PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Haeundae (Tsunami) [2009]

Sema
23-09-2008, 08:48
http://img35.imageshack.us/img35/1868/haeundae20090804seoulbe.jpg

'imdb IMDb Köprüsü (http://www.imdb.com/title/tt1153040/) | İndirme Linkleri (http://www.sinemasia.com/forum/showthread.php?p=26673)

Yönetmen: Je-gyun Yun
Oyuncular: Kyung-gu Sol, Ji-won Ha, Joong-Hoon Park, Jeong-hwa Eom, Min-gi Lee, Ye-won Kang, In-kwon Kim, Jae-ho Song[B]

Tanıtım:Haneundae, Kore yarımadasının güney doğusunda bulunan Busan şehrine bağlı Doğu Denizi sahil şeridinin en uğrak noktalarından biri olmakla beraber plajları her yıl 1 miyon ziyaretçiyi kendine çekmektedir. Haeundae'nin yerlisi olan Man-sik, dört yıl önce açık denizde yaptıkları balık avı seferinde bir iş arkadaşını tsunamide kaybetmiştir. O günden beri bir daha denize açılmamıştır. Küçük bir deniz ürünleri restoranını işleterek basit bir hayat sürmekte ve uzun süredir çıktığı kız arkadaşı Yeon-hee'ye evlilik teklifi yapmaya hazırlanmaktadır. Man-sik'in erkek kardeşi ise sahil güvenlik görevlisi olarak çalışmaktadır. Günün birinde ona saldırganca asılan Seulden liseli bir kız öğrencinin hayatını kurtarır. Bu günlük ilişkiler ortaya çıkarken, jeolog ve tusunami araştırmalarında uzman Kim Hwi, Doğu Denizi'nden 2004 yılında Hint Okyanusu'nda oluşan tsunamiye benzer faaliyet sinyalleri geldiğini fark eder. Uyarılarına rağmen, Afet Önleme Dairesi bunun Kore'yi hedef almadığını ve zarar vermeyeceğini ileri sürer. Kore yarımadasına doğru ilerleyen mega tusunamiyi keşfettiğinde ise, çabucak Haeundae'ye doğru hareket eder. Orada bir kültürel etkinlik düzenleyen yedi yıldır görüşmediği eski karısıyla karşılaşır. Aynı zamanda onun babası olduğundan habersiz genç kızını da görür. En sonunda, Kim kaçmak için on dakikalarının olduğu ölümcül bir dalganın geldiğini haber eder. Tatilciler ve Busan sakinleri sıcak yaz güneşinin tadını çıkarırken, bir mega tsunami Haeundae'ye doğru saatte 800 km hızla gelmektedir.

Güney Kore'nin en ünlü plajını silen bir tsunami söz konusudur,Güney Kore'nin ilk felaket filmidir....

http://media.sbs.com.au/films/upload_media/site_28_rand_1776605965_haeundae_2009_wave_pub.gif

zeinep_k
07-03-2009, 22:06
hayret!
koreliler dıramdan başka filmler de yapıyorlar mıydı :)

chibi
27-06-2009, 12:57
filmin afişleri:p

http://www.hancinema.net/photos/photo87700.jpg
http://www.hancinema.net/photos/photo87705.jpg

biyo
27-06-2009, 13:04
böyle bir filmin vakti gelmişti :)

aFRo
27-06-2009, 13:20
güzel filme benziyor,eline sağlık

KaNeSHiRo
10-10-2009, 21:41
Lee Jun Ki [Lee Min Ki]
http://img182.imageshack.us/img182/6508/1280junkis29gy5previewot8.jpg

iljimaeeeeeeeeeeee...:D:D ya bu cocuga hayran oldum iljimae dizisinde.... bu filmi cevirin sayin cevirmenler noluuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:E:E:E

chibi
13-10-2009, 10:44
Lee Jun Ki [Lee Min Ki]
http://img182.imageshack.us/img182/6508/1280junkis29gy5previewot8.jpg

iljimaeeeeeeeeeeee...:D:D ya bu cocuga hayran oldum iljimae dizisinde.... bu filmi cevirin sayin cevirmenler noluuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:E:E:E

Canım filmde Lee Jun Ki değil Lee Min Ki maalesef:(

dilos
13-10-2009, 11:21
Medid düştü çocukun peşine:E:E amma velakin..daha pek küçük öyle çok filmi olmasa gerek..
bu arada bu Kore isimleri yedi beni yaa..jin-min bişyeler sanki herkesin adı aynı..nasıl iştir bu ..niye herkes üç kısa isimli lütfen açıklayın bana..

KaNeSHiRo
13-10-2009, 12:01
yaaaaaaaa....ama cocugun fotosunu da eklemisler...ayrica bazen farkli ulkelerde farkli isimlerle taniniyorlar ya, ondan olabilir diye seyetmistim:D
dilosum, ama cok picirik ya, baksana tipine:D

chibi
13-10-2009, 12:08
yaaaaaaaa....ama cocugun fotosunu da eklemisler...ayrica bazen farkli ulkelerde farkli isimlerle taniniyorlar ya, ondan olabilir diye seyetmistim:D
dilosum, ama cok picirik ya, baksana tipine:D

kuşum evet ben de acaba karıştı mı dedim ama iyice baktım tüm sitelerden o yokmuş. Sen My Girl'ü izlemiş iydin biz orada evlat olsa sevilmez diye yorum yapmıştık kendisi için ama büyük konuştuk galiba:utan:

KaNeSHiRo
13-10-2009, 12:11
my girl'u izlemedim henuz... listemde cok fazla indirmem gereke dizi birikti aslinda... ama filmlerden firsat kalmiyorkiD:

chibi
13-10-2009, 12:12
my girl'u izlemedim henuz... listemde cok fazla indirmem gereke dizi birikti aslinda... ama filmlerden firsat kalmiyorkiD:

seni çok iyi anluyorum aynı dert bende de var:( üstelik ben bu ara uzakdoğuya ihanet ederek romantik mini ingiliz dramalarına geçtim onlarda çok güzel ne yapayım ama:utan:

dilos
13-10-2009, 14:39
Oooo Chibi..yeni avatarın yakıyo valla..
Medidciğim artık farz oldu mygirlü izlemen..piçirik peşinde.._E

chibi
13-10-2009, 15:08
Oooo Chibi..yeni avatarın yakıyo valla..
Medidciğim artık farz oldu mygirlü izlemen..piçirik peşinde.._E

ya onun her hali yakar Dilos_E

Shin
04-11-2009, 13:42
Uzun zamandır bu fiLmi izLemenin hayaLiyLe yaşıyorum
fazLa abarttım sanırım :E:E:E:E
Ama Fragmanı gördükten sonra baya merak ettim
FeLaket fiLmLerine bayıLırım :eah
Bunu görünce Yarından Sonra fiLmi akLıma geLdi :E:E
Ama hep feLaketLer Amerikayı vurmasın artık
Dünyayı kurtarmasınLar ...:E:E
Neyse aLtyazısının bitmesini bekLiyorum
bitsin iLk işim izLemek oLacak zira çok güzeL
duruyor "Ha Ji Won" abLamızda burda :eah Kendisinin
bir çok fiLmini izLedim severim

KaNeSHiRo
18-11-2009, 12:16
ya filmin "ondokuz" tarafindan eklenen 2 cdlik DVDSCR formatini indirdim...indirmez olaydim...

30 Eylulde indirmisim filmi....bugun 18 Kasim ve uyumlu altyazisi yok!!!!

Simdi filmi silip DVDRip'ini indirecem caresiz...hay kafama tukurem ben !!!!

Shin
18-11-2009, 12:19
Ahhh yazık oLmuş sana canım ben aLtyazı çıkana kadar
indirmedim pazartesi aLtyazı yayınLandı ben aynı gün indirdim izLedim ...

KaNeSHiRo
18-11-2009, 12:29
sorma, hırsımdan deliricem...hayatta boyle acemilikler yapmazdim ama yaptim iste...

neyse indirecegim artik caresiz.... ...:(

sen de o arada filmle ilgili goruslerini yaz, ben izledikten sonra okur yazarim, beraber izleyenlerle birlikte tartisiriz..super olur....

Shin
21-11-2009, 11:53
Şimdi fiLmi uzun süredir bekLediğim için büyük bekLenti vardı tabi:eah
Fakat benim bekLediğim daha doğrusu istediğim kadar güzeL değiLdi
en azından benim gözümde herkes farkLı düşünebiLir....

FiLm 25 Aralık 2004 "Hint Okyanusu-Endonezya" yakınları'da oLan
Tsunamide mahsur kaLan bir grup denizci iLe başLıyor....
Bu kişiLer arasında fiLmin kahramanı Man-sik ve sevdiği kız Yeon-hee'nin babasıda var....Fakat kızın babası Man-sik'in yanLış kararı yüzünden tsunami sırasında bir kaza geçirip öLür .... ÖLürkende kızını
Man-sik'e emanet eder vsss fiLm böyLe başLıyor ....
Sonra aradan yıLLar geçiyor insanLarın sıradan yaşamLarı kendi dünyaLarında yaşadıkLarı bazen komik bazen trajik oLayLarLa günLer geçiyor ...Diğer yandanda tsunami gittikçe yakLaşıyor uzman Kim Hwi'nin tüm uyarıLarına rağmen afet merkezi tarafından pek ciddiye aLınmıyor hatta aLay konusu oLuyor:hemm GünLük yaşam devam ederken denizin dibinde sürekLi depremLer meydana geLiyor.Sonunda büyük gün geLiyor ve tsunami önüne ne geLirse ezip geçiyor....GörseL oLarak güzeL yansıtıLmış bazı hızLı geçiçLeri sevmedim ama oLsun :p
Bundan sonrası insan manzaLarı şekLinde geçiyor:( KişiLerin canını kurtarmak için kaçışması o esnada birbirLerini ezmesi beLki hayatının son anLarı oLduğunu düşünerek o güne kadar söyLenmemiş sözLerin söyLenmesi çok duygusaL ve trajik oLmuş (:
Ne büyük bir feLaket oyuncuLar gerçekten yaşıyormuş gibi oynamışLar o yönden beğendim....Akvaryumda gezen insanLarın bir anda depreme maruz kaLması ve bir anda heryerin patLaması ayyyhh korktumm:B:

SahiLde kaçışan insanLarın birbirini ezmemesi
küçük kızını kurtarmak için geri doğru giden babanın bir anda tek başına ve
dalgaLarLa karşı karşıya kaLması suLar aLtında kaLan sokakLar binaLar
öLü insanLar vss vsss hiç biri fazLa etkiLemedi ....
Ama Tsunami esnasında denizde mahsur kaLan bir tekneyi
kurtmak için giden sahiL güvenLik ekibinden Hyeong-sik Choi beni ağLatacaktı nerdeyde ...
Mahsur kaLan iki kişiyi kurtarmaLarı gerekmektedir birinci kişi sevdiği kız
başarı iLe kurtarıLmıştır ama gereyi kaLan diğer erkek (ki bu Hyeong-sik Choi dövmüş hatta
kızın nişanlısı olduğunu ve uzak durması gerektiğini söylemiştir ...) Onu kurtarırken
bir halat ikisini çekmeye yetmemiş ve kopmak üzeredir ya birisi kurtulacak yada ikisi
birden ölecektir ....Burda Hyeong-sik Choi'in kendini feda ederek diğer kişiyi kurtarması ve kendini
boşluğa ve dalgaların içine bırakması filmde aklımda kalan ve kalacak olan en önemLi sahneydi....
İzLeniLesi güzeL bir fiLm bazı ufak ayrıntıLarı sevmedim o kadar geresi çok güzeLdi :)

10/8

KaNeSHiRo
28-11-2009, 20:56
Dikkat!!!!!!!!!!!!!!! ufak tefek spoiler icerir.....

.
.

filmi izledim... tsunami sahneleri cok kisa surdu... daha uzun surebilirdi... surememesinin sebebi, tsunami oncesindeki heaundae'deki gunluk hayatin cok uzun sure anlatilmis olmasidir bence.... ama hakkini verecek seylerde var:

Konteyner ve gemi sahnesi;)

can kurtaran gorevi yapan cocugun, o "zor" karari... ;)

Doktor ve eski esinin kizlarini helikoptere verip, kendilerinin catida kalma sahneleri...

bunlar beni etkileyen sahnelerdi...

Bu filme cok para harcandigi konusunda da suphelerim var...

Gerci sadece konteyner sahnesi bile yeterince paraya mal olmustur, ki gayet basarili idi.....

edit: shin Min de benim gibi can kurtaran cocugun sahnesinden etkilenmis... etkilenmemek mumkun degildi zaten ...:(

5/4 verdim ben filme...;)

Shin
28-11-2009, 22:32
Açıkçası ben günLük hayattan çok Tsunami sahneLerine daha çok yer veriLmesini tercih ederdim....
Bahsi geçen Konteyner sahneLeri güzeLdi evet ordaki adamın o
kadar beLadan kurtuLması iLginçti bir sürüde insan kurtarıyor ama
kendi annesi öLüyor (:

İstediğimi aLamasamda fiLm fena sayıLmazdı ....
Zaten fiLmdeki eğLenceLi sahneLer can kurtaran çocukLa oLanLardı
sonunda kendini feda etmesi beni baya etkiLemişti...

yada
15-05-2010, 18:08
Bu tarz filmleri her türlü severim.
Ne zamandır görüyorum indirecem ama tereddüt ediyorum.