PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Chugyeogja (The Chaser) (Takipçi) [2008]

ondokuz
04-09-2008, 01:44
http://img511.imageshack.us/img511/6874/1201876925189dw8.jpg
'imdb IMDb Köprüsü (http://www.imdb.com/title/tt1190539/)

Tür: Suç - Aksiyon | Yıl : 2008 | Süre : 125 dk.
Yönetmen: Hong-jin Na
Senaryo: Won-Chan Hong, Shinho Lee, Hong-jin Na
Oyuncular: Yun-seok Kim, Jung-woo Ha, Yeong-hie Seo, In-gi Jung, Hyo-ju Park

:sğkKonusu: Eski polis şimdinin pezevengi Jung-ho kızlarının borçlarını ödemeksizin ortadan kaybolmalarından dolayı canı sıkkındır. Bir gece bir müşteriden gelen arama üzerine Mi-jin'i yollar ancak çok geçmeden müşterinin numarasının kaybolan kızların son arandığı numarayla aynı olduğunu fark eder. Durumdan işkillenerek kızın peşine düşer, ancak bir ara sokakta bir arabaya çarpar. Jung-ho, sürücünün gömleğindeki kan lekesi gözüne çarpınca adamın şüphelilerden Young-min olduğunu anlar. Sıkı bir kovalamaca ardından Jung-ho Young-min'i yakalar ancak polis rolü oynadığı için her ikisi de karakola götürülür. Adam karakolda açıkça kaybolan kızları öldürdüğünü ama son kız Mi-jin'in hala hayatta olabileceğini itiraf eder. Polis merkezinin tümü gözü dönmüş bir şekilde rastgele cesetleri bulmak için aramaya koyulmuşken, sadece Jung-ho Mi-jin'in hayatta olduğuna inanmaktadır. Tutuklama emri olmaksızın seri katil sadece 12 saat gözaltında tutulabilecektir ve o serbest kalmadan Jung-ho hiç kimsenin bilmediği bir yerde tutulan Mi-jin'i bulmak zorundadır. Av başlar...

http://img511.imageshack.us/img511/8626/thechaserchugyeogjathechg8.th.jpg (http://img511.imageshack.us/my.php?image=thechaserchugyeogjathechg8.jpg)

blade2006
03-01-2009, 10:51
izlerken çok gerildiğim, eleştirisel yanı ağırlıklı olan bir korku/gerilim filmi. zaman kaybı olmaz, mutlaka izleyim.

YoldanGeçenAdam
23-08-2009, 17:40
öyle aynasızlar topluluğu olmaz olsun öldürdüm diyor hemde çekiçle çivi çakar gibi nakış işler gibi yar gibi güz gibi ama adamı serbest bırakıyorlar :eah filmde seoul valisinin suratına bok atıyorlar yanlış kişi direk savcının suratına atılmalıydı o geri kalanda polis merkezindekiler arasında paylaştırılmalıydı . gitti güzelim kız mi-jin.

duygusallağı ve mi-jin'in acısını bi kenara bıraktıktan sonra film gayet güzeldi aslında bide o eski polis yeni pezo son bölümdeki kapışmada kafasına yediği darbelerden sonra ki afallamış rolü ile gözüme girdi gerçekçiydi öküz gibi bişey olmadı lan deyip ayağa kalkmadı gerçi bir pezo ne kadar göre girer ki. katil kardeşimizde psikopatlığın hakkını verir gibiydi ve tabi ki kadınlar her zaman bir şeyleri mahvederler bakkal kadın ne yaptın be annem bu kadar tırsıyorsan git evinde çorap ör :eah

bu filme not vereyim dedim 10 üzerinden 8.61 _E

dilos
23-08-2009, 21:15
konusu ilginçmiş..izlenmeli gibi..

jung
23-08-2009, 21:56
bu filmi çok önceden izlemiştim güzeldi ilginç bi filmdi sıkılmadan merakla izlenebilir bi film

Sema
02-09-2009, 03:18
Filmi hem beğendim hem de aptallıklar silsilesine katlanamadım.Zanlı kanıt yetersizliğinden bırakıldı ama ben bile oturdugum yerden kanıt ürettim:E

*Adamın üstündeki kan DNA testi için yollandı, sonuca bakılmaksızın adam serbest bırakıldı.Ki üstünde bir kaç farklı kan vardı.Bu öğrenildiğinde açıklama getirene kadar orada tutulabilirdi

*Kızın arabasının bulunduğu civarda, uzun zaman önce başka kız da ortadan kaybolan da arabası orada terkedilmiş halde.Her ikisinin de orda olması o çevreyi araştırmayı gerektirir.Onlar zanlının oyununa gelip işaret ettiği bölgeleri araştırdılar sadece

*Arabaların bulundugu bölgeden yaşlı bir çifti de öldürdü, ailesi kayıp ihbarı verdiyse şüphe o bögeye çevrilmeliydi ve görev alan tüm polisler arasa 1 günden az sürede evi tespit ederlerdi

*Ayrıca katilin evinin anahtarları elindeydi Jung-Ho'nun.ciddiye alsalardı onlara verirdi ve bence anahtara yogunlaşıp kadın ölmeden kurtarabilirlerdi.

*Arabasının kime ait oldugu soruldugunda katil, arkadasımın ama hatırlamıyorum ismini dedi.Bunu kanıtlamadan arabayı çalmış varsayılmalıydı:/

*Cinayetleri net bir şekilde anlatması zaten onu bir numaralı şüpheli yapar

*Evinin yerini hatırlamadığını söyledi, bu da imkansız

*Bilgilerinde görülen evine gittiklerinde zaten kardeşinin oğluna da çekiçle zarar verdiği görülecekti ki bu da cinayetlerin işleniş şekliyle örtüşür(daha önce bulunan fahişe cesetlerindeki gibi)Ama oraya bile gitmediler zahmet edip.Bizim kadın satıcısı gitti:p

Herşey bir yana;

Zanlının salıverildiği gün peşinde 2 polis vardı.Bu sırada ellerindeki bağdan kurtulan kız markete sığınıp polisi aradı.Zanlı sigarası bittiği icin girdiği markette , hem market sahibini, hem kızı öldürdü.Adamı takip eden polisler ne yapıyordu?He takip ettiklerini çaktırmamak adına markete girmediler ve takipe odaklandılar desem adamın izini de kaybettiler.

Bu kadar aptal olamayacaklarına göre siyasal baskılarla dikkatsiz davrandıkları sonucuna bağlıyorum.Valiye saldırı olayına yoğunlaşmışlardı

Ayrıca eski dedektif şimdinin kadın satıcısı beyfendi, gerektiğinde olay mahaline giriyor, kapı kırıyor,şüpheliyi sorguluyor.Finale doğru da gözaltına alınıyor.Çok çürümüş görünüyor sistem:/

Film cidden ilgincti hem çok beğendim hem de bu detaylar beni deli etti.Gerim gerim gerdi finale kadar

saliha
02-09-2009, 14:09
remake yapımın bekliyorum bu da izlenir

Dilşah
29-12-2009, 16:24
bence de izleyin, güzelcene gerilin :)

yada
03-01-2010, 06:36
Filmi hem beğendim hem de aptallıklar silsilesine katlanamadım.Zanlı kanıt yetersizliğinden bırakıldı ama ben bile oturdugum yerden kanıt ürettim

Aslında o nokta haklısın.
Zira izleyen herkes büyük ihtimal bunu düşünmüştür.
Ama filmde özellikle değinilmek istenen bir nokta var.
O da sistem eleştirisi ve siyaset, polis vs. olayının kokuşmuşluğu.
Zaten nette film ile ilgili bir kaç yazı okudum ki eleştiri yapanların çoğu bu eleştirisel kısma değinmiş.
Hoş filminde amacıda bu zaten.
Sanırsam Korede epeyce seyredilmiş ve bir çok ödül almış bu film.

Aslında filmdeki gariplikleri ülkemize çok rahat adapte edip, kıyaslayabiliriz.
Mesela DNA olayı vardı. Sonuç belli olmadan saldılar adamı.
Ülkemizde ise benzer durumlar çok oluyor.
Mesela kroki, ıslak imza gibi uyduruk şeylerden dolayı insanlar baştan suçlu ilan, edilir, karalanır hatta tutuklanır. :S
Ancak TV'ler anırarak bölücülük yapanlar ise elini kolunu sallaya sallaya dolaşır. :hemm

Yada daha basit bir örnek verecek olursak kapkaç olayları.
Adam direk hırsızlık yapıyor, iki sorgudan sonra yine bırakıyorlar adamı.

Film epey güzeldi.
Başroldeki amcamız iyi iş çıkarmış oyunculuk namına.
Bi de bok atmalı protestoyu tuttum. :D
Acaba o olay sıradan bir sahne miydi yoksa aksi şekilde filmdeki eleştirisel bakışa bir gönderme miydi.
Yani valiye bok atmalar vs. derken sistemin ve bu siyasetin ne kadar boktanlaştığını mı çaktırmadan dikte etmek istemişler acaba. :o

dilos
27-12-2010, 17:31
Son dönemde seyrettiklerim içinde en beğendiğim Kore filmi oldu
Takipçi..
İnsanı yerinde dik oturtan bir heyecanı ve son sahneye kadar da heyecanı canlı tutan ve yok artık olmaz olamaz sakın olmasın dedirten bir olay akışı vardı filmin..
Koskoca polis ofisi ,savcılar vsvs burunlarının dibindeki- tesadüfen yakalanmış -seri katili göz göre göre salıp bir salaklıklar komedisi yaşattılar..

Filmdeki olayların tümü bence özellikle öyle seçilmişti..
Polis de insandır hata yapar gibi değil
görev esnasında ayaklarını uzatıp uykuya dalan devriyeden,
siyasetciye rezil olup rütbesi düşme korkusundaki müdürlere kokuşmuş bir polis teşkilatı vardı..
Üst düzey polisler ve vali insanın nefretini kazanırken
polislikten atılmış bir pezevenk ve işe çıkmış küçük cocuklu fahişeyle özdeşleşip filmi onlara bir şey olmasın endişesiyle izliyorsanız yönetmen istediği ağır eleştiriyi açıkca yapmış demektir..

Yönetmen de tüm oyuncular da çok iyiydi..
Etkileyici ,iyi bir polisiye seyretmeyeli bayağı olmuştu iyi geldi..

esinti
28-12-2010, 09:36
filmde en beğendiğim kurgu;
inadına yağmurun yağması.öyle güzel , arındıran bir yağmurdu ki.sanki tüm kirlenmişleri temizlemek için yağıyor duygusunu hissettim.yağmur kadar saf olan diğer güzellik, küçük kız...
Şimdi bir yağmur yağsa..

biyo
07-01-2011, 22:49
ne filmdi be..minjinin kurtulacağını düşünüyordum ta ki o ana kadar..ne psikopatlar var şu dünya da.. her eleştirininde yerine gittiğini düşünüyorum. bende ilk başta nasıl film bu hemen salıcaklar mı adamı filan derken sonra anladım olayı..Bizim pezonun aslında iyi polis ama çalışanların hortumcu olduğunu görmek gerek en nihayetinde adamın neden cinayet işlediğini ortaya çıkaran da kendisiydi.
Filmde tek saçma gelen bakkalcı kadının kafasını patlatırken hiçmi çığlık atmadı bağırmadı dışardaki takipçi polis min jini öldürmeden müdahale edemedi..Belki kadın polisi de öldürseydi daha da iyi olabilirdi işler..
Birde polisin uyguladığı şiddet olayları güzeldi. Bir polis ne kadar şiddet uygularsa o kadar suçlu, suçluyu ne kadar kışkırtırsa o kadar masum oluyorr..
bir torba dolusu aptalların halkı kötülüklerden koruyacağını kim söylemiş ki.. İki üç akıllı var onlarda ya sisteme uyuyor ya da sistemden atılıyor..
son zamanlarda yumurta atma olaylarında hep paranızı daha iyi şeylere harcayın diyorlar ya b.k atmak hem ucuz hem de masrafsız hoş olur yav :E tabi kanunlarda b.k atmanın kaç yıla mal olacağını kim bilir..
4,5/5