PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sihirbaz-The Illusionist

esinti
06-07-2009, 11:52
http://img189.imageshack.us/img189/5571/62903623.jpg (http://img189.imageshack.us/i/62903623.jpg/)

Marangoz bir ailenin oğlu olan Eisenheim (Edward Norton), aristokrat bir ailenin kızı Sophia'ya (Jessica Biel) aşık olur; ancak sosyal konumları nedeniyle ilişkilerinin yasaklanması sonucu Avusturya'yı terk ederek dünyayı keşfe çıkar. Eisenheim15 yıl sonra ünlü bir illüzyonist olarak isim yapmıştır; ülkesine döndüğünde eski sevgilisi Sophie, Avusturya-Macaristan veliaht prensi Leopold (Rufus Sewell) ile nişanlanmak üzeredir. Ünü tüm ülkeye yayılan Eisenheim'in bir gösterisine Prens Leopold müstakbel nişanlısı Sophie ile katılır; Eisenheim'in küstah tavrı ve kendisine üstü kapalı meydan okumasına sinirlenen prens sihirbazın gösterisinin yasaklanmasını emreder. Bir taraftan Prensin emirlerini uygulamak zorunda olan ancak diğer taraftan sihirbazın yeteneklerinden etkilenen Müfettiş Uhl (Paul Giamatti), Eisenheim'ı uyarsa da; Eisenheim ve Sophie'nin tekrar birleşmesi kaçınılmazdır. Müstakbel nişanlısı tarafından reddedilmeyi kolay kabullenemeyen Prens, Eisenheim'in doğaüstü güçleri ve insanlar üzerindeki etkisinden de rahatsız olunca, iki adam arasında büyük bir mücadele başlar...
Yönetmen

Neil Burger

Senaryo

Neil Burger

Müzik

Philip Glass

Görüntü yönetmeni

Dick Pope

Tür:

Dram, Fantastik, Romantik

Yapım:

ABD 2006 110 dakika

saliha
06-07-2009, 12:19
bizi illüzyonların kucağından gerçeklere hoyratça atan müthiş oyunculuğuyla edward norton klasiği bir film.

~ hoşça'kal'
08-07-2009, 11:49
Gözümde Prestij kadar güzel olmasa da ve her fırsatta Prestijle mukayese edilse de sırf Edward Norton için oturup izlenir.

Sema
08-07-2009, 12:49
Edward Norton hayranı biri olarak zevklee izledim.Zaten filmin müthiş bir havası vardı, Jessica Biel de cabasıydı.Sonundaki şaşırtmaca da çok keyifliydi.Sıkılmadan izlenecek eğlenceli bir film

mavi
10-08-2009, 17:36
ben ilk bunu sonra prestiji izlediğimden midir bu hep daha güzel gelir
edvardla alakalıda olabilir tabi xD

KaNeSHiRo
21-08-2009, 21:59
bu aralar bunadim...filmi animsiyorum...sonunu unuttum..:S

mavi
22-08-2009, 00:15
bende sonunu biliyorum seyirini unuttum :D
uykuyla uyanıklık arasındaydımda otobüste :D

pinklover
27-08-2009, 17:11
bencede çok güzel bir filmdi edward norton varsa zaten izlenir_E

dilos
27-08-2009, 19:47
bu aralar bunadim...filmi animsiyorum...sonunu unuttum..:S

E o ara herkes sihirbaz filmi yapıyordu da ondandır..

cumartesi
27-08-2009, 20:36
The Prestige ile mukayese edilemez zaten orasi ayri. Izleyen herkes E.Norton icin izledigide kesin. Kotu film degil ama Prestige varken yanindan gecemez.

Kunoichi
12-02-2010, 16:40
çok güzel bir film, favorilerimden biridir
sanırım dört kez izlemişimdir :)
filmin sonu özellikle şok edici !!
bide filmde oğlanın kıza hediye ettiği o kolye ne müthiş bi tasarım harikasıdır yaa !! mükemmel

dilos
12-02-2010, 17:48
Anlaşılıyor ki aynı yıl gösterime girdiği için herkeste aynı mukayese hali var..üstelik Edward Norton faktörü her filme artıdır benim için..
Ben bunu dvdde Prestiji de sinemada izledim kesinlikle Prestij derim..ama bunun büyük perde karanlık salondan kaynaklanıp kaynaklanmadığına %100 emin değilim ..

mavi
12-03-2011, 16:58
Çok seviyorum ben bu filmi ve tazelemek de iyi oldu. Edward var tamam ama öykü de müthişti canım. Zaten sonuna kadar merak unsurunu koruyabilen yapımlara hastayım. İyidir yani.