey Kore'nin sorumlu bulunması üzerine, bu ülkeye karşı "sert eylem" sözü vermişti.
NATO da Kuzey Kore'yi, Güney Kore donanmasına ait "Cheonan" adlı savaş gemisini batırdığı gerekçesiyle "şiddetle" kınamıştı.
AA
http://img13.imageshack.us/img13/6031/2005201018551279720342.jpg
NATO'dan yapılan açıklamada, 46 denizcinin öldüğü geminin batırılmasıyla ilgili uluslararası soruşturmanın Kuzey Kore'yi sorumlu tuttuğu belirtilerek, olayın uluslararası hukukun açık bir ihlali ve bölgedeki güvenliğe ciddi tehdit olduğu belirtildi.
Açıklamada, "Kuzey Atlantik Konseyi geçmişte de Kuzey Kore'yi tansiyonu yükseltecek faaliyetlerden kaçınması konusunda uyarmıştı. NATO, bir kez daha Pyongyang'ı uluslararası sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyor." denildi.
(CİHAN)
son gelişmelerden üsenmez ve burada olursam sizleri haberdar etmeye devam ederim_E
http://img717.imageshack.us/img717/491/2005201009094232895072.jpg
Yürütülen soruşturma sonunda müfettişler, geminin Kuzey Kore tarafından gönderilen bir torpido yüzünden battığına dair ellerinde kanıt olduğunu kaydetti. Açıklamada, ''(Gemi) Kuzey Kore'de yapılan ve bir Kuzey Kore denizaltısından atılan bir torpidonun gemi dışında patlaması ile batmıştır'' tespitine yer verildi.
Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak'ın makamından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'ye yönelik sert tedbirler alınacağını açıklandı ve konuyla ilgili acil toplantı yapılacağı belirtildi.
1200 tonluk Güney Kore savaş gemisi "Cheonan" 26 Martta batmış ve 46 denizci hayatını kaybetmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, ABD, Britanya ve İsveç'ten uzmanların da bulunduğu sivil ve askeri yetkililerden oluşan bir ekip görev almıştı.
-KUZEY'İN TEPKİSİ-
Öte yandan Kuzey Kore'nin, Güney Kore'nin geminin batırılması suçlamasıyla Kuzey'e yaptırım uygulaması durumunda savaş da dahil olmak üzere her türlü sert tedbiri alacağı açıklandı.
Kuzey Kore Ulusal Savunma Komisyonundan yapılan açıklamada, Güney Kore'nin açıkladığı soruşturma sonuçlarının ''kurgu'' olduğu bildirildi.
-BEYAZ SARAY-
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da Kuzey Kore'nin izolasyonunu derinleştirecek saldırgan hareketlerinden sorumlu tutulacağı kaydedildi.
zaman
http://cdn1.cnnturk.com/handlers/file.ashx?FileID=347300&Width=292&Height=0&BlackWhite=False
Güneydoğu Asya'nın "iki düşman devleti" arasında gerilim yüksek. Güney Kore savaş gemisini batıran Kuzey Kore, Seul yönetiminin karşılık vermesi halinde, savaş açacağı tehdidinde bulundu. Amerika ise, Seul yönetiminin yanındayız mesajı verdi.
Amerikan yönetimi, bundan sonraki adım Güney Kore'yle yakın ilişki içinde olduklarını duyurdu.
Beyaz Saray, Sarı Deniz'de iki ay önce batan Güney Kore gemisinin Kuzey Kore tarafından fırlatılan bir torpido yüzünden battığı yönündeki müfettiş raporunun ardından, konuyla ilgili olarak BM Güvenlik Konseyi ve Güney Kore'nin komşularıyla istişarelerde bulunulduğunu bildirdi.
Gazetecilerin, "ABD'nin Pyongyang'a yönelik yeni yaptırım girişimlerine destek verip vermeyeceği" sorusunu yanıtlayan Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, değişik kesimlerle danışmalarda bulunduklarını söyledi.
Gibbs, raporun açıklanmasından sonra Kuzey Kore'nin, "eğer yaptırım uygulamaya çalışırsa Güney Kore'ye savaş ilan edeceği tehdidinin Washington'da kaygı yaratıp yaratmadığı" sorusuna ise "varsayımlarla ilgilenmiyorum" yanıtını verdi.
ABD Savunma Bakanı Robert Gates ise Güney Kore'nin savaş gemisinin batırılmasını savaş nedeni olarak nitelemekten kaçındı.
Gates, Washington'un, Güney Kore'nin savaş gemisinin batırılmasıyla ilgili bulguları desteklediğini kaydetti.
Amerikan Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen ise bundan sonra atılacak adımın Güney Kore'yi ilgilendirdiğini ifade etti.
Mullen, onbinlerce askerlerini konuşlandırdıkları yakın müttefikleri Güney Kore ile ilgili ABD'nin ne yapacağını ise tartışmayacağını kaydetti.
Dışişleri Bakanlığı da Kuzey Kore'nin gemiyi batırmasının sebepsiz ve haksız bir hareket olduğunu belirterek, bunun Kuzey Kore için sonuçları olacağını kaydetti. Dışişleri sözcüsü P.J. Crowley, geminin batırılmasının, Pyongyang tarafından yapılan ciddi bir kışkırtma olduğunu vurguladı.
İngiltere Dışişleri Bakanı ise, ülkesinin uluslararası ortaklarıyla birlikte bu eyleme karşı çok taraflı bir yanıt vermeyi değerlendirdiğini söyledi.
Güney Kore gemisi, 26 Mart'ta Kuzey ve Güney Kore deniz sınırında batmıştı.
Olay sonrası açıklanan uluslararası raporda, 46 denizcinin ölümüyle sonuçlanan olaya, bir Kuzey Kore denizaltından fırlatılan torpilin sebep olduğu saptandı.
Kuzey Kore yönetimi, raporun, hayal ürünü olduğunu iddia etti.
CNNTURK.
Yine hafiften ABD tezgahı seziyorum. Zira Kuzey Kore ordu olarak çok güçlü ve ABD'ye kafa tutan bir ülke.
İki ülkeyi birbirine kırdırmak istiyorlar.
Ee zaten işgal falan derken ortadoğuya hakim oldular gibi.
Türkiye desen misler gibi AKP var; truva atları.
Demedi demeyin yakında olası bir İran, Suriye devletleri arasında ve bu devletlere karşıda bir savaş sesi çıkmazsa iyidir.
Neyse bakalım neler olcak.
(Yazıyı yazarken son iletiyi okumadım ve şimdi okudum. Aha işte ABD hemen Güney Kore safında. :))
Yine hafiften ABD tezgahı seziyorum. Zira Kuzey Kore ordu olarak çok güçlü ve ABD'ye kafa tutan bir ülke.
İki ülkeyi birbirine kırdırmak istiyorlar.
Ee zaten işgal falan derken ortadoğuya hakim oldular gibi.
Türkiye desen misler gibi AKP var; truva atları.
Demedi demeyin yakında olası bir İran, Suriye devletleri arasında ve bu devletlere karşıda bir savaş sesi çıkmazsa iyidir.
Neyse bakalım neler olcak.
(Yazıyı yazarken son iletiyi okumadım ve şimdi okudum. Aha işte ABD hemen Güney Kore safında. :))
ABD'nin elbette vardır parmağı.
ama Güney Kore de zaten ABD'ci.
gene çok farklı değil bloklar, Kuzey yanında Çin, belki Rusya bile.
Japonya'nın politası önemli burada.
Bir gün, bugün veya gelecekte bir Dünya Savaşı çıkacaksa Kuzey-Güney çekişmesinden patlak verecektir o kesin.
Altayhan
21-05-2010, 22:18
es es = kuzey kore
Bu ikisi kahpelikte sınır tanımıyor. Adam gizliden torpido atıyor 1200 tonluk gemiyi batırıyor, torpidoyu gösteriyorlar kurgu diyor, delikanlı gibi saldırmıyor. Bugün Hilary Clinton Japonya'yı gidecek yazıyordu, olaylar ciddi bu sefer maalesef. O değil de ben tam okulda sunumumu yapmıştım okulda, gelirken bu olayı öğrendim. Bir garip tesadüf oldu. Olayları takip etmek isteyenler burdan bakabilirler. http://www.koreatimes.co.kr/www/index.asp
vBulletin v3.8.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.