PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Halka (Ringu) [1998]

ondokuz
07-09-2008, 15:19
http://img401.imageshack.us/img401/9884/465958hcp3.jpg

Tür: Korku
Yönetmen: Hideo Nakata
Senaryo: Hiroshi Takahashi, Kôji Suzuki (Kitap)
Görüntü Yönetmeni: Junichirô Hayashi
Müzik: Kenji Kawai
Yapım: 1998, Japonya, 96 dk.

http://img401.imageshack.us/img401/9105/omc17jpg0sm9.jpg

:sğkKonusu: Gizemli ölümlerin meydana geldiği bir sırada, izleyenlerin 7 gün sonra öldüğü esrarlı bir video kasetin varlığı kulaktan kulağa dolaşmaktadır.

Böyle söylentilere kulak asmayan bir kadın gazeteci olayları araştırmaya karar verince, kendini tehlikeli ve ölümcül bir oyunun ortasında bulur.

Kaseti izleyen gazetecinin gerçekten yedi gün ömrü mü kalmıştır, yoksa tüm bunlar bir şehir efsanesinden mi ibarettir? Zamana karşı amansız bir yarış başlamıştır...

YoldanGeçenAdam
08-09-2008, 00:36
kim kimden çaldı bu filmi :o orjinalini japanlar mı yapmış :o

onlarınkini izlemedim ama öbürü güzel filmdi 1.si tabi .

saliha
08-09-2008, 01:48
orjinali tabi ki japonların... Japonya da daha çok Japon kültüründen esinlenerek kısmen amatörce çekilen bu filmler Amerikada yeniden çekilerek Amerikan kültürüne alışkın halka arz ediliyor... Amerikada tabi ki daha çok piyasa yapıyor.. Ama bizim gibi (sizi bilmem ama en azından benim gibi ) orjinallik takıntııs oloanlar için izlenmeye değer bir film

Sema
02-10-2008, 19:45
ben de izLemek istiyorum, uzak doğu fiLmLeri korku unsurunu daha iyi kuLLanıyor:o ama tabi hoLLywood versiyonunu biLe bitirememiş biri oLarak cesaretimi topLamam uzun sürebiLir:D

harzemşah
02-10-2008, 19:47
Ne yalan söleyim hollywood versiyonunda tırsmıştım biraz:DCapon versiyonunu denemeye gerek görmüyorum.

pinklover
25-02-2009, 22:59
halka 1,2 yide izlemiştim güzeldi accık bende tırstıydım:E:E

saliha
21-04-2009, 08:43
Ben orjinalini izledim. Amerika yapımları daha kalitelioluyor ama Japon korku filmlerinde japonlardan kaynaklanan + bir gerilim var. daha soft ve izlenilesi

dilos
18-06-2009, 21:30
uzakdoğu korku ya da gerilim filmleri kesinlikle daha iyi Amerikalılar illa bir iyi-doğru olma ,sonunda kötüyü cezalandırma vs gibi politik olarak doğruluk uğruna bir yerde saçmalıyorlar ,kötü olmaya çalışınca da ucunu kaçırıyorlar grotesk bir şey oluyor..
Kore-Japonya gerilimleri çok iyi..ben ki bu türü pek sevmem ben bile ne olacak diye seyrediyorum ve geriliyorum..

Kunoichi
04-02-2010, 12:03
bu filmin orjinal dvdsini zamanında 2 liraya almıştım :)
geçen sene filmi 2. kez seyrettiğimde başroldeki adamın Hiroyuki Sanada olduğunu gördüğümde ağzım açık kalmış söylenmiştim kendime ;D

Oldukça başarılı buluyorum bu filmi. Önce Hollywood versiyonunu izlemiştim çok beğenmiştim, orjinalini daha çok beğendim tabiki !!

spoiler spoiler spoiler spoiler
en korkutucu sahne sanırım filmin sonunda Hiroyuki Sanada' nın ölüm sahnesi. Tv den çıkan Sadako' nun o korkunç ve kocaman gözü yok mu, insanda garip bir his uyandırıyor ._. çok korkunç