Orijinalini görmek için tıklayınız : Infernal Affairs I (Wu Jian Dao,Kirli İşler ) [2002]
http://img225.imageshack.us/img225/6646/infernalaffairsaffichekd6.jpg
Oyuncular: Andy Lau, Lau Kin Ming,Tony Leung, Chan Wing Yan, Anthony Wong
Yönetmen: Andrew Lau, Siu Fai Mak
Senarist: Felix Chong, Siu Fai Mak
Yapımcı: Andy Lau
Müzik: Kwong Wing Chan
http://img225.imageshack.us/img225/2070/infernalaffairs1sw9.jpg
:sğkKonusu
Hong Kong'da polis ve çeteler arasında bitmeyen bir savaş vardır. Chan gayriresmi işler yapan bir gizli polistir, çetelerin içine sızmış ve bir miktar otorite sahibi olmuştur. Lau ise çetelerle gizli işler çeviren ve rütbe sahibi başarılı bir polistir. Hem polis şefi hem de çetenin lideri içlerinde olayları karşı tarafa ileten bir köstebek olduğununu bilmektedirler. Tek sorun bu köstebeğin kim olduğudur. İki organizasyon da bu köstebekleri bulmak için kendi içlerinde bir araştırmaya girişirler. Chan ve Lau ise bu araştırma esnasında hayatta kalmanın yolunu aramaktadırlar.
herhalde başka biryerde aynı konulu bir thread var yoksa bu efsane film hiç cevapsız olur mu..şaşırdım bir yeni olarak
herhalde başka biryerde aynı konulu bir thread var yoksa bu efsane film hiç cevapsız olur mu..şaşırdım bir yeni olarak
hoşgeldiniz dilos:p şaşırmakta haklı olabilirsiniz ama başka bir yerde thread olduğunu zannetmiyorum bizler ağırlığı kore sinemasına verdik bu filmlere de pek göz atmadık sanırım halbuki türkiye'de en çok uzakdoğu sineması denince çin-hong kong filmleri gösterilir bu filmede en az 5-6 kez rastlamışımdır hatta bölümleri var galiba sanırsam ben sadece birini izledim maalesef:utan: artık siz bizim bu konudaki eksikliğimizi kapatırsınız umarız
izlemiştim gzl polisiye 2 film de var heralde bunun tsk paylaşım için
hoşgeldiniz dilos:p şaşırmakta haklı olabilirsiniz ama başka bir yerde thread olduğunu zannetmiyorum bizler ağırlığı kore sinemasına verdik bu filmlere de pek göz atmadık sanırım halbuki türkiye'de en çok uzakdoğu sineması denince çin-hong kong filmleri gösterilir bu filmede en az 5-6 kez rastlamışımdır hatta bölümleri var galiba sanırsam ben sadece birini izledim maalesef:utan: artık siz bizim bu konudaki eksikliğimizi kapatırsınız umarız
Merhaba ve hoşbulduk..
Infernal affairs Hong Kong sinema tarihinin en büyük gişesini yapmış ve yönetmeni Andrew Lau'yu efsane etmiş bir polisiye..başrollerde yine Hong Kong sinemasının dev iki aktörünün oynaması da yığınları ayrıca etkilemiş bir olay..Tony Leung Chui Wai ve Andy Lau ..
Film bilahere The Departed -bizde Köstebek- adıyla Martin Scorsese tarafından yeniden çekildi ve Oscarları topladı..
O kadar beğenildi ki 2 ve 3 devam filmleri çekildi..isterseniz konu özeti vs yazabilirim..
KaNeSHiRo
19-09-2009, 21:26
izlemeyen kalmasin arkadaslar... valla mukemmel filmdir dilosumun dedigi gibi....
kendin söyle kendin dinle durumu Medidciğim..seyreden yok..ama gelir sıra elbet..diziden filme vakit kalmıyor zahir..
üç serisini birden izledim. Kocaman bir bakış açısıyla karşı karşıya kaldım..Ama baştan söylemeliyim en çok birincisini sevdim diyebilirim ama bu 2 ve 3 sayesinde oldu. Çünkü birincisi tek başına herşeyi anlamanıza izin vermiyor ama hiç birşey anlamadan konuya dalmanız ve filmin sonunu bulmanız tabi ki tony ve andy sayesindee..Kalp.
bu sahneyi herkes gibi bende çok beğendimm..Özellikle diyalog.. gerilimin oluşması gereken bir sahne ama onlar sanki biyerde oturmuş çaylarını yudumlayıp sohbet eder gibiler, arkadan da öyle dırıdırııı dııı gibi ekşın müziği duymuyorsunuz._E
http://www.lovehkfilm.com/blog/roninonempty/wp-content/uploads/2009/12/infernal-affairs.jpg
tony hep aşk adamı olarak gördüm ama bu film de gerçekten benliğini kendini bulmak isteyen bambaşka bir rol hoşuma gitti bunu Chungking express te de hissetmiştim.Farklı roller yakışıyor bu adama ama en çokta sessizlikk... o gözlerrrr o bakışlar yok muuu replikleri gözlerinden okuyorsunuz gibi hisettiriyor insana.
spoiler şeysine gerek görmedim zaten spoiler da yok :D çok şey yazmak istediğim ama yorumlarda okuduğum kendin yaz kendin oku olmasını istedimediğimden kısa kesiyorum. Gelin de yorumlaşalımmm...
Infernal Affairs..Hong Kong sinemasının aksiyon filmlerinin en ünlülerinden ve en iyilerinden..
Genç yaşta polis akademisine giren iki gencin hikayesi ..
Biri mafya şefi patronun isteği üzerine polis içinde köstebek olarak çalışmak üzere yetiştirilir- Andy Lau-,diğeri ise polis şefinin isteği üzerine polis için çalışmak üzere suç örgütüne sızar-Tony Leung-ve zor oyun başlar..
Farklı kurgusu, filmin tümüne hakim özel dili ,Hong Kongun çok ünlü oyuncularını biraraya getirmesi çok beğenildi ve hem eleştirmenlerin hem seyircinin sevdiği bir film oldu Infernal Affairs ..
Zaman içinde de her bölümü hatta sahnesi kendi içinde bir efsane yaratarak parcaları bütününden çok denilen o filmlerden biri oldu..
Filmde unutulmaz sahne çok..ama spolier vermeden bunları anlatmak zor..
Başrollerdeki iki aktörün katkısı büyük ama hemen ikinci rollerde biri polis şefi-Anthony Wong- diğeri gangster-Eric Tsang- patronları da unutulmaz rollerde..filmde küçük roller bile öenmli oyuncuların mesela Andy'nin sevgilisi rolü romantik komedilerdeki değişmez rol arkadaşı Sammy Cheng'in..
Tony ve Andy ise günlerce konuşulur..
hadi konuşalım Biyoooo
http://i51.tinypic.com/33l1lwj.jpg
http://i53.tinypic.com/4targ2.jpg
http://i53.tinypic.com/y09wj.jpg
Ben bu Tonyi beğenmem mi..
Ona hayran olmam mı..
Her filmine bakmam mı..
oooyy dediğin gibi diloscan hem gangster hem de polis şefi oyunculuk performansları süper.. söz sahnelerden açılmışken o şarkıı ikisinin yanyana oturup o şarkıyı dinlemelerii ah ahhh... bir filmde her sahnenin etki bırakması nadir şeydir bendee özellikle de böyle polisiye ekşınlı filmlerde.
bu arada o şarkıyı kim söylüyor nedir bulamadımm :hemm bir bilgin var mı dilos??
http://img529.imageshack.us/img529/9549/adszqf.jpg
işin en zevkli kısmı birinci bölümdeki tüm soruların cevapları size bırakılmıyorr herşeyin bir yanıtı var..Bu müziğin nerden geldiğinin bile :cin:
bilmiyorum şarkıyı Biyocum..ama araştırıp buluruz icabında..
Öff ya, yalnışlıkla linklerin oraya verdim yorumu, hemen taşıyorum ='(
yorumum:
Güzeldi, sonu sürprizli. Valla film bitiverdi aniden, oyunculuklar o kadar güzeldi yani.
Yine ne iyi ne kötü konusu işlenmiş; yani hem iyi hem kötü demek istedim. Arkadaşım ikisi birden olmak da ne kadar zor iş!!! Tema Asyalı anlatım Amarigan olunca bir tuhaf oluyor içim.
Ama çok beğendim yalan değil. Bir solukta Andy Lau ve Tony Leung izledim.
Yahu bu Tony Çinliden çok bizim köylülere benziyor ahahahha, eli yüzü duruşu falan. Ama bozulmayın, beni de bozmayın, bizim köylüler diye demiyorum çok etkileyicidirler kadını erkeği =)
Düzeltme: Köstebeği izlemediğim için, yanlış anlaşılmaya mahal vermemek adına, Amarigan değimimi yalnız kovboy Lau'ya ithaf edip ikinci ve üçüncü filmi izlemeye gidiyorum. Bakalım Lau neymiş ne olacakmış?
Bir de yeri gelmişken Tony biraz akıllı olaydı da ne halt yediğini biliyorum tavırlarına girmeyeydi keşke, azıcık şark kurnazlığı canım. Sanmıyorum ki hiçbirimiz başkasının eşyasını kurcalayıp öylece ortada koyup gitmeyiz.
Önce yorum yazıp sonra diğer yorumları okuyup etkilenip gelip yorumumun yorumunu yazıyorum, cık cık cık.
Grö_E çok yaşa sen..
bu filmde yüreğimi ağzıma getiren ne çok sahne vardı
bir o kadar da ters köşeye yatıran sahne..
hiç biri aklımdan çıkmaz..
Dilim tutuldu. Muhteşem ötesinin de ötesinde bir üçleme!
...will continue to suffer from kalpas to kalpas with no means of escape...
En son: Yan'ın koltukta uyandıktan sonra esnerken ağzını burnunu ceketiyle kapatıp yüzünü saklamaya çalışması. Nasıl bir oyuncu bu adam yahu? Nasıl bir oyuncu bunu insana düşündürebiliyor???
vBulletin v3.8.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.