Sema
25-08-2008, 20:57
http://img235.imageshack.us/img235/6199/ver1ua9.jpg
Yönetmen: Quentin Tarantino
Senaryo : Quentin Tarantino
Görüntü yönetmeni: Andrzej Sekula
Tür: Suç, Gerilim
Yapım: ABD 1992 /99 dakika
Dil:İngilizce
Oyuncular
Harvey Keitel(Mr. White/Larry)
Tim Roth (Mr. Orange/Freddy)
Michael Madsen (Mr. Blonde/Vic)
Chris Penn (Nice Guy Eddie) ,
Steve Buscemi (Mr. Pink)
Lawrence Tierney (Joe Cabot)
Edward Bunker (Mr. Blue)
Quentin Tarantino (Mr. Brown)
Quentin Tarantino'nun büyük yankı uyandıran ödüLLü iLk fiLmi..Bir soygun ekseninde 8 gangsterin psikolojiLerini işLeyen bir kara fiLm..soygun öncesi en ince ayrıntıLarana kadar hazırLanmaLarına ragmen , hemen sonrasında poLisin peşLerine düşmesiyLe araLarına poLisin sızdıgını anLarLar .Gammazcının kim oLdugunu kestiremezLer ve etraf kan göLüne döner
http://images.art.com/images/-/Steve-Buscemi---Reservoir-Dogs--C10101789.jpeg
KarakterLerin her biri farkLı bir renk iLe çağırırLar birbirini, Mr.Pink'in diyaLogLarı, bahşiş üzerine derin yorumLarı koparır:D
Mr.Pink: Neden ben pembeyim?
Joe: Çünkü sen bir ibnesin!
Mr.Pink: Neden herkes kendi rengini seçmiyor?
Joe: Asla. Bunu bir kez denedik, yürümedi. Sonuçta Mr.Black kim olacak diye kavga eden dört adamdan başka birşey olmadı. Bu yüzden ben seçiyorum. Bay Pembe sensin.
Mr.Brown: İyi de Bay Kahverengi de Bay Boka çok yakın.
http://www.depresyonuyenmek.com/custom/rezerv.bmp
-PekaLa herkes küçük hanım için biraz para çıksın
-Haydi,bir dolar at
Mr.Pink: Hayır ben bahşiş vermem
-Bahşiş vermez misin?
Mr.Pink: Hayır, ben bahşişe inanmam
-Bahşiş vermeye inanmaz mısın?Bu piLiçLerin ne yaptığını biLiyorsunBurada pisLik içinde çaLışıyorLar.
Mr.Pink: SaçmaLama.Yeterince kazanmıyor oLsa işi bırakabiLir
-Bunu söyLeyecek cesareti oLan bir Yahudi biLe tanımıyorum
-Şu konuyu açıkLığa kavuşturaLım.Hiç başiş vermezsin, öyLe mi?
Mr.Pink: Bahşiş vermem çünkü topLum vermem gerektiğini söyLüyor.Bahşişi hakedene bahşiş veririm.Eğer gerçek bir çaba sarfetmişLerse birşeyLer veririm ama otomatik oLarak bahşiş vermek kuşLar içindir.OnLar sadece işLerini yapıyorLar
-Bu kız güzeLdi
-İyiydi
Mr.Pink:ÖzeL bir yanı yoktu
-NasıL özeL bir yanı oLmaLı?Seni arkaya götürüm p..nimi yaLamaLı?
-Bunun için %12 bahse girerim
Mr.Pink: Bakın, ben kahve istedim.Uzun zamandır buradayız.Bardağımı sadece 3 kez doLdurdu.Ben aLtı kez doLdurmasını istedim
-ALtı kez mi? Ya çok meşguLse?
Mr.Pink :"Çok meşguL" keLimeLeri bir garsonun sözLüğünde yoktur-
Afedersiniz "Bay Pink" ama ihtiyacınız oLan son şey bir bardak kahve daha
-Aman tanrım bu kadınLar açLıktan öLüyorLarAsgari ücret aLıyorLar
Mr.Pink: Bende bir zamanLar asgari ücretLe çaLıştım ve topLum bahşişe değer oLduğumu düşünmüyordu.
-Ama onLarın yaşamı senin bahşişLerine bağLı.
Mr.Pink: Bunun ne oLduğunu biLiyor musun?Dünyanın en küçük kemanı, garson kızLar için çaLıyor
-Ne dediğini biLmiyorsun
-Bu insanLar kıçLarını patLatıyor.Bu zor bir iş
Mr.Pink: McDonaLd's da çaLışmak da zor ama onLara bahşiş vermiyorsunuz değiL mi?Neden? OnLar da yemek servis ediyorLar ama topLum der ki "buradaki adamLara değiL, buradaki adamLara bahşiş verin." SaçmaLık!
-GarsonLuk bu üLkede koLej mezunu oLmayan kadınLarın yapabiLeceği en iyi iştir.Her bir kadının yaşamak için yapabiLeceği bir iştir.Sebebi ise bahşişLer.
Mr.Pink:Bu çok saçma.Aman Tanrım!Hükümet bahşişLerden vergi aLdığı için üzgünüm.Ama benim hatam değiL
-Görünüşe bakıLırsa garsonLar hükümetin düzenLi oLarak yağmaLadığı bir grup.
Mr.Pink: Bana bunu yapmamaLarıgerektiğini gösteren bir yazı göster, onu imzaLarım.Lehinde oy biLe veririm ama bu saçmaLığı yapmayacağım."koLej mezunu oLmayanLar"için de iki çift sözüm var : DaktiLoyu öğrensinLer.Eğer kiraLarını ödemem için benden yardım bekLiyorLarsa bu çok büyük sürpriz oLur.
-Beni ikna etti 1 doLarımı geri ver
-DoLarLar burada kaLsın
--PekaLa gezginLer, haydi gezintiye çıkaLım.Bir dakika bekLeyin kim bahşiş vermedi?
-Bay Pink
--Bay Pink mi? Neden?
-Bahşiş vermezmiş
--Bahşiş vermez miymiş?Ne demek "Bahşiş vermem"?
-Bahşişe inanmıyormuş.
-Kapa çeneni.
--"Bahşişe inanmıyorum" da ne demek?Haydi, 1 doLar at seni pisLik.Lanet oLası kahvaLtının parasını ödedim.
Mr.Pink: PekaLa, kahvaLtıyı ödediğin için veriyorum.Ama normaLde bunu asLa yapmam
--NormaLde ne yaptıgın umrumda değiL.Sadece herkes gibi 1 doLar bahşişi ver
--Teşekkür ederim
Mr. Blonde: (Marvin Nash'in kulağını keserken) Kıpırdama kahrolası, kıpırdama!
Mr. Pink: Birilerini vurdun mu?
Mr. White: Sadece birkaç polisi.
Mr. Pink: Hiç gerçek insan yok mu?
Mr. White: Sadece polisler.
Yönetmen: Quentin Tarantino
Senaryo : Quentin Tarantino
Görüntü yönetmeni: Andrzej Sekula
Tür: Suç, Gerilim
Yapım: ABD 1992 /99 dakika
Dil:İngilizce
Oyuncular
Harvey Keitel(Mr. White/Larry)
Tim Roth (Mr. Orange/Freddy)
Michael Madsen (Mr. Blonde/Vic)
Chris Penn (Nice Guy Eddie) ,
Steve Buscemi (Mr. Pink)
Lawrence Tierney (Joe Cabot)
Edward Bunker (Mr. Blue)
Quentin Tarantino (Mr. Brown)
Quentin Tarantino'nun büyük yankı uyandıran ödüLLü iLk fiLmi..Bir soygun ekseninde 8 gangsterin psikolojiLerini işLeyen bir kara fiLm..soygun öncesi en ince ayrıntıLarana kadar hazırLanmaLarına ragmen , hemen sonrasında poLisin peşLerine düşmesiyLe araLarına poLisin sızdıgını anLarLar .Gammazcının kim oLdugunu kestiremezLer ve etraf kan göLüne döner
http://images.art.com/images/-/Steve-Buscemi---Reservoir-Dogs--C10101789.jpeg
KarakterLerin her biri farkLı bir renk iLe çağırırLar birbirini, Mr.Pink'in diyaLogLarı, bahşiş üzerine derin yorumLarı koparır:D
Mr.Pink: Neden ben pembeyim?
Joe: Çünkü sen bir ibnesin!
Mr.Pink: Neden herkes kendi rengini seçmiyor?
Joe: Asla. Bunu bir kez denedik, yürümedi. Sonuçta Mr.Black kim olacak diye kavga eden dört adamdan başka birşey olmadı. Bu yüzden ben seçiyorum. Bay Pembe sensin.
Mr.Brown: İyi de Bay Kahverengi de Bay Boka çok yakın.
http://www.depresyonuyenmek.com/custom/rezerv.bmp
-PekaLa herkes küçük hanım için biraz para çıksın
-Haydi,bir dolar at
Mr.Pink: Hayır ben bahşiş vermem
-Bahşiş vermez misin?
Mr.Pink: Hayır, ben bahşişe inanmam
-Bahşiş vermeye inanmaz mısın?Bu piLiçLerin ne yaptığını biLiyorsunBurada pisLik içinde çaLışıyorLar.
Mr.Pink: SaçmaLama.Yeterince kazanmıyor oLsa işi bırakabiLir
-Bunu söyLeyecek cesareti oLan bir Yahudi biLe tanımıyorum
-Şu konuyu açıkLığa kavuşturaLım.Hiç başiş vermezsin, öyLe mi?
Mr.Pink: Bahşiş vermem çünkü topLum vermem gerektiğini söyLüyor.Bahşişi hakedene bahşiş veririm.Eğer gerçek bir çaba sarfetmişLerse birşeyLer veririm ama otomatik oLarak bahşiş vermek kuşLar içindir.OnLar sadece işLerini yapıyorLar
-Bu kız güzeLdi
-İyiydi
Mr.Pink:ÖzeL bir yanı yoktu
-NasıL özeL bir yanı oLmaLı?Seni arkaya götürüm p..nimi yaLamaLı?
-Bunun için %12 bahse girerim
Mr.Pink: Bakın, ben kahve istedim.Uzun zamandır buradayız.Bardağımı sadece 3 kez doLdurdu.Ben aLtı kez doLdurmasını istedim
-ALtı kez mi? Ya çok meşguLse?
Mr.Pink :"Çok meşguL" keLimeLeri bir garsonun sözLüğünde yoktur-
Afedersiniz "Bay Pink" ama ihtiyacınız oLan son şey bir bardak kahve daha
-Aman tanrım bu kadınLar açLıktan öLüyorLarAsgari ücret aLıyorLar
Mr.Pink: Bende bir zamanLar asgari ücretLe çaLıştım ve topLum bahşişe değer oLduğumu düşünmüyordu.
-Ama onLarın yaşamı senin bahşişLerine bağLı.
Mr.Pink: Bunun ne oLduğunu biLiyor musun?Dünyanın en küçük kemanı, garson kızLar için çaLıyor
-Ne dediğini biLmiyorsun
-Bu insanLar kıçLarını patLatıyor.Bu zor bir iş
Mr.Pink: McDonaLd's da çaLışmak da zor ama onLara bahşiş vermiyorsunuz değiL mi?Neden? OnLar da yemek servis ediyorLar ama topLum der ki "buradaki adamLara değiL, buradaki adamLara bahşiş verin." SaçmaLık!
-GarsonLuk bu üLkede koLej mezunu oLmayan kadınLarın yapabiLeceği en iyi iştir.Her bir kadının yaşamak için yapabiLeceği bir iştir.Sebebi ise bahşişLer.
Mr.Pink:Bu çok saçma.Aman Tanrım!Hükümet bahşişLerden vergi aLdığı için üzgünüm.Ama benim hatam değiL
-Görünüşe bakıLırsa garsonLar hükümetin düzenLi oLarak yağmaLadığı bir grup.
Mr.Pink: Bana bunu yapmamaLarıgerektiğini gösteren bir yazı göster, onu imzaLarım.Lehinde oy biLe veririm ama bu saçmaLığı yapmayacağım."koLej mezunu oLmayanLar"için de iki çift sözüm var : DaktiLoyu öğrensinLer.Eğer kiraLarını ödemem için benden yardım bekLiyorLarsa bu çok büyük sürpriz oLur.
-Beni ikna etti 1 doLarımı geri ver
-DoLarLar burada kaLsın
--PekaLa gezginLer, haydi gezintiye çıkaLım.Bir dakika bekLeyin kim bahşiş vermedi?
-Bay Pink
--Bay Pink mi? Neden?
-Bahşiş vermezmiş
--Bahşiş vermez miymiş?Ne demek "Bahşiş vermem"?
-Bahşişe inanmıyormuş.
-Kapa çeneni.
--"Bahşişe inanmıyorum" da ne demek?Haydi, 1 doLar at seni pisLik.Lanet oLası kahvaLtının parasını ödedim.
Mr.Pink: PekaLa, kahvaLtıyı ödediğin için veriyorum.Ama normaLde bunu asLa yapmam
--NormaLde ne yaptıgın umrumda değiL.Sadece herkes gibi 1 doLar bahşişi ver
--Teşekkür ederim
Mr. Blonde: (Marvin Nash'in kulağını keserken) Kıpırdama kahrolası, kıpırdama!
Mr. Pink: Birilerini vurdun mu?
Mr. White: Sadece birkaç polisi.
Mr. Pink: Hiç gerçek insan yok mu?
Mr. White: Sadece polisler.