PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lavender (Fan yi cho) [2000]

KaNeSHiRo
10-01-2010, 14:45
http://i30.tinypic.com/16bbot0.jpg
'imdb Köprüsü | (http://www.imdb.com/title/tt0274626/)Filmi Indir (http://www.sinemasia.com/forum/showthread.php?t=4225&highlight=lavender)
Yönetmen: Kam-Hung Yip
Yapım Yılı: 2000
Dil: Çin Lehçesi
Ülke: Hong Kong
Tür: Fantastik-Romantik

Oyuncular:
Takeshi Kaneshiro ,Kelly Chen ,Eason Chan ,Pei-pei Cheng

Konu:

Yorumum:

En bastan soylemeliyim, cunku yazinin sonuna kadar sabredemeyecegim. 10 uzerinden 10 verdim filme. Romantik, biraz komedi, biraz fantastik olgular barindiran filmler, cokta tercih ettigim turler degillerdir. Fakat, Basrol oyuncusunun ( Takeshi Kaneshiro ) cok cok cok sevdigim bir oyuncu olmasi dolayisiyla, bu filmini de izlemis olmak istedim.

Athena ( Kelly Chen ) ; sevglisi ölmüs ve onun yasini tutan genc , yalniz ve bir o kadarda mutsuz bir kadindir. Tek basina yasamakta ve esanslari karistirarak, insanlarin ruh hallerine gore kullanabilecekleri bir dukkanda, koku uzmani olarak calismaktadir. Athena, sevgilisi ölmesine ragmen ona hala sadakatle baglidir ve onun arkasindan her daim goz yasi dokmektedir. Isin ilginci, gozyaslarinin bir bardaga, bir su kabina dusmesini de saglayarak aglamasidir. Her aksam , is cikisi, turuncu ucan bir balon alir. Gece yarisi, uzerine seni cok ozledim yazarak balonu gokyuzune birakir.

Yine benzer bir gece, kuvetini, insanlari mutlu eden fakat kendisini bir turlu huzura kavusturamayan lavanta esansi esliginde doldurmus , icinde aglarken bir gumburtu kopar. Iste film burada basliyor. Gokyuzunden, insan formunda, fakat sirtinda koskocaman beyaz kanatlari olan bir "sey", Athena'nin terasina dusuvermistir.

O sey, insan gidasina degil, sadece "sevgi"ye ihtiyac duyan ve sevgi ile karnini doyurup, yasayabilen bir melektir. Insanlara Angel ( Takeshi Kaneshiro ) olarak tanitilir. Fakat, Athena'nin boyle seylere zamani yoktur, cunku o mutsuzluguna cok gomulmus, cok alismis bir kadindir ayni zamanda. Kanadi zarar goren ve dolayisiyla ucamayacak halde olan Angel'a ( Takeshi Kaneshiro) evini acmak icin , kendisine ev islerinde yardim ve hizmet etmesi konusunda bir sart kosar.

Takeshi Kaneshiro, bu filme, kesinlikle muhtesem mimikleriyle renk katmis. Bir melegin, o sapsal tavirlari, o dunyaya uyum saglamaya calisirken ki safiyane halleri, bir yandan da, Cennetin Kapisinin acilmasini bekleyisi, Athena'nin eve gelisinde, O'nun bacaklarini yukari toplamis halde, koltukta "buzusmus" fakat sevilesi durusu... Athene'nin dukkanina gidip, Athena'nin ogrencilerine ogrettigi esansla masaj dersinde manken olarak masaya yatirildiginda, kadinlarin ona masaj yaparken, onunda sevgiyi nasil icine cektigi sahneler...O , bu filmde, tam bir " Melek"...

Kelly Chen; kesinlikle Takeshi Kaneshiro onu optugunde hasetlenmedigim ilk kadin olma ozelligini tasiyor bu filmde. Gercekten oyle!.. "Melegin" Athena'yi opmesini istiyorsunuz izlerken. Cunku Kelly Chen ( Athena ) o kadar sevgi dolu ki ölen sevgilisine kari, o kadar yalniz ve sevilmeye muhtac ki.. Kelly'yi de sarip, sarmalayip mutlu edesiniz geliyor. Ozellikle , Angel'la terasa dustugu sahnede karsilasmalari.... Iceri gidip sifri bir sey alip, Angel'i durtmesi, Angel hareket edince, iceri kacip daha sivri bir seyle geri gelip onu durtuklemesi... Muhtesemdi..

Filmin finaline dogru , birlikte yurudukleri o muhtesem Lavanta Tarlasi.. Resmen buyuleneceksiniz izlerken. O tarlanin muhtesemligi, o goruntunun, o mor tarlanin verdigi huzuru hissetmemek elinizde olmayacak.

Filmin muzikleri de, oyuncular kadar harikaydi. Ozellikle, Angel'in, eski ayakkabilarini bulmak icin , sehrin her yanindaki copleri ciplak ayakla karistirarak arayisa girdigi sahnelerde calan o muzik, tamda muzip bir melegin formuna uyacak cinstendi.

Goruntu yonetmenini ayakta alkisladim. Cunku, Boylesi bir filmde, bir melegin en cok mimiklerinin onde olacagi sahnelerde, Takeshi'nin yuzunu, Takeshi'nin o boncuk bakislarini cok guzel yakalamis.

Bu film kacmaz.

10-10-10-10....:)

dilos
10-01-2010, 14:50
yapma yaa Kaneshiro..bu kadar mı..boşuna bu çift hem kendileri birbirlerinden etkilenmiş hem herkesi etkilemiş çiftr olmamış demek ki..ben nedense seyretmedim bu filmi..öyle melek rolü falan bir ara baymıştım Hollywooddan..ama şimdi derhal seyredilecek..etkilenilecek..

KaNeSHiRo
10-01-2010, 14:52
yapma yaa Kaneshiro..bu kadar mı..boşuna bu çift hem kendileri birbirlerinden etkilenmiş hem herkesi etkilemiş çiftr olmamış demek ki..ben nedense seyretmedim bu filmi..öyle melek rolü falan bir ara baymıştım Hollywooddan..ama şimdi derhal seyredilecek..etkilenilecek..

dilosummmmmmm...bu kadar detayli anlattiyam, bilki sebebi sensin...sen oku, izlemediysen izle diye yazdim bu kadar...:) yoksa konuyu yazar kisaca , konuyu kapatirdim...

mutlaka izle...sana yemin ederim, Takeshi'nin o boncuk hallerinin "tamamiyla sergilendigi" bir film bu...Perhaps Love kadar mukemmel oyunculuk cikarmis, o bakislar, o gamzeleriyle gulumsemesi..

aaauuughhhh agzina yuzune tukurdugumun japonu ya...:mad:

dilos
10-01-2010, 15:12
dilosummmmmmm...bu kadar detayli anlattiyam, bilki sebebi sensin...sen oku, izlemediysen izle diye yazdim bu kadar...:) yoksa konuyu yazar kisaca , konuyu kapatirdim...

mutlaka izle...sana yemin ederim, Takeshi'nin o boncuk hallerinin "tamamiyla sergilendigi" bir film bu...Perhaps Love kadar mukemmel oyunculuk cikarmis, o bakislar, o gamzeleriyle gulumsemesi..

aaauuughhhh agzina yuzune tukurdugumun japonu ya...:mad:

yerim onu benn..diğer sitelerde bir dolu kız o masaj sahnesini anlatıp duruyorlar ayy hepten merak ettim şimdi ..merak ettirdin beni Kaneshirom yine.. üstelik Perhaps Love dedin hepten içim kalktı..

KaNeSHiRo
10-01-2010, 18:49
ahahaha... ama cidden, perhaps love'da bu derece boncuk degildi bile...
izlediginde hak vereceksin eminim...:)

dilos
10-01-2010, 18:57
ahahaha... ama cidden, perhaps love'da bu derece boncuk degildi bile...
izlediginde hak vereceksin eminim...:)

amanın iyice heyecan yaptım..ben bu filmsiz nasıl yaşayayım şimdi ancak hafta sonu elime geçebilir...auuhh

KaNeSHiRo
10-01-2010, 19:17
ya oyle heyecanliyim falan deme:((((((((((, ben begendim cok cok..
ya sen begenmezsen, bir de bana tavsiye ettin utanmadan dersen :(:(:(

dilos
10-01-2010, 19:24
ya oyle heyecanliyim falan deme:((((((((((, ben begendim cok cok..
ya sen begenmezsen, bir de bana tavsiye ettin utanmadan dersen :(:(:(

iyi de Takeshi..romantik konu..Kelly Chen-severim ben onu-..10 üzerinden 10..senin tavsiyen..beğenirim gibi gelir gerçi senin notun biraz bol daha doğrusu filmi seyreder etmez hemen not veriyorsun.. o an notu ..artık bunu anladım ben..

KaNeSHiRo
10-01-2010, 19:27
iyi de Takeshi..romantik konu..Kelly Chen-severim ben onu-..10 üzerinden 10..senin tavsiyen..beğenirim gibi gelir gerçi senin notun biraz bol daha doğrusu filmi seyreder etmez hemen not veriyorsun.. o an notu ..artık bunu anladım ben..

evet, izleyip akabinde yorumumu yapiyorum, cunku benim aklim cidden kit... izleyip unutuyorum ben :D:D vallahi ciddiyim:D:D 5 gun sonra animsamam belki sahneleri:D:D

http://www.takeshikaneshiro.org/pictures/d/1077-1/Takeshi+Kaneshiro+and+Kelly+Chen+Wai+Lam+in+Lavend er.jpg

ayakkabilarini buldugu sahne...ciplak ayakla caddelerde dolasti...copleri karistirdi...o esnada athena'da onu aramaya cikti sokaklara... bir ara sokakta buldu Angel'i... sonra sadece Athena'nin uzerine yagan bir yagmur basladi...tahminimce, athenanin bardak, esans kasesi gibi seylerin icine aglayipta biriktirdigi gozyaslarini temsil ediyordu o yagmur...ve tabi athena, onu bulmanin ve buldugunda gayet masum sekilde angelin ona ayakkabilari buldugunu soyleyip, hicbir mutsuzluk , ofke ifadesi olmadan gulumsemesi karsisinda aglamaya basladi....

guzel sahneydi vesselam

dilos
10-01-2010, 19:33
ay çok merak ettim ya niye bugüne kadar atlamışım ben bunu..Takeshi'nin boncuk halleri yaa..yenmez mi yenir..

KaNeSHiRo
10-01-2010, 19:40
valla bende neden izlememisim animsamiyorum...sanirim linkler sorunluydu , yada altyazi bulamamistim, ikisinden biri...

angel, kanatlari artik iyilesmis ve cennete ucma vakti gelmis bir melektir. gitmeden once, athena'ya sevgilisini ve o butun ucurdugu turuncu balonlari gostermek isterken olumle burun buruna gelmistir. athena, angel'i uyandirmak icin onu opmek zorundadir ( sevgi ile beslendigi icin) athenanin opucukleri angeli kendine getirir ve film boyunca beklenen yakinlasma gerceklesir... angel, bu durumdan sonra gitmek uzere trendeki vagondan ucar gokyuzune dogru..

Fakat...Gitmeden, son bir sey yapmasi gerekmektedir....:)
http://www.takeshikaneshiro.org/pictures/d/1081-1/Takeshi+Kaneshiro+and+Kelly+Chen+Wai+lam+in_Lavend er.jpg

dilos
10-01-2010, 19:42
aaa yoksa ayrılıyorlar mı sonunda..:(
kavuşturun kardeşim Takeshiyi..aşk ızdırabı çektirmeyin..

KaNeSHiRo
10-01-2010, 19:46
sonunu soylememmmmmmmmmmm:)

masaj sahnesi....cok hosuma gitti bu sahne:D:d athenada angelda kendinden geciyor...ta ki ogrenci kadinlardan biri o ruh aleminden cikip, siselere carpip dusene kadar :D:D

http://www.takeshikaneshiro.org/pictures/d/1446-1/takeshi_kaneshiro_205.jpg
http://www.takeshikaneshiro.org/pictures/d/1450-1/takeshi_kaneshiro_208.jpg

dilos
10-01-2010, 19:56
yapsak mı bi masaj Takeshiye..:sly:
zaten adım çıktı bugün..koyveriim gitsin...

KaNeSHiRo
10-01-2010, 20:00
yapsak mı bi masaj Takeshiye..:sly:
zaten adım çıktı bugün..koyveriim gitsin...

ahahahahahha:D:D
yapalim yapalim, ben kapida beklerim :D:D gozculuk ederim... yalniz adamdaki ten, kadife gibi, agzini kiriiim:D:D

:gac:

dilos
10-01-2010, 20:02
ahahahahahha:D:D
yapalim yapalim, ben kapida beklerim :D:D gozculuk ederim... yalniz adamdaki ten, kadife gibi, agzini kiriiim:D:D

:gac:

ben burdaki gibi ikimiz ellesek demiştim:utan::utan:hani resimler esin kaynağı oldu da..:o
sen kapıya gittin.. beni bi başıma bıraktın..nooldu kıskançlık falan anladım Takeshi gitti güme varsa yoksa Jun Ki..

KaNeSHiRo
10-01-2010, 20:15
yok yahu :D:D oyle degil:D:D
sen masaj yap, sonra sen beklicen kapida:D:D
birakir miyim ya:d:d
jun ki , ara sicak benim icin :D:D

delimanyak
10-01-2010, 20:16
jun ki benim olsun o zaman : ) ben onu her öğün yerim..

KaNeSHiRo
10-01-2010, 20:18
deli'ye bak, firsat kolluyor mus :D:D
ara sicaksiz yemek mi yenir:hih:
birakmam:D

delimanyak
10-01-2010, 20:19
aaaahhh ahhh nerelere gideyim nasıl edeyim... : )

dilos
16-01-2010, 21:39
Seyrettim bugün ama korktuğuma uğradım ve beğenmedim..

Takeshi şeker mi şekerdi..bir boncuktu Kelly Chen de rolüne uygundu o salıncak sahnesi ya da trendeki sahnelerde ikisi de çok iyiydi ve birbirlerine yakışmılardı ama o kadar..
Fantastik film tamam da yine de bir tutarlılığı olmalı tavandan alçılara bulanmış indiği andan itibaren film saçmalık doluydu tamam sevgi besler..sevgisizlik kurutur herkes sevgiye aşka muhtaç falan filan da olmamıştı..sahneden sahneye geçişlerinde konuyu akıtmasında hep tutukluk vardı..
Senaryoyu sınıfta bıraktım..Kelly Chen'i sınıf geçirdim..Takeshi'yi zor geçirdim ..notum düşük özetle..:B:

KaNeSHiRo
16-01-2010, 21:41
:)
begenmemene uzuldum...:)

dilos
16-01-2010, 21:43
:)
begenmemene uzuldum...:)

ben de..zaten seni düşündüm onu alıp giden neydi filmde diye..kimyan tutmuş filmle benimki tutmadı ihtimalen biraz önce Running out of time denen çok iyi filmi seyretmiş olmamla ilgisi vardır..arka arkaya olmadı belki..

KaNeSHiRo
16-01-2010, 21:46
belki de...
film onerirken zaten cekinceli davraniyordum... artik zor film oneririm :)
cidden uzuldum...aman neyse, olsun :saril:

dilos
17-01-2010, 11:58
belki de...
film onerirken zaten cekinceli davraniyordum... artik zor film oneririm :)
cidden uzuldum...aman neyse, olsun :saril:

Takeshi'nin filmlerinin hepsini izlerim ben ..boncuk varlığı yeter ama seyretmek başka beğenmek başka mesela ben bu filme seyretmeyin demem ayrıca kişisel bağ kurulabilecek çok yanı var filmin sadece bana çok uymadı ..yoksa seyrettiğime memnunum ,aklımda kalacak da bir dolu şey var filmden..
Sen tavsiye etmeye devam et Kaneshirom :saril:

pinklover
22-01-2010, 19:09
En bastan soylemeliyim, cunku yazinin sonuna kadar sabredemeyecegim. 10 uzerinden 10 verdim filme. Romantik, biraz komedi, biraz fantastik olgular barindiran filmler, cokta tercih ettigim turler degillerdir. Fakat, Basrol oyuncusunun ( Takeshi Kaneshiro ) cok cok cok sevdigim bir oyuncu olmasi dolayisiyla, bu filmini de izlemis olmak istedim.

işte tamda sevdiğim tür:cin:
alalım bakalım listeye:hu:

tayroalmi
04-08-2010, 13:34
bende çok sevmiştim bu filmi belkide onla tanışmamı sağlayan bir film olduğundandır..ama birşeyler öğrenirken ki halleri çok tatlıydı...özellikle bakışları ...çok başarılı bir oyuncu en önemlisi