PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü

mavi
20-08-2009, 01:45
Japon Dili Ve Edebiyatı Bölümü Olan Üniversiteler Ve İlgili Fakülteler

ANKARA- DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ

ERCİYES- FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

bölümlerle alakalı başka hiç bir bilgi bulamadım
kusura bakmayın :D

chibi
20-08-2009, 12:20
Ankara Üniversitesi Dil Ve Tarih-Coğrafya Fakültsi hakkında bilgi için tıklayınız (http://japonoloji.humanity.ankara.edu.tr/)

ANADOLU
20-08-2009, 17:25
ben şeyi merak ediyorum ya, burada okuyanlara ne öğretiliyor? daha doğrusu nasıl öğretiliyor? lisede yabancı dil okumuş olsam(ingilizce mesela) ve bu bölümü yazsam 4 sene boyunca dımdızlak alfabeyi öğrenmekle mi boğuşur olurdum? liselerde seçmeli ders olarak filan japonca da yok sanırım. yani japoncanın j'sini bilmeyip de 4 sene soğna asia carrera gibi akıcı japonca konuşan adamlar çıkıyor mu? :/

chibi
20-08-2009, 19:44
ben şeyi merak ediyorum ya, burada okuyanlara ne öğretiliyor? daha doğrusu nasıl öğretiliyor? lisede yabancı dil okumuş olsam(ingilizce mesela) ve bu bölümü yazsam 4 sene boyunca dımdızlak alfabeyi öğrenmekle mi boğuşur olurdum? liselerde seçmeli ders olarak filan japonca da yok sanırım. yani japoncanın j'sini bilmeyip de 4 sene soğna asia carrera gibi akıcı japonca konuşan adamlar çıkıyor mu? :/

meraklarını gidereyim lisede ingilizce okudum sonra Japonca dil tarihte.en baştan başlıyorsun tıpkı Japon bir bebek gibi tabi onlar daha şanslı o ayrı önce dilbilgisi bizim kullandığımız normal yazı ile sonra hiragana soonra katakana ve sonra kanji eğer iyi bir öğrenci isen 4 yıl sonunda konuşmada çok iyi okumada iyi yazmada idare eder olursun_E

mavi
20-08-2009, 19:45
4 yılda bitiyo cidden ha :D
ben kursa başlıycam ama bu kadar alfabeyle benim kafa kısa devre yapar diye korkyuorum :D

mwerwe
20-08-2009, 19:50
japonca ogrenmeyle ilgili bir site vardı özel mesaj atıyolar ınansize onu bile okumanız yetıyo kısa devre olarak ve bizim alfabe duzenımızden farklı oldukları için o karkterlere alısmak cok zor olur normal bizim turkce alfabeyı bile 1yılda 7yasındakı cocuga ogretıyolarsa bizim ogrenmemızın daha zor olmasıda normal ama yınede gercekten gorenmeye degebilicek dil pek fazla bilen olmadıgı için iş alnaalrında bile baya kullanışlı olur insan ıcın