PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uygur Katliamı

ondokuz
07-07-2009, 04:05
Çin güvenlik güçleriyle Uygurlar arasında başkent Urumçi’de patlak veren çatışmalarda, 156 kişi öldü, 828 kişi yaralandı. Olayların fitilini, bir oyuncak fabrikasında zorla çalışmaya götürülen Uygur kadınlara sarkıntılık yapılması ve bazı kaynaklara göre iki Uygurun ölmesi ateşledi. Uygurların protesto gösterilerine güvenlik güçleri sert karşılık verdi.

http://img15.imageshack.us/img15/2940/liveimages5cfoto20haberl.jpg

SİNCAN Uygur Özerk Bölgesi’nin başkenti Urumçi’de önceki akşam başlayan Pekin yönetimine yönelik protesto gösterileri, güvenlik güçlerinin sert müdahalesi üzerine ayaklanmaya dönüştü. Bölgeden gelen haberlere göre, şiddet olaylarında 156 kişi öldü, 828 kişi de yaralandı. Çin resmi haber ajansı Kaşgar’da da birkaç yüz göstericinin dağıtıldığını belirtti. Ayrıca Aksu ve Yılı şehirlerinde de hareketlenmelerin başladığı bildiriliyor. Ölü sayısının artmasından, olayların yayılmasından korkuluyor.

Caddeler ceset dolu

Olayların fitilini, Guang Dong eyaletinin Şao Guan kentindeki oyuncak fabrikasında zorla çalışmaya götürülen Uygurlar arasındaki kadınlara yönelik sarkıntılıklar ve Çinli saldırılarında bazı kaynaklara göre iki Uygurun ölmesini, Pekin yönetiminin ciddi biçimde soruşturmaması ateşledi. Önceki akşam Urumçi’de protesto gösterisi yapan kalabalık, hükümetten ölümle sonuçlanan taciz olaylarını soruşturmasını istedi.

http://img43.imageshack.us/img43/1250/8352663.jpg

Ancak polis kalabalığı dağıtmak amacıyla sert müdahalelerde bulununca, göstericilerin sayısı giderek arttı. Çinli yetkililere göre, sopa, bıçak ve taşlarla güvenlik güçlerine saldırmaya başlayan göstericiler, 261 aracı kundakladı. Göstericiler, dükkan ve evlere de hasar verdi. Bunun üzerine silaha başvuran güvenlik güçleri, kalabalığın üzerine hedef gözetmeksizin ateş açarak, katliam yaptı. Araçların ateşe verilmesi, evlere ve dükkanlara saldırılması ve silahların patlaması üzerine, ortalık savaş alanına döndü. Kanlar içindeki ceset ve yaralılar caddelere, alanlara yayıldı.

Çinli yetkililer, onlarcası elebaşı olduğu iddia edilen yüzlerce kişinin gözaltına alındığını, olaylarda kilit rol oynadığından şüphelenilen 90 kişinin arandığını ifade ettiler.

Şehirde ana caddelerin yanı sıra elektrik ve doğal gaz şirketleri ile televizyon istasyonu gibi önemli yerlerde güvenlik önlemleri artırıldı, komşu şehirlere giriş çıkışta kontrol noktaları oluşturuldu. Urumçi’de telefon ve internet kesilirken, şüphelilerin sorgulanması için komşu bölgelerden etnik gruplara mensup yüzden fazla yetkili Urumçi’ye getirildi. Bu arada protesto gösterilerinin, Kaşgar kentine de sıçradığı iddia edildi.

Batı’dan itidal çağrısı

Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans-Gert Pöttering, olaylarda "protestocuların öldürülmesinden derin endişe duyduğunu" belirterek, Çin makamlarından "insan onuruna saygı göstermelerini" istedi. ABD Dışişleri Bakanlığı ise Sincan’da 156 kişinin öldürülmesinden derin üzüntü duyulduğunu açıkladı ve bütün taraflara itidal çağrısı yaptı.

http://img43.imageshack.us/img43/4130/liveimages5cfoto20haber.jpg

5 bin Çinli ile gelen linç

DOĞU Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Seyit Tümtürk, Hürriyet’e Çin’deki gelişmelerle ilgili şu iddiada bulundu:

"Uygurlar, zorla 3 bin km. ötedeki Şao Guan kentindeki oyuncak fabrikasında çalışmaya götürüldüler. Çin kökenli erkekler, Uygur kızlarına sarkıntılıkta bulundu. Uygur gençlerinin tepki üzerine yaşanan gerginlik bir süre sonra yatıştı. Ancak iki gün sonra, sabaha karşı kalabalık bir grup Çinli (yaklaşık 5 bin kişi), Uygurların kaldığı yatakhaneye saldırdı. Bir grup, bölge halkı tarafından linç edildi. 300 kardeşimiz öldü. Uluslararası basının iki kişinin öldüğü iddiası doğru değil."

Ölü 500’ün üzerinde

Uygur bölgesinin demografik yapısını bozmak amacıyla, bölge halkının başka bölgelerde çalışmaya zorlandığını belirten Tümtürk, "Aldığımız bilgilere göre, ölü sayısı 500’ün üzerinde. Binlerce yaralı var. Bölgede yeni katliamlar yaşanmasından korkuyoruz" dedi.

Tümtürk, yatakhaneye saldırı olayının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çin ziyareti sırasında meydana geldiğini söyledi. Tümtürk, "Güvenlik güçleri olaylara seyirci kalmıştır. Bu diplomatik nezakete aykırıdır" dedi.

’Tanklarla eziyorlar’

İstanbul’da yaşayan Sürgündeki Doğu Türkistan Hükümeti Sözcüsü ve Turizm Bakanı İsmail Cengiz de, Çin’de Türklerin duvara dayanıp silahla tarandığını, üzerlerinden tankların geçtiğini öğrendiklerini söyledi. Çin’den bilgi almanın çok zor olduğunu, telefonla irtibat kurulamadığını söyleyen Cengiz, bilgisayar uzmanı tanıdıkları aracılığıyla internet üzerinden haber alabildiklerini söyledi.

Çin’in hedefindeki kadın

ÇİNLİ yetkililer, şiddet olaylarından Uygurlar içindeki aşırılık yanlısı, ayrılıkçı unsurları sorumlu tutuyor. Çin makamlarının hedefindeki isim, ABD’de sürgünde yaşayan işkadını ve Dünya Uygur Kongresi lideri Rabiya Kadir. Çin, Kadir’i, ayrılıkçı eylemleri körüklemekle ve şiddet olaylarını başlatmakla suçluyor. 1999’da Çin’in en zengin yedinci kişisi olan, milletvekilliği 1997’de alınıp 8 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir, hapiste insan hakları mücadelesi nedeniyle birçok ödüle layık görüldü. ABD ve uluslararası baskısıyla 2005’te serbest bırakılan Kadir, 2006’da Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi.

Geçen hafta ’Bütünleşin’ demişti

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, 23 Haziran’da çıktığı Çin ziyareti kapsamında Pekin’in hassasiyeti nedeniyle Urumçi’ye gitmek için özel istekte bulunmamış, ancak Çin önemli bir jest yaparak kenti programına dahil etmişti. Gül, Uygur Türkleriyle ilgili sorulara, şu yanıtı vermişti:

Dostluk köprüsü

"Uygur Türkleri, tabii ki Çin’in vatandaşları. Ama onlar, Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesinde köprü görevi yapıyorlar. Uygur Türkleri ile aynı kökten geliyoruz, aynı dine inanıyoruz. Bunu, Çin yönetimi dahil kimse inkár etmiyor. Çin, çok etnik kökenli ve çok dinli. Ama önemli olan, herkesin olduğu yerde ülkesiyle bütünleşmesi, hem de bulunduğu yerden Türkiye ile dostluk ve işbirliğine köprü vazifesi görmesidir."

Dışişleri adalet istedi

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Urumçi’de meydana gelen olaylara sebebiyet veren sorumluların en kısa zamanda tespit edilip adaletin tecelli etmesinin beklendiğini bildirdi. Dün yapılan açıklamada, "Çin Halk Cumhuriyeti’nde bu tür olayların ileride meydana gelmemesi için gerekli tedbirlerin alınacağına inanıyor, yaralılara acil şifa, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi ve tüm Çin halkına başsağlığı diliyoruz" dendi.

Bahçeli: Çin’e sessiz kalınmasın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sincan-Uygur Özerk Bölgesi’ndeki olayların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bölgeye yaptığı ziyaretin hemen sonrasında meydana gelmesinin "düşündürücü ve esef verici" olduğunu belirtti. Bahçeli, uluslararası camianın bu olaylara sessiz kalmamasını istedi. Bahçeli, "Türk hükümeti Uygurlu kardeşlerimize yönelik saldırıların derhal durdurulması için vakit geçirmeksizin kararlı bir tutum sergilemeli ve bunun ısrarlı takipçisi olmalı. MHP hükümetin bu yöndeki girişimlerinin yanında ve arkasında olacak, bunları her bakımdan destekleyecek" dedi.

http://img106.imageshack.us/img106/187/36779296.jpg

Sema
07-07-2009, 04:21
Uygur Türklerini asimile etmeye çalışıyorlar.Yıllardır kendi dini, dili ve geleneklerini korumaya çalışan kardeşlerimiz katledilmektedir.İşgale artık dur denmelidir.Türkiye'nin bence en kısa zamanda tepkisi göstermesi şarttır

unlem
07-07-2009, 08:06
Tepkiyi kime göstercek bir buçuk milyarlık çine mi :)

İkiyüz milyonluk abd ye boyun eğen bizler çinlilerin önünde secdeye varırırz herhal.

saliha
07-07-2009, 08:43
kalabalık olmaları dezavantajları toplu mha edilebilirler :D
bürokratik uygulamalar gerekli kesnlikle.

unlem
07-07-2009, 08:50
toplu imha mı sen delirdin galiba ??

saliha
07-07-2009, 09:49
1,5 milyar çinliyle baş edemeyeceğimizi söyledin ben de ederiz dedim

esma
07-07-2009, 10:37
saliha haah delisin sen yaa:D

saliha
07-07-2009, 10:42
o senin deliliğin yavrukuş

Altayhan
07-07-2009, 11:15
Tepkiyi kime göstercek bir buçuk milyarlık çine mi :)

İkiyüz milyonluk abd ye boyun eğen bizler çinlilerin önünde secdeye varırırz herhal.

Rusya'nın nufüsuna bak, Çinden ne kadar az. Ama gücü ve hükmettiği alan ortada. Sonra, 16 milyonluk yahudilere bak nerdeyse dünyaya hükmedecekler. Çinliler her zaman bizden çoktu. Ama tarihe bakınca çinlileri nasıl ezdiğimizi görürsünüz. 639 yılında 41 Türk çıkardıkları ihtilalle, 40 milyonluk çin'e müthiş bir korku salmış, Türk Budunu'nu kurtarmıştı. Niceliğin önemi yoktur, önemli olan niteliktir. Bir aslan bir sürüye saldırdığında hepsi dağılır.

Ayrıca ben şunu anlamıyorum. filistinli araplar için ağlayan, duyarsız kalmayalım diye bağıranlar şimdi ortada yok. Orada bizimle soydaş olanlar, ırkdaşlarımız katlediliyor ve siz çok rahat bu konuya yorum yaparken gülme smileyleri atabiliyorsunuz. Hayır tamam, milliyetsiz olabilirsiniz ama bari insanlığa saygınız olsun. Orada soykırıma varan bir katliam oluyor. Hadi önemsemediniz, benim araplardan başkası önemli değil dediniz, bari saygınız olsun.

unlem
07-07-2009, 11:16
Oha bana milliyetsiz mi diyorsun ? Konuya odaklan birader bana değil.Ben fikrimisöyledim.

Altayhan
07-07-2009, 11:23
Oha bana milliyetsiz mi diyorsun ? Konuya odaklan birader bana değil.Ben fikrimisöyledim.

Ben sana demedim. Sana yanıtım ilk paragraftaydı. Diğer düşüncelerim o şekilde davrananlarla ilgiliydi.

unlem
07-07-2009, 11:26
hadi ordan, insanlara saldırarak mı sindiyorsunuz. Fikrini beyan edersin olur biter öyle başkalarına milliyetsiz gibi ithamlarda bulunmak normal akıl işi değildir, sevmedim seni.

dilos
07-07-2009, 11:36
Çin Halk Cumhuriyeti Uygurları Uygur oldukları için öldürmüyor ..kendi vatandaşları Han çinlileri de bir sebepten sokağa dökülse Çin hükümetinin davranışı aynı tüm ayaklanmalar hemen ve çok sert bastılıyor..Tiannanmen olaylarını hatırlayınız ya da daha çok yeni Tibet ayaklanmalarını..
her kültürün kendi izin verdiği oranda dil,din özgürlüğü var ama bağımsızlık isteğine göz açtırmıyor..bu Çin hükümetinin anlayışı ve bizim burada sadece Türk asıllılar diye bu olayın Türkiyeyi ilgilendirdiğini savunmamız da ne kadar doğru bilmem yarın verin o zaman Türkiyenin güneydoğusunu deyiverirler adama..uluslararası politika ,dengeler çok ciddi olaylar ..
Uygurlar -ki onlara çok sempati duyarım-yıllardır bu bağımsızlık isteklerini ve mücadelelerini sürdürür umarım kan dökülmeden Çekoslavakya örneği gibi karşılıklı saygıyla ,barışla ayrılacaklarsa ayrılırlar kanla çizilen sınırların kurulduğu ülkeler kaosun ortasına düşüp mumla arıyor bilahere eski günlerini ..
Benim gönlüm kansız ayrılık ister.. keşke olsa..

saliha
07-07-2009, 11:37
ellerinde yaftalarla gezenler takımının güzide üyesi sevgili arkadaşımız altayhan, napalım mızrakları alıp çin 'e sefere mi çıkalım. bağnazca cevağlara lüzum yok. Çinlileri sevmiyorum lakin günümüzdeki savaşlar daha çok stratejik oluyor. Irak'da Çin'de dünyanın birçok yerinde zulüm gören Irkdaşlarımıza Allah'tan kolaylıklar dileriz. Sesimizin daha gür çkması için kimsye bağımlı olmadan senelerce önceki dış bağımlılıktan kurtularak dünya ülkesi olmalıyız yine

dilos
07-07-2009, 11:41
Irkdaşlarımıza Allah'tan kolaylıklar dileriz. ..

Ne olur herkes için iyi dileklerimiz olsun..insanlık için..niye sadece ırkdaşlarımıza ..kalbimizde hem bizim gibi olanlar için hem de başkaları için şevkat olsun..tüm bu itiş kakıştan menfaati olan silah tüccarları, para simsarları hariç..

Altayhan
07-07-2009, 11:45
hadi ordan, insanlara saldırarak mı sindiyorsunuz. Fikrini beyan edersin olur biter öyle başkalarına milliyetsiz gibi ithamlarda bulunmak normal akıl işi değildir, sevmedim seni.

Aman nolur sev beni ya, çok üzüldüm bak şimdi. Sana yazmadığımı söyledim, ne diye uzatıyorsun. Birşey biliyorsan yaz adam sanalım, bilmiyorsan sus da cahil veya ümmetçi zannetmeyelim!

esinti
07-07-2009, 11:46
Ne olur herkes için iyi dileklerimiz olsun..insanlık için..niye sadece ırkdaşlarımıza ..kalbimizde hem bizim gibi olanlar için hem de başkaları için şevkat olsun...
BUDUR....
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine bu davet bizim.
yüreğine sağlık sevgili diloş.teşekkürler.

unlem
07-07-2009, 11:49
valla ben çok cahilim :) hiçbirşey bilmem bu konularda.

Altayhan
07-07-2009, 11:50
ellerinde yaftalarla gezenler takımının güzide üyesi sevgili arkadaşımız altayhan, napalım mızrakları alıp çin 'e sefere mi çıkalım. bağnazca cevağlara lüzum yok. Çinlileri sevmiyorum lakin günümüzdeki savaşlar daha çok stratejik oluyor. Irak'da Çin'de dünyanın birçok yerinde zulüm gören Irkdaşlarımıza Allah'tan kolaylıklar dileriz. Sesimizin daha gür çkması için kimsye bağımlı olmadan senelerce önceki dış bağımlılıktan kurtularak dünya ülkesi olmalıyız yine

Bende sana onu demiştim sanki, nasıl konuyu çarpıtıyorsunuz. ''Günümüzde savaşlar stratejik oluyor'' bu da ne demekse artık. Her neyse, ne yapacağımızı, elimizden neyin gelebileceğini yazıyım.

''Kızıl Çin'i protesto et, Çin'in kalitesiz mallarını boykot ederek, kardeşinin kanının dökülmesine bilerek veya bilmeyerek çanak tutma.

Sen Kurtuluş Savaşı verirken, sana maddi-manevi destek veren Uygur kardeşlerine vefasızlık etme ve Müslüman diye kıyameti kopardığın Araplar için yaptığını, hem Müslüman hem de kanından ve canından yani senin gibi Türk olan öz kardeşinden esirgeme.

Öğren, bil ve hatırla ki, Ata topraklarının bugünkü bekçileri olan uzaktaki kardeşlerinin senin maddi-manevi desteğine hiç değilse onu düşünmene, esenlik ve iyilik dileklerine ihtiyacı var.''

Benim sinirim, arap için yaygara koparıpta öz kardeşi bu kadar zor durumdayken bu kadar rahat olanlaradır. İlk mesajım, genel anlamdaydı, kimseyi kastedmedim, bunu da son kez söylüyorum. Alınmak isteyende alınsın artık.

saliha
07-07-2009, 11:51
Irkdaşlarımıza Allah'tan kolaylıklar dileriz. ..

Ne olur herkes için iyi dileklerimiz olsun..insanlık için..niye sadece ırkdaşlarımıza ..kalbimizde hem bizim gibi olanlar için hem de başkaları için şevkat olsun..tüm bu itiş kakıştan menfaati olan silah tüccarları, para simsarları hariç..

:D özellikle yazdım diloşcum. Bölücü şerefsizler ve özgürlük kısıtlayıcılara karşı faşistim.Geri kalan insanlığın genelini severim. Olması gereken de bu bence. Ha Türkse daha çok severim, Müslüman Türkse tadından yenmez o ayrı :P

ruzigar
07-07-2009, 14:28
dilos, uygurların malesef orada özgürlükleri yok, oraya bin bir zorlukla gidebilen bir hocadan dinledim ki, çinliler oradaki insanlara terörist muamelesi yapıyor, hoca ve arkadaşları urumçi ve oradan da kaşgar'a gitmişler polis eşliğinde ve halkla konuşmaları da yasakmış o süre içinde, etten duvar örmüşler resmen, bu sadece bir yönü, ekonomik olarak da bilinçli bir şekilde zayıflatılıyorlar, çinlilerin yapmak istemediği işlere uygurlar mecburen talip oluyor çünkü almıyor uygurluları adam, sonra sayıları da yıllar içinde azalmış, azınlık durumundalar şu an, dil problemi de var tabi,okullarda kısıtlamalar var ve tabi ki din, onda da kısıtlama olmazsa olmaz, malesef durum bu, çin herkese karşı böyle midir bilemem, bunu bilmem benim için yeterli sanırım

Altayhan haklısın tepkisiziz, neden bilinmez oradaki türkleri hep göz ardı ediyoruz, çıkıp sokakta sorsan çin'de türk topluluğu var mıdır diye, kaç kişi evet der, kaç kişi uygur özerk bölgesini bilir, böyle bir bilinç oluşturulmuyor ki toplumda tepkimizi gösterelim ülke olarak, bunun dinle alakasının olduğunu sanmıyorum çünkü uygurlar da müslüman, dediklerinin çok doğru, ben kendi adıma çin malı almam, orada hangi insan hakları ihlalinin gerçekleştiğini bilirim, çıkıp sokağa protestomu da yaparım ama elimden bu kadarı geliyor işte, devlet adamları da seyretsin çin tv'den olanları, canlı yayında soykırım izlemeye alıştık zira

Sema
07-07-2009, 14:46
Oruç tutmalarına bile müdahale ediyorlarmış:/

dilos
07-07-2009, 15:56
Oruç tutmalarına bile müdahale ediyorlarmış:/

Çin yalnız Uygurların değil tüm dini inançları yıllardır yasakladı..Mao'nun kültür devrimi sırasında Budist tapınaklar,Taocu tapınaklar yıkıldı içlerindeki bazıları yüzlerce yıl eski kutsal eşyalar yakıldı ..Buda heykelleri ki bazıları çok özgün sanat eserleri idi kazmalarla falan tahrip edildi..kimse de ses çıkaramadı ..müslümanların bu uygulamadan muaf tutulması mümkün mü..

Şu anda güya din serbest ama halk yıllardır öyle korku içinde yaşadı ki eminim açıktan açığa herhangi bir dini uygulama yapamıyorlardır ,hele ki müslüman uygur katmerli şüpheli..yine de dinlerinden en vazgeçmeyen onlar olmuş..diğer Çinlilerin inançla falan hiç işi yok artık bilmiyorlar bile..

Bir millet özgürlüğünü istiyorsa ve hakkediyorsa er ya da geç onu kazanır..ne diyelim tekrar dileğim az kan dökülmesi olsun ama Çin denince tarih boyu o kadar çok her olayda telef olmuş milyonlar var ki adamların tarihi dolu kıyımla ..kendi halkı için de aynı şey..
yüreğim kaldırmıyor düşününce ..keşke önce dillerine dinlerine sahip kültür korusalar sonra zenginlik yaratıp biraz para sahibi olsalar ve en son da el şıkışıp Çinlilere hadi eyvallah diyebilseler..kendi kanatlarıyla uçamayacak bir ülkenin bağımsızlığı ne işe yarar ki..
sadece isyan..sadece karşı çıkma ya da aç karnına özgürlük yetmez ki..

Altayhan
07-07-2009, 21:20
Çin yalnız Uygurların değil tüm dini inançları yıllardır yasakladı..Mao'nun kültür devrimi sırasında Budist tapınaklar,Taocu tapınaklar yıkıldı içlerindeki bazıları yüzlerce yıl eski kutsal eşyalar yakıldı ..Buda heykelleri ki bazıları çok özgün sanat eserleri idi kazmalarla falan tahrip edildi..kimse de ses çıkaramadı ..müslümanların bu uygulamadan muaf tutulması mümkün mü..

Şu anda güya din serbest ama halk yıllardır öyle korku içinde yaşadı ki eminim açıktan açığa herhangi bir dini uygulama yapamıyorlardır ,hele ki müslüman uygur katmerli şüpheli..yine de dinlerinden en vazgeçmeyen onlar olmuş..diğer Çinlilerin inançla falan hiç işi yok artık bilmiyorlar bile..

Bir millet özgürlüğünü istiyorsa ve hakkediyorsa er ya da geç onu kazanır..ne diyelim tekrar dileğim az kan dökülmesi olsun ama Çin denince tarih boyu o kadar çok her olayda telef olmuş milyonlar var ki adamların tarihi dolu kıyımla ..kendi halkı için de aynı şey..
yüreğim kaldırmıyor düşününce ..keşke önce dillerine dinlerine sahip kültür korusalar sonra zenginlik yaratıp biraz para sahibi olsalar ve en son da el şıkışıp Çinlilere hadi eyvallah diyebilseler..kendi kanatlarıyla uçamayacak bir ülkenin bağımsızlığı ne işe yarar ki..
sadece isyan..sadece karşı çıkma ya da aç karnına özgürlük yetmez ki..

Atatürk de senin gibi düşünseydi bugün Kurtuluş Savaşı olmayacak, biz sömürü ve işgal altında yaşıyor olacaktık. Herşeyden önce özgürlük gelir. Ayrıca kan dökmeden de hiçbir şey olmaz, ölmek yenilmek değil yüceltmektir şanını demiş Atsız Atam.

dilos
07-07-2009, 21:32
Atatürk de senin gibi düşünseydi bugün Kurtuluş Savaşı olmayacak, biz sömürü ve işgal altında yaşıyor olacaktık. Herşeyden önce özgürlük gelir. Ayrıca kan dökmeden de hiçbir şey olmaz, ölmek yenilmek değil yüceltmektir şanını demiş Atsız Atam.

dünyayı bu görüş yönetiyor zaten..benimkisi romantik hayal..yine de öyle düşünmek istiyorum..kan revan olmasın ..insanlar ölmesin..ölüm değil yaşam yüceltilsin..

KaNeSHiRo
07-07-2009, 21:53
Kim oldugu, hangi irktan, dinden v.s. oldugu onemsizlesti, haberi okudukca...Fotolari gordukce, icim daha da yandi..Ya , ben mana veremiyorum gucu elinde tutanlarin bu pervasizligina, bu insanliktan cikmisligina...! Madem bu kadar canilesmis Han'lilar, o Zaman Apo serefsizini versek ya ellerine...Muhtesem bir linc girisimi olsa ve canli yayin yapilsa Urumchi'den... Zevkten 88 kose olmus sekilde izlemezsem adiyim...

Ama, sucu gunahi olmayan ve ozellikle savunmasiz "Kadinlar"a cektirilen fiziksel ve psikolojik iskence kolaylarina geliyor iste guc simsarlarinin!!!!

Lanet...!

ANADOLU
07-07-2009, 22:47

Sevgili Altayhan,

Peki soruyorum : Şu an Atatürk mü yönetiyor Türkiye'yi? Onun kadar iyi bir asker ve politikacı gördü mü 86 yıldır bu ülke? Bu dediklerini kimle ve neyle yapalım? Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal, Devlet Bahçeli, Mehmet Ağar, Ahmet Türk, Gökyeleli Bozkurt ??? Hayır hiçbir şey gelmez demiyorum elimizden. Ama mantıklı geliyor mu şu halimizle ABD,Rusya ya da Çin'e kafa tutabilmek. İsrail ordusunun kaç vuruşluk canı var;ama elleri sağlam. Şunu şunu yapmazsan borsandaki tüm paramı çekerim diyor, tıpış tıpış yola getiriyor istediğini. Kötü bir örnek olacak ama İsrail'i örnek almalıyız kurumsal anlamda. Bu da sağlam bir ekonomiyle oluyor. Yani tüm bu olanların tek sebebi ve bu olanlardan kurtulmanın yolu maalesef para,para,para. Paranın yolu da eğitimden geçiyor. Klişe olacak ama her şey eğitimli,dünyayı anlayabilen adamlarla olur. Yoksa kahve muhabbetleriyle bırak vatan, gün bile kurtarılmaz.

Ha Filistin'e ağlayanlar neden seslerini çıkarmıyorlar diyebilirin. Haklısın da ; ama şahısların kendi düşünceleridir, bir şey denemez. Haber sitelerinde bile minnet rica yayınlanıyor zaten ayrıntılar,görüntüler.

Elimizden bir şey gelemediği için özür diliyorum kardeşlerimizden.

yada
09-07-2009, 19:37
Zaten bu Çinliler zamanında döt korkusuna kocaman duvar örmedi mi. :D
Şimdi ise bir avuç insana vahşet uygulamaktan çekinmiyor bu haysiyetsizler.
Burada ne kadar lanet okusak az. Hükümetin adım adıp Çin'e ultimatom veya rest çekmesi lazım ama one minıte tayyip seçim olmadığı için bu aralar gıkı çıkmıyor.

Gerçi Ne Mutlu Türk'üm sözünden bile rahatsız bu zavallılar Türkmeler katledilirkende izliyordu.

Az önce TV'de amatör kamera kayıtlar vardı.
Çinli asker ve polisler Uygur TÜRKLERİNE inanılmaz müdahalelerde bulunuyordu.