PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : The King and The Clown [2005]

Sema
08-09-2008, 06:18
http://www.hancinema.net/photos/photo11831.jpg

'imdbİMDB Köprüsü (http://www.imdb.com/title/tt0492835/) | King and the Clown İndirme Linkleri (http://www.sinemasia.com/forum/showthread.php?t=1123)

Adı : The King and the Clown/왕의 남자 (Wang-eui Nam-ja)
Tür : Drama
Yıl : 2005
Yönetmen : Lee Joon-ik
Ülke : Güney Kore

Oyuncular : Kam Woo-Seung, Jeong Jin-Yeong, Kang Seong-Yeon, Lee Joon-Ki

:sğkKonu :2007’de Oscar adayı olan, ülke tarihinin en yüksek hasılatlı bu filmi, Kore tarihinden gerçek kişilerin ele alındığı bir dönem dramı. Kendisiyle alay eden kadınsı kraliyet soytarısına âşık olan acımasız kralın bu hayranlığı, en gözde cariyesinin kendisine derin öfke ve kıskançlık duymasına yol açmıştır. Gösterilerinde genellikle kadın rollerini canlandıran soytarı, aynı zamanda bir erkek soytarıyla da yoğun bir duygusal ilişki içerisindedir. Tüm bunlara rağmen film bu aşk üçgenini değil, kader, güç ve sınıflar arasındaki mücadele ile özgür bir ruha sahip olma temalarını işlemektedir

:sğkODULLER
Lee Junki bu film sayesinde 2006 43.Dragon Festivalinde en iyi erkek oyuncu seçildi..Ayrıca en popüler oyuncu seçildi.
2006 Kore En İyi erkek oyuncu ödülünü aldı.

http://www.hancinema.net/photos/photo11804.jpg

Sema
10-05-2009, 15:44
Uzun zamandır listemde.Taegukgi hwinalrimyeo ve The Host gibi.En iyi gişe rakamına ulaşmış 10 filmi izlemek niyetindeyim

chibi
10-05-2009, 15:47
Uzun zamandır listemde.Taegukgi hwinalrimyeo ve The Host gibi.En iyi gişe rakamına ulaşmış 10 filmi izlemek niyetindeyim

ben de merak ettim konusu hayli cesur izlediğim çoğu kore film ve dramasında tarihi olanlar dahil bu kadar cesur bir konu dikkatimi çekmemişti(antique bakery hariç:7:)

Sema
10-05-2009, 16:19
Umarım o tarz sahneler yoğun değildir.Filme önyargısız yaklaşıp izlesem de katlanamıyorum o temaya.Antique Bakery fazlaca barındırıyordu cesur sahneleri

chibi
10-05-2009, 16:30
Umarım o tarz sahneler yoğun değildir.Filme önyargısız yaklaşıp izlesem de katlanamıyorum o temaya.Antique Bakery fazlaca barındırıyordu cesur sahneleri

ya ben çok fazla yadırgamıyorum (ferzan özpetek filmleri sağolsun) ama antique'de ben de rahatsız olmuştum...yine de bu konuy tarihi bir atmosferde görmek güzel olur bence.

Gestapo
10-05-2009, 17:15
Umarım o tarz sahneler yoğun değildir

bencede :D hemen kapatıyorum yoksa. :p

chibi
10-05-2009, 17:51

inansak mı:p

Sema
04-06-2009, 22:21

Duy da inanma :E

A frozen flower'daki yorumunu unutmadık:D

KaNeSHiRo
07-12-2009, 13:12
mukemmel mukemmel mukemmel mukemmel mukemmel mukemmel mukemmel mukemmel mukemmel mukemmel mukemmel mukemmel

Lee jun ki, aldigi odulu kat kat kat kat haetmis...muhtesem oynamisti...

bu filmde escinsellik temasi onde degil... sadece, efemine bir soytari var..asla cinsel ogelerle bu seyircinin gozune sokulmamis...

iki "insanin" her sartta ve her durumdaki "olene dek" surdurecekleri "dostluk" filmi bu...

Bir Kral bile, bu dostlugu bozamaz...;)

5/5555555555555555555555;)

chibi
16-12-2009, 14:45
bu filmi en sonunda izleyebildim ve söylemeliyimki çok iyiydi.Öncelikle oyunculuklar mükemmel ön plandaki üç erkek bize o kadar farklı portreler çiziyor ki hepsinden hem nefret ediyor hem de acıyorruz onlara. Lee Jun Ki My Girl'den sonra izlediğim bu diğer yapımda o kadar farklı ki bir an o olduğuna inanamadım bu rolle öylesine güzel bütünleşmiş o kırılganlığı öylesine güzel bir sadelikle birleştirmiş ki bayıldım.Kral rolündeki beyfendi ise çocuksu hırçınlığı ve takıntılarıyla öylesine inandırıcıydı ki.Benden de 5/5:p

KaNeSHiRo
16-12-2009, 20:35
chibicim, begenmene sevindim yavrum..

JK odul aldi bu filmle....

chibi
17-12-2009, 09:58
chibicim, begenmene sevindim yavrum..

JK odul aldi bu filmle....

valla alsın yani çok beğendim ben oyunculuğunu farklı bir yere oturdu gözümde:p

dilos
17-12-2009, 10:08
bu filmi çıktığı yıl İstanbul film festivalinde izlemiştim..ve film hakkında hiç bir bilgim de yoktu sadece Kore filmi olduğu için seçmiştim ve film beni şaşıtmıştı ..
gerçekten güzel filmdi..hala pek çok sahnesini o kadar net hatırlıyorum ki..eşcinsellik filme konu olsa da ön planda değildi burada bence anlatılan daha ziyade hayat ortaklığı,paylaşımı ve garibanlıktı..
seyredin derim..

mavi
27-12-2009, 22:37
on gün indirmeye çalıştım
bi on gün zaman bulamadım ve bugün 3 saat sonunda bitirmiş bulunuyorum
ablacığımın tavsiyesiyle izledim
tavsiye aldım çünkü hiç kore film izlemiştim ve eğer başlıycaksak adam gibi bi filmden başlayalım dedim
film güzeldi
yani öyle beklediğim kadar süper değildi
sanırım tarzım değil ya böyle dramlar falan
he iyidi pişman değilim ama ben daha ekşıncıyım sanırım :D
zaten öyle cinsel minsel bi sahnede yoktu
ekşını ordan da yakalayamadık :D

jun kicik fıstık gibiydi valla yine sıfatımdan utandım :D hani kimse demese bu erkektir şüphelenmeyeceğim bile
ama ben ona yanık esmer elemanı daha çok beğendim
kralda da sanırım kişilik bozukluğu vardı :D
çocukluğunu yaşayamamış gariban

KaNeSHiRo
28-12-2009, 13:36
mavicim izlemene sevindim...

evet kralimiz, annesinin cinayetine (!) cok icerlemis ve bunu hazmedememis bir adamdi. dolayisiyla cocuklugunuda , hep bir yani eksik olarak yasamis imaji vardi..

junki'm bence mukemmeldi filmde...bir erkegin, bir hatun kadar kivrak dans edebilmesinin ispatini yapti...aferin benim kucugume:D

fndk
02-02-2010, 00:02
ii güzel ödül falanda ii hoş ama..bu filmde görmekten hiç hoşlanmadığım bi junki var..:B:
oyunculuğuna laf yok ama sevemedim bu filmini yaa..:utan:
yinede muhteşem oyunculuğu görmek adına izleyin..ama tek gözünüz kapalı izleyin..:E

Joo Wa Ra
11-02-2010, 01:17
filmi izledim, iyiydi.
bi kere ekrana kilitliyor insanı oturup izliyorsun gözünü kırpmadan.bu benim için bulunmaz nimet.
oyunculuklar olağanüstüydü.kralın yosma karısı, jun ki, kral...
o kralın manyak gülüşü rüyalarıma girebilir, o derece...
jun ki benden daha kadınsıydı nasıl hissetsem ne gözle baksam bilemedim...
bu kadar kadınsı rolü kadın oyunculardan göremiyoruz be jun ki sen neymişsin...
bi kadın gururu, ve pasifliği, ürkekliği vardı bu karakterde ama kadın gözüyle de bakamadım tabi.
öbür eleman da sevimli bi karakterdi.
ama sonundan bi şey anlayamadım pek...
bi çeşit patrona halil isyanı mıydı neydi?
kadın bile etkilendi ya, ona şaştım...
evet kaneshiro haklı, kendin olmakta diretirsen böyle önünde en zalimler en insafsızlar, en güçlüler eğiliyor, sana yol açıyor, hatta hayran kalmadan edemiyor...sen onurlu olursan kralı gelse seni ezemiyor...
kral soytarı, soytarı kral oluveriyor...
bunu anlatıyordu film...

choonhee
11-02-2010, 18:45
şu ip üzerindeki danslara hayranımm...

KaNeSHiRo
11-02-2010, 18:50
filmi izledim, iyiydi.
bi kere ekrana kilitliyor insanı oturup izliyorsun gözünü kırpmadan.bu benim için bulunmaz nimet.
oyunculuklar olağanüstüydü.kralın yosma karısı, jun ki, kral...
o kralın manyak gülüşü rüyalarıma girebilir, o derece...
jun ki benden daha kadınsıydı nasıl hissetsem ne gözle baksam bilemedim...
bu kadar kadınsı rolü kadın oyunculardan göremiyoruz be jun ki sen neymişsin...
bi kadın gururu, ve pasifliği, ürkekliği vardı bu karakterde ama kadın gözüyle de bakamadım tabi.
öbür eleman da sevimli bi karakterdi.
ama sonundan bi şey anlayamadım pek...
bi çeşit patrona halil isyanı mıydı neydi?
kadın bile etkilendi ya, ona şaştım...
evet kaneshiro haklı, kendin olmakta diretirsen böyle önünde en zalimler en insafsızlar, en güçlüler eğiliyor, sana yol açıyor, hatta hayran kalmadan edemiyor...sen onurlu olursan kralı gelse seni ezemiyor...
kral soytarı, soytarı kral oluveriyor...
bunu anlatıyordu film...

tam hissettiklerim bunlar iste...
yorum icin tesekkurler...

Kralin yosmasi ile soytari arasindaki rekabet - daha cok yosmanin rekabeti- de izlenmeye degerdi...
gorduk ki, kadin, her yerde kadin...
kendisinden daha fazla ilgi gorene tahammulu yok... kralin korumasinda bile olsa, yerinden memnun degil, daha fazlasini istiyor....

bulbul-altin kafes olayi...

Joo Wa Ra
11-02-2010, 19:16
tam hissettiklerim bunlar iste...
yorum icin tesekkurler...

Kralin yosmasi ile soytari arasindaki rekabet - daha cok yosmanin rekabeti- de izlenmeye degerdi...
gorduk ki, kadin, her yerde kadin...
kendisinden daha fazla ilgi gorene tahammulu yok... kralin korumasinda bile olsa, yerinden memnun degil, daha fazlasini istiyor....

bulbul-altin kafes olayi...

evet erkeğini paylaşmaz hiçbir kadın...
ama bu kralların karıları hep böyle değil midir zaten?
böyle hırslı olmasa o konuma da gelemezdi tabi...
oyuncu kadın çok başarılıydı bi de...

jun ki'ye hala şaşıyorum... nası bi kadınsılık nası bi güzellikti o ya... _E
ilk sahnesinde o adamı öldürdüğü zamanki korkusu, sarsılışı, ondan önce adamı döverlerken kendini feda edişi, adam bunu tekrar almaya geldiğinde gurur yapıp oturması... tavırları, yataklara düşüşü tanıdığımız bildiğimiz kadın karakterinin özellikleri hep...
yine de erkek bu çocuk gerçek hayatta...

KaNeSHiRo
11-02-2010, 19:20
acikcasi, Takeshi Kaneshiro ozel yasantisinda munzevi bir tip oldugundan, onun icinde bu tip "efemine" yakistirmasi yapiliyor...Cunku adam basin karsisina, tanitim ve premiere'ler disinda cikmiyor kolay kolay...

jun ki'nin cocukluk fotograflarina baktigimda da ayni bebeksiligi gorebilen biri olarak, erkekligi hakkinda yapilan etiketlemeleri acikcasi sallamiyor durumdayim...

isterse nonos olsun... adam yaptigi isin hakkini veriyor mu arkadas?

EVET...

bitmistir o zaman, pipisi olup olmamasi, pipisinin isemek disinda baska bir ise yarayip yaramamasi beni sallamiyor...

Adam guzel oyuncu..
guzel suratli...

daha bir sey istemem, gelsin karsima otursun saatlerce seyretmezsem yuzunu -kiskanclikla- adiyim..._E

Joo Wa Ra
11-02-2010, 19:37
acikcasi, Takeshi Kaneshiro ozel yasantisinda munzevi bir tip oldugundan, onun icinde bu tip "efemine" yakistirmasi yapiliyor...Cunku adam basin karsisina, tanitim ve premiere'ler disinda cikmiyor kolay kolay...

jun ki'nin cocukluk fotograflarina baktigimda da ayni bebeksiligi gorebilen biri olarak, erkekligi hakkinda yapilan etiketlemeleri acikcasi sallamiyor durumdayim...

isterse nonos olsun... adam yaptigi isin hakkini veriyor mu arkadas?

EVET...

bitmistir o zaman, pipisi olup olmamasi, pipisinin isemek disinda baska bir ise yarayip yaramamasi beni sallamiyor...

Adam guzel oyuncu..
guzel suratli...

daha bir sey istemem, gelsin karsima otursun saatlerce seyretmezsem yuzunu -kiskanclikla- adiyim..._E

sözlerinin her kelimesine katılıyorum.
ben de hiç bir erkeğin belden aşağısını ne işe kullandığıyla ilgilenmiyorum.hatta efemine erkeklere sempati duyarım bi parça.
dürüst olurlar genelde. erkek geçinenlerden iyidir. :)

benim altını çizdiğim jun ki'nin oyunculuktaki başarısıydı zaten.
yani bu kadar kadınsı bir rolü başarıyla oynuyor, ama gerçek hayattaki haline bakarsanız gayet de erkeksi.hatta çapkın birine benziyor.

KaNeSHiRo
11-02-2010, 19:38
capkin deme:(
kiskaniyorum ben :(

asigim da biraz..:o

Joo Wa Ra
11-02-2010, 19:42
:) öyle ama... yani, çapkın derken, flörtöz...
lee da hee'ye sürekli iltifat ediyo mesela.my girl'deki karakteri gibi biraz.
lee hyori'nin doğum günü partisindeki halini seyrettin mi?
altındaki yorumlarda çevirmişler ingilizceye.
lee hyori'ye asılmış bi zamanlar...
bu da onu yanlış anlamış, (çünkü kız kendisinden büyük)
gitmiş onu BoA'yla tanıştırmış.
nası utanıyodu anlattıkça...

KaNeSHiRo
11-02-2010, 19:45
o videoyu izlemedim ya... :D jun ki konusuna ekler misin bulursan youtube'dan falan...

KaNeSHiRo
11-02-2010, 22:32
http://images.missy23.multiply.com/image/27/photos/37/1200x120/23.gif/kingsman003cndfufdbsdud5pw.gif?et=YOQDYSvlo972w1jJ %2CgmS2A&nmid=8562660 (http://missy23.multiply.com/photos/photo/37/23.gif)

http://images.missy23.multiply.com/image/25/photos/37/1200x120/24/smiles.gif?et=lUZ2T8EA%2CQyn54MGv%2Cd5dg&nmid=8562660 (http://missy23.multiply.com/photos/photo/37/24)

dilos
11-02-2010, 22:39
yedin beni akşam akşam Kaneshiro:E:E:E
pipi yorumları yaaa:E:E:E

KaNeSHiRo
11-02-2010, 22:40
ee ama oyle :hu:
Allah'in bildigini kuldan mi saklayayim:D:D

dilos
11-02-2010, 22:42
[QUOTE=Joo Wa Ra;63885]sözlerinin her kelimesine katılıyorum.
ben de hiç bir erkeğin belden aşağısını ne işe kullandığıyla ilgilenmiyorum.hatta efemine erkeklere sempati duyarım bi parça.
dürüst olurlar genelde. erkek geçinenlerden iyidir. :)

yani şimdi cevap yazasım var da ..banlanmayayım:utan::E:E:E

cumartesi
11-02-2010, 22:53
bayanlar bi noktadan sonra bazi seylerin hasta olur ama neyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyseee

dilos
11-02-2010, 23:08
bayanlar bi noktadan sonra bazi seylerin hasta olur ama neyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyseee

sen ne dedin Cumo..

Joo Wa Ra
11-02-2010, 23:52
kaneshiro'yla ben, erkeklikten seks yapma becerisini anlamadığımızı,
erkeklerin bu konudaki becerisinin sevgimize negatif ya da pozitif bi etkisi olmadığını anlatmaya çalıştık.yani gay de olsa bağrımıza basıyoruz çünkü gözümüz adamın bi tarafında değil, derdimiz adamı yatağa atmak değil...

bu adamlar bizim neyimiz bi kere?bize karşı böyle bi durumları yok.

gayleri kınamadığımızı anlatmaya çalışıyoruz konu nereye gidiyor...

ve şu kadar söyleyeyim bu konulara girmek istemezdim hiç ama;
gerçek bir kadın veya gerçek bir erkek "bazı şeylerin" değil, gerçekten sevdiği, bir ömür istediği birinin "her şeyine" ama en başta da ruhuna hasta olandır.

cumartesi
11-02-2010, 23:55
bizde lezbiyenleri bagrimiza basiyoruz ablacim. gonuller bir olsun maksat :kamil

KaNeSHiRo
11-02-2010, 23:57
Arkadaslar..:)
beni kizdirmayin :)

bu konuda hassasum...:saril:

joo wa ra...

Kral'a acidin mi sen de benim gibi, filmin sonunda ?

dilos
12-02-2010, 00:00
bu filmi bi daha seyredeceğim biraz daha etrafında konu olursa

KaNeSHiRo
12-02-2010, 00:01
bana kalsa, turk toplum gelenek- gorenek ve ananelerine uygun yasiyor olmasam... bu jun kiyi var ya...evirip cevirip...öhmm...

evet...kral ve soytari....

cumartesi
12-02-2010, 00:04
o gelenekler asıl erkekleri bitirdi. piyasa çok ölü bu sebepten :ne: hiç iş yooooooooooook :E

Joo Wa Ra
12-02-2010, 00:14
arkadaşlar mesele o değil diyerek kapatmak istiyorum.şimdi ne desem karışır...

krala acımam konusuna gelirsek... bilmem ki... o manyak gülüşü yüzünden kaçma isteğinden başka pek bi şey hissedemedim ben...tabi annesinin öldürülüşü yüzünden bu hale geldiğini, çok haksız ve acı şeyler yaşadığını düşündüm, o ayrı...

KaNeSHiRo
12-02-2010, 00:15
kralin yerine koydum kendimi...
cocuklugunun igrenc ve "yoz" gecmis olmasindan sebep, ruh hastasi bir manyak olmasini anlayisla karsiladim:D:D

tabi filmin sonuna kadar sovdum adama , o ayri:D

Joo Wa Ra
12-02-2010, 00:16
bi de ben biraz duygusuzumdur o da var... :) tamam "biraz"dan fazla...

KaNeSHiRo
12-02-2010, 00:17
hımm...
duygusuz halinle, film yorumunda bana hemen hemen yakin bir yorum yazmissin... ben ljk konusunda tarafsiz olmaya calisarak yazmama ragmen , yorumumun sonunda cok yamulmus ve ljk'ya methiyeler duzmus olarak buluyorum kendimi..

demekki sende duygusuz sayilmazsin kuzu :)

Joo Wa Ra
12-02-2010, 00:20
ben anlayışla karşılamadım ne yalan söyliyim, ne acılar çekenler gördük, böyle manyağını görmedik...asalet başka bi şey.
tabi gerçekçi olan bu manyaktı orası öyle, ama sorunlu da olsa kalbi iyi olanın, ruhu temiz olanın bunları atlatacağını, adam olacağını düşünüyorum.yarası içinde kalsa da...
adam ne biçim rol kesmiş ama ya...

Joo Wa Ra
12-02-2010, 00:22
ya duygusuzum dediysem ruhsuz da değilim canım... yoksa ne işim var böyle filmlerle... ben anlarım ama çok hissetmem, bilmem ki nasıl anlatsam bu durumumu...

KaNeSHiRo
12-02-2010, 00:26
Kral, benim aklimda hep utopik, ucuk ve sivri uclu bir adam olarak kalacak...
ama acidim ona, bu bir gercek... Ozellikle soytariya baglanan bir Kral kisvesi altinda gecen sahneler, soytariya ihtiyac duymasi, madde bagimlisi gibi, ruhunun , kendisini arindiracak bir seyler aramasi ve bunu - ne tuhaf ki(!)- bir soytarida bulmasi...

ezdi icimi... :o

dilos
12-02-2010, 00:27
ben anlayışla karşılamadım ne yalan söyliyim, ne acılar çekenler gördük, böyle manyağını görmedik...asalet başka bi şey.
tabi gerçekçi olan bu manyaktı orası öyle, ama sorunlu da olsa kalbi iyi olanın, ruhu temiz olanın bunları atlatacağını, adam olacağını düşünüyorum.yarası içinde kalsa da...
adam ne biçim rol kesmiş ama ya...

Eğer yeterince uzakdoğu filmi seyredilirse imparator denilen adamların pek de normal kumaştan adamlar olamadığı anlaşılıyor..
imparatorlar yeryüzünde tanrının temsilcileri ve mutlak güç temsilcisi ama babadan oğula geçmesi de garanti değil ayaklanan birileri onu rahatlıkla indirip yerine geçebiliyor dolayısıyla bu adamlar güç,iktidar,öldürülme korkusu şu bu derken pamuk saraylarda oturmuyorlar...

delimanyak
24-02-2010, 16:50
bu nasıl bir filmdir böylee yaa bir garip geldi bana ne biliyim jun ki yi öyle görmek içimi parçaladı yaa o kadar pasif bir rolde düşünmemiştim tamam eşccinseli oynadığını biliyordum ama ne biliyim böyle bir muhtaç aciz zavallı gibi duruyordu filmde.. ama gerçekten rollerinin hakkını veren birini çok sevdiğimi fark ettim yaa bir kahramanın da hakkını veriyor bir eşcinselin de.. maşallaahh allah yeteneğine zeval vermesin..

çocukluğun kötü geçmesinin, sorunlu bir çocukluk döneminin insanlarda ne kadar ters etki yarattığı yine ayan beyan ortadaydı.. yalnız bazı gerçekleri soytarılar tarafından fark edip sorgulamaya başlaması da oldukça değişikti..

filmin en çok sonunu beğendim been böylee birr huzur doldu içime filmin sonunda..

Joo Wa Ra
25-02-2010, 14:07
bu nasıl bir filmdir böylee yaa bir garip geldi bana ne biliyim jun ki yi öyle görmek içimi parçaladı yaa o kadar pasif bir rolde düşünmemiştim tamam eşccinseli oynadığını biliyordum ama ne biliyim böyle bir muhtaç aciz zavallı gibi duruyordu filmde.. ama gerçekten rollerinin hakkını veren birini çok sevdiğimi fark ettim yaa bir kahramanın da hakkını veriyor bir eşcinselin de.. maşallaahh allah yeteneğine zeval vermesin..
-----
filmin en çok sonunu beğendim been böylee birr huzur doldu içime filmin sonunda..

sorma ya, ben de bittim jun ki'ye.böyle rol kabiliyeti görmedim.nasıl bir kadınsılık, nasıl bir narinlik, acziyet, pasiflik...tam olarak başka bir kişiliğe bürünmüş.oyunculuk da bu zaten.kendi kişiliğini üzerinden atıp, bambaşka biri olabilmek.so ji'nin de böyle bi lafı vardı bu arada.

evet gerçekten ben de filmin sonunu çok beğendim. ama benim boğazıma bi düğüm oturmuştu sanki...(evet, o kadar da duygusuz değilim :) :utan:)

o son sahnede herkes aşağıda, gözlerini onlara dikmiş şaşkınlıkla ve gizli bir hayranlıkla bakakalmışken, onların ip üstünde, havada olması filmin vardığı sonucu özetlemiş sanki.herkes yerini bulmuş o sahnede.

Joo Wa Ra
25-02-2010, 14:16
bi de hiç değinmemişim, bu filmin esas karakteri, karakter sahibi kişisi, o soytarıbaşıydı.(adı aklımda değil). "biz soytarıyız" sözü kulaklarımda.nasıl gururla ve inatla söylüyordu bunu...zaten adamın mayası bunlardan oluşuyordu; tutku, gurur, mizah.
bu film aslında en çok da mizah üzerine konuşuyordu.mizah budur işte; en zor meselelere, en gereksiz cesaretlere gönüllü olmak, gördüğü en ufak çelişkiyi, yanlışı, yozluğu gözünü budaktan sakınmadan, başına gelecekleri bile bile inatla söylemek, işkence gördükçe daha beterini yapmak, ve bunları yaparken alaycı üslubunu hep devam ettirmek...

delimanyak
25-02-2010, 16:39
yaa ben filmin o yönünü hiç düşünmemiştim ne güzel anlatmışsın bu yorumları okudukça daha da bir güzelleşiyor film gözümde..