Orijinalini görmek için tıklayınız : My Love (Nae sarang) [2007]
http://i56.photobucket.com/albums/g185/sgtmama/mademadedane/419px-MyLoveposter.jpg?t=1262861062
'imdb İMDB köprüsü (http://www.imdb.com/title/tt1233484/)
Yönetmen: Han Lee
Oyuncular: Woo-seong Kam, Kang-hie Choi, Tae-woong Eom, Il-wu Jeong, Yeon-hee Lee, Jeong-eun Lim, Chang-ik Park, Seung-yong Ryoo, Shin-ae Seo
Tür: Romantik, Komedi
Konusu: (Alıntı)
Birçok insan aşkın mucizesini güneş tutulmasının büyüsü altında deneyimlemektedir. Se-jin saplantılı bir biçimde Ju-won adında tuhaf genç bir kadına aşıktır; So-hyun Ji-wu için hissettiklerini ona sarılarak ve nasıl böyle sağlam bir içici olduğunu sorarak itiraf eder; Jeong-seok reklam yazarı olan bekar bir babadır, ve kendisine yaklaşmasını hep engellediği Su-jeong tarafından sevilmektedir. Jin-man ise eski sevgilisini görmek için Kore’ye dönen özgürce-sarıl gönüllülerinin bir üyesidir.
http://img291.imageshack.us/img291/4379/2886xk6.jpg (http://img291.imageshack.us/i/2886xk6.jpg/)
http://img205.imageshack.us/img205/8048/2prwojt.jpg (http://img205.imageshack.us/i/2prwojt.jpg/)
afiş , tavlama sanatının afişi olmasın sakın :D
izledim filmi. 4 farklı yaşam vardı ve birbirleriyle alakaları yoktu.Parça parça hepsinden gösterdi.Hepsi bi sona bağlandı ve "aşk mucizesini güneş tutulmasının altında deneyimledir" sözdeki gibi :D
Çok bişey beklemeyin :hemm gene de izlenilesi bi film :cin:
bu filmin adini gorunce aklima One Fine Day geliyo..
Ha Neul`la kelime oyunu oynarkene Gun nae sarang diyodu... :(
ay_se_gul
17-12-2009, 13:27
gerçektennn çooook güzelldiii.İzlemeye değer ....
yardım edin film izlemek istiyorum
Edelim :hu: Şikayetiniz nedir_E
Posta kutunuza bakınız :D
KaNeSHiRo
07-04-2010, 01:59
Film hakkinda spoiler icerir
Sanirim bahar mevsimine giriste izlenmemesi gereken film ve diziler diye bir ansiklopedi hazirlanmali, ve Nae sarang listeye eklenmeli. Hani "Aglamaktan icim cikti" seklinde garip bir betimleme vardir ya, iste aynen oyle oldu. Ben kendimi "bahardandir" seklinde teselli ederken, cekistirdigim burnumun kizarmasiyla kalakaldim.
4 ayri ask hikayesini barindiran bir film izleyeceksiniz.
Jin-man (Uhm Tae Woong) Free hugs ( Sarilmak Serbest ) hareketinin uyelerindendir ve Seoul'den ayrilali tam 6 yil olmustur. En son 1887'de gorulen tam gunes tutulmasi , 2007'de yeniden gorulecektir , sevgilisiyle bu gun bulusmak uzere sozlesmislerdir. 6 yil sonra ayni heyecanla ulkesine doner. Bir sorun vardir, sevgilisi Jin-man(Uhm Tae Woong)'ın 6 yildir kullanilmadigi icin kapatilmis olan numarasindan baskasini bilmemektedir ve numara artik Bir reklam firmasinin yetkilisi olan Su-jeong'dadir. Umutsuzca numarayi Su-jeong'dan almak istemektedir.
Su-jeong , tam gunes tutulmasini bir reklam araci olarak kullanmak istemektedir, fakat is disinda bir tutkusu daha vardir ki, o da ayni firmada reklam yazari olarak calisan , halen ölmüs karisinin yasini tutan Jeong-seok'a olan askidir. Jeong-seok, Su-jeong'un duygularina karsilik vermemekte, aksine ölen karisini ilginc bir hasretle beklemektedir.
So-hyun ve Ji-wu iki universiteli genctir. Ji-wu kendisini terkeden kiz arkadasini unutmak icin okula 1 yil ara verdikten sonra yeniden donus yapmistir. Bilmedigi sey ise, So-hyun'un kendisine olan gizli askidir. Oyle ki, So-hyun ; Ji-wu'ya ne tip kizlardan hoslandigini sordugu bir esnada, rastgele verilmis " 1 sise soju icebilen kizlar" cevabi sonrasi , bunyesi kaldiramasa bile 1 sise soju icmeye calisarak Ji-Wu'nun , onun duygularini anlamasini saglayacak kadar da tutkuludur.
Gelelim beni en cok etkileyen aska...
Se-jin , Ju-won'a asiktir. Fakat Ju-won cok deli dolu, ucari ve hatta uç bir kizdir. Surekli hayal dunyasinda umarsizca gununu gun etmektedir. 1 yıldır hergun gorusmelerine ragmen Se-jin'i , erkek arkadasi olarak kabul etmedigini soyler. Zaman akip gider, Se-Jin'in dogum gununde, Ju-won ,kutlamada fazla kalamayacagini soyler ve oradan ayrilir. Buna cok kirilan Se-jin, sabah oldugunda herseyi coktan unutup affetmistir bile. O esnada telefonu calar.
Flashback'lerle kurguyu cok guzel renklendirerek izleyicinin damaginda eksi ve tatli karisimi bir tat birakabilmis bir senaryosu var bu filmin. OZellikle bahsettigim son ciftin asklarini izlerken icim o kadar burkuldu ki, oylesi bir aski gercekten yasamis olanlarin durumlarini dusunmeden edemedim. Birini herseyiyle kabullenmek ve tum siradisi karakterine ragmen onun iyi yanlarini daha cok gorebilmek, cocuksu bir saflikla o derin duyguyu halen icinde hissedebilmek zannediyorum ki sadece filmlerde oluyor. Ozellikle Se-jin ve Ju-won askinin finalinin gosterildigi sahnede, biraz vicdani olan herkesin -en azindan- bogazinin dugumlenecegine bahse girerim.
Tum oyuncu kadrosu, isini hakkiyla yapmis, yonetmeninden, basrol oyuncusuna kadar hakkını teslim etmek gerektigine inaniyorum. Son zamanlarda gozume Mawang (The Devil- Seytan) dizisi ile girmeyi basarmis olan Uhm Tae Woong'a da seseleniyorum yazimi bitirirken: Evlen Benle!
KaNeSHiRo
07-04-2010, 02:04
http://img154.imageshack.us/img154/3541/photo45482.jpg (http://img154.imageshack.us/i/photo45482.jpg/)
http://img154.imageshack.us/img154/3661/photo45468.jpg (http://img154.imageshack.us/i/photo45468.jpg/)
http://img154.imageshack.us/img154/2926/photo45472.jpg (http://img154.imageshack.us/i/photo45472.jpg/)
http://img154.imageshack.us/img154/9764/photo45485.jpg (http://img154.imageshack.us/i/photo45485.jpg/)
anlattıklarından ağlanacak bir hikaye çıkaramadım ben Kaneshirom..
güzel bir aşk hikayeleri filmi gibi..
aşktan doluyosa gözler..
hepten izlemeli..
KaNeSHiRo
07-04-2010, 11:50
anlattıklarından ağlanacak bir hikaye çıkaramadım ben Kaneshirom..
güzel bir aşk hikayeleri filmi gibi..
aşktan doluyosa gözler..
hepten izlemeli..
Hikaye spoiler'i vermeden yazdim da ondandir dilosum.
Hem zaten, ben kolay aglayan biriyimdir. Ota bocege aglarim. Ama mevsim degisikligi yuzunden daha bir hassas oldum. gozlerimin sulanmadigi gun yok.
En ufak duygusallikta gozleirm sulanir benim.
filmin anlatmadigim detaylarini izleyenler , benim gibi aglamasa bile eminim icleri aciyacaktir.
Hikaye spoiler'i vermeden yazdim da ondandir dilosum.
Hem zaten, ben kolay aglayan biriyimdir. Ota bocege aglarim. Ama mevsim degisikligi yuzunden daha bir hassas oldum. gozlerimin sulanmadigi gun yok.
En ufak duygusallikta gozleirm sulanir benim.
filmin anlatmadigim detaylarini izleyenler , benim gibi aglamasa bile eminim icleri aciyacaktir.
mutlaka pariste son konser filmini izle ama sinemada iyi bir ses düzeninde..,
müzik insanı ağlatır mı..tüm salonu ağlattı..beni de
KaNeSHiRo
07-04-2010, 11:58
onuda listeme ekleyecegim..:) tesekkurler...:)
Bu filmde, se-jin2in hikaye finalindeki hali beni cok uzdu... birseyleri kaybedince kesfetmek gibi... ic burkan bir kurguydu onun final sahnesi...
çok sevmedim.
ama kızı çokkk sevdim.
Uhm için izledim ama Uhm göreemedim gibi :D
ama felsefeye bayldım
Free Hugs _E
delimanyak
13-04-2010, 23:00
filmi indir:http://www.sinemasia.com/forum/showthread.php?p=77590#post77590
cass_oya
18-04-2010, 18:37
ßurcu aßlam icin yorum
My Love
Se-jin , Ju-won’a aşıktır. Fakat Ju-won çok deli dolu, uçarı ve hatta uç bır kızdır. Sürekli hayal dünyasında umarsızca gününü gün etmektedir. 1 yıldır hergün görüşmelerine rağmen Se-jin’i , erkek arkadaşı olarak kabul etmediğini söyler. Zaman akıp gider, Se-Jin’in doğum gününde, Ju-won ,kutlamada fazla kalamayacağını söyler ve oradan ayrılır.
Buna çok kırılan Se-jin, sabah olduğunda herşeyi çoktan unutup affetmiştir bile. O esnada telefonu çalar.
Flashback’lerle kurguyu çok güzel renklendirerek izleyicinin damağında ekşi ve tatlı karışımı bir tat bırakabilmiş bir senaryosu var bu filmin.
Özellikle bahsettiğim son çiftin aşklarını izlerken içim o kadar burkuldu ki, öylesi bir aşkı gerçekten yaşamış olanların durumlarını düşünmeden edemedim. Birini herşeyiyle kabullenmek ve tüm sıradışı karakterine rağmen onun iyi yanlarını daha çok görebilmek, çocuksu bir saflıkla o derin duyguyu halen içinde hissedebilmek zannediyorum ki sadece filmlerde oluyor. Özellikle Se-jin ve Ju-won aşkının finalinin gösterildiği sahnede, biraz vicdanı olan herkesin -en azından- boğazının düğümleneceğine bahse girerim.
Tüm oyuncu kadrosu, işini hakkıyla yapmış, yönetmeninden, başrol oyuncusuna kadar hakkını teslim etmek gerektiğine inaniyorum. Son zamanlarda gözüme Mawang (The Devil- Seytan) dizisi ile girmeyi başarmış olan Uhm Tae Woong’a da sesleniyorum yazımı bitirirken "yakısıklı ol birazcık"
shdaow'smoon
18-04-2010, 19:32
ßurcu aßlam icin yorumum
My Love
Se-jin , Ju-won’a aşıktır. Fakat Ju-won çok deli dolu, uçarı ve hatta uç bır kızdır. Sürekli hayal dünyasında umarsızca gününü gün etmektedir. 1 yıldır hergün görüşmelerine rağmen Se-jin’i , erkek arkadaşı olarak kabul etmediğini söyler. Zaman akıp gider, Se-Jin’in doğum gününde, Ju-won ,kutlamada fazla kalamayacağını söyler ve oradan ayrılır.
Buna çok kırılan Se-jin, sabah olduğunda herşeyi çoktan unutup affetmiştir bile. O esnada telefonu çalar.
Flashback’lerle kurguyu çok güzel renklendirerek izleyicinin damağında ekşi ve tatlı karışımı bir tat bırakabilmiş bir senaryosu var bu filmin.
Özellikle bahsettiğim son çiftin aşklarını izlerken içim o kadar burkuldu ki, öylesi bir aşkı gerçekten yaşamış olanların durumlarını düşünmeden edemedim. Birini herşeyiyle kabullenmek ve tüm sıradışı karakterine rağmen onun iyi yanlarını daha çok görebilmek, çocuksu bir saflıkla o derin duyguyu halen içinde hissedebilmek zannediyorum ki sadece filmlerde oluyor. Özellikle Se-jin ve Ju-won aşkının finalinin gösterildiği sahnede, biraz vicdanı olan herkesin -en azından- boğazının düğümleneceğine bahse girerim.
Tüm oyuncu kadrosu, işini hakkıyla yapmış, yönetmeninden, başrol oyuncusuna kadar hakkını teslim etmek gerektiğine inaniyorum. Son zamanlarda gözüme Mawang (The Devil- Seytan) dizisi ile girmeyi başarmış olan Uhm Tae Woong’a da sesleniyorum yazımı bitirirken "yakısıklı ol birazcık"
sagol kücügüm tesekkür ederim.aydınlatıcı :)
KaNeSHiRo
18-04-2010, 20:11
Film hakkinda spoiler icerir
Sanirim bahar mevsimine giriste izlenmemesi gereken film ve diziler diye bir ansiklopedi hazirlanmali, ve Nae sarang listeye eklenmeli. Hani "Aglamaktan icim cikti" seklinde garip bir betimleme vardir ya, iste aynen oyle oldu. Ben kendimi "bahardandir" seklinde teselli ederken, cekistirdigim burnumun kizarmasiyla kalakaldim.
4 ayri ask hikayesini barindiran bir film izleyeceksiniz.
Jin-man (Uhm Tae Woong) Free hugs ( Sarilmak Serbest ) hareketinin uyelerindendir ve Seoul'den ayrilali tam 6 yil olmustur. En son 1887'de gorulen tam gunes tutulmasi , 2007'de yeniden gorulecektir , sevgilisiyle bu gun bulusmak uzere sozlesmislerdir. 6 yil sonra ayni heyecanla ulkesine doner. Bir sorun vardir, sevgilisi Jin-man(Uhm Tae Woong)'ın 6 yildir kullanilmadigi icin kapatilmis olan numarasindan baskasini bilmemektedir ve numara artik Bir reklam firmasinin yetkilisi olan Su-jeong'dadir. Umutsuzca numarayi Su-jeong'dan almak istemektedir.
Su-jeong , tam gunes tutulmasini bir reklam araci olarak kullanmak istemektedir, fakat is disinda bir tutkusu daha vardir ki, o da ayni firmada reklam yazari olarak calisan , halen ölmüs karisinin yasini tutan Jeong-seok'a olan askidir. Jeong-seok, Su-jeong'un duygularina karsilik vermemekte, aksine ölen karisini ilginc bir hasretle beklemektedir.
So-hyun ve Ji-wu iki universiteli genctir. Ji-wu kendisini terkeden kiz arkadasini unutmak icin okula 1 yil ara verdikten sonra yeniden donus yapmistir. Bilmedigi sey ise, So-hyun'un kendisine olan gizli askidir. Oyle ki, So-hyun ; Ji-wu'ya ne tip kizlardan hoslandigini sordugu bir esnada, rastgele verilmis " 1 sise soju icebilen kizlar" cevabi sonrasi , bunyesi kaldiramasa bile 1 sise soju icmeye calisarak Ji-Wu'nun , onun duygularini anlamasini saglayacak kadar da tutkuludur.
Gelelim beni en cok etkileyen aska...
Se-jin , Ju-won'a asiktir. Fakat Ju-won cok deli dolu, ucari ve hatta uç bir kizdir. Surekli hayal dunyasinda umarsizca gununu gun etmektedir. 1 yıldır hergun gorusmelerine ragmen Se-jin'i , erkek arkadasi olarak kabul etmedigini soyler. Zaman akip gider, Se-Jin'in dogum gununde, Ju-won ,kutlamada fazla kalamayacagini soyler ve oradan ayrilir. Buna cok kirilan Se-jin, sabah oldugunda herseyi coktan unutup affetmistir bile. O esnada telefonu calar.
Flashback'lerle kurguyu cok guzel renklendirerek izleyicinin damaginda eksi ve tatli karisimi bir tat birakabilmis bir senaryosu var bu filmin. OZellikle bahsettigim son ciftin asklarini izlerken icim o kadar burkuldu ki, oylesi bir aski gercekten yasamis olanlarin durumlarini dusunmeden edemedim. Birini herseyiyle kabullenmek ve tum siradisi karakterine ragmen onun iyi yanlarini daha cok gorebilmek, cocuksu bir saflikla o derin duyguyu halen icinde hissedebilmek zannediyorum ki sadece filmlerde oluyor. Ozellikle Se-jin ve Ju-won askinin finalinin gosterildigi sahnede, biraz vicdani olan herkesin -en azindan- bogazinin dugumlenecegine bahse girerim.
Tum oyuncu kadrosu, isini hakkiyla yapmis, yonetmeninden, basrol oyuncusuna kadar hakkını teslim etmek gerektigine inaniyorum. Son zamanlarda gozume Mawang (The Devil- Seytan) dizisi ile girmeyi basarmis olan Uhm Tae Woong'a da seseleniyorum yazimi bitirirken: Evlen Benle!
ßurcu aßlam icin yorumum
My Love
yorum hangimizin Oyacigim, merak ettim :D:D
cass_oya
18-04-2010, 20:14
yorum hangimizin Oyacigim, merak ettim :D:D
:E ben onu neTTen aldım ablacıgım :gac:
faka bastım eyvah ! okumadan gecirdim direkt buraya rezil oldum! Allah'ım al beni yanına !
KaNeSHiRo
18-04-2010, 20:19
Estagfurullah canim... ama benim film yorumlarim sadece bu sitede yok, bir-iki sinema blogunda da yayinliyorum. Dolayisiyla, nette cikan yorumlarim da muhakkak vardir. :)
ama kulagina kupe olsun, alinti yaptigin seylerin altina muhakkak "alinti" diye yaz...
cass_oya
18-04-2010, 20:20
Estagfurullah canim... ama benim film yorumlarim sadece bu sitede yok, bir-iki sinema blogunda da yayinliyorum. Dolayisiyla, nette cikan yorumlarim da muhakkak vardir. :)
ama kulagina kupe olsun, alinti yaptigin seylerin altina muhakkak "alinti" diye yaz...
pekala yazarım :)anlayıs icin tesekkür edeirm
[alintidir]:kamil
KaNeSHiRo
18-04-2010, 20:21
Rica ederim.:)
ilk okumaya basladim, allah Allah, benim film hakkindaki goruslerime ne kadar benziyor dedim, sonra baktim ki, zaten yorum benimmis:D:D:D
cass_oya
18-04-2010, 20:22
:E battim dibe vurun üstüme ! :D
KaNeSHiRo
18-04-2010, 20:28
Estagfurullah , dibe falan batmadin canim...:)
filmi nasıl izleyebilirimm kii..
Güzel bir filmdi, özellikle metrodaki çift için üzüldüm...
KaNeSHiRo
27-04-2010, 23:31
filmi nasıl izleyebilirimm kii..
http://www.sinemasia.com/forum/showthread.php?t=2194&highlight=nae+sarang
Joo Wa Ra
28-04-2010, 15:32
film güzeldi.
karakterlerle başlamak istiyorum:
Uhm Tae Wong;
DGCH'da beni kendinden epey tiksindiren, hakaretlerime maruz kalan bu adam saç-sakal, tarz ve karakter dolayısıyla bu sefer çok hoşuma gitti.2 yıl sonra daha genç gösteriyor, bu ilginç.hareketli, neşeli karakteri çok sevimliydi.telefon numarasını geri almaya çalışırkenki hali mesela.:)
sonra o final sahnesinde "bu da yeter" deyişi...Kalp.
tamam, önyargılı olmayacakmışız anladık.abimizi bağrımıza bastık.Tabii böyle karakterleri sevdiğim düşünülebilir ama bu hali çok daha doğaldı ve ona daha çok yakışmıştı bence.
Lee Yeon Hee;
bu kızı resimlerde han ji min sandığımdan, az kalsın gıcık oluyordum...
ama tabi film biraz ilerleyince "nerenle izliyosun kızım" dedim.
severim bu kızı, biraz odundur ama sevimlidir.burda daha iyiydi.
Okulu bırakan çocuk;bu çocuğu da sempatik buluyorum.O da iyiydi.Ama daha sevimli olabilirdi.Biraz sönük kalmış.Yılışık öğrenci hali ne güzeldi oysa. :D
Reklamcı kadın:İşte buna gıcık oldum.Israrlı aşkını takdir etsem de, karakteri berbattı.Gördüğüm en kötü sarhoş rolüydü ayrıca.
"nerdeyse boşalıyordum" gibi Hollywood filmlerinde duyup soluğu kore sinemasında almama sebep olan şeyleri burda görmek canımı sıktı.
Adamın tarifi güzelmiş yalnız:işkolik, bencil, k.ltak...
3 kelime yetiyor bu tipi anlatmaya.
O adamın onu seveceğine inanamıyorum ya ben...neyse.
Bence çok değişmesi lazım.
Gelelim asıl çiftimize...
Valla ummadığım kadar sevdirdiler kendilerini.
Başta ikisini de antipatik bulmuştum.iki yıldır görüşüp erkek arkadaş olarak kabul etmeme muhabbeti boyunca "bunlar nece konuşuyo, şimdi, kim kime yanık?" diye monşer kaldım resmen.
ama o son sahneye doğru çocuk tipik erkek kıllıkları yapacak sanarken, yapmayıp sabah adam gibi özrünü dileyip, "kötü bir şeyler olacak" sinyalleri aldığımızda....
"Allahım" dedim.bunlara yazık.bu çocuğa yazık.bu kıza yazık.
kız saymış 24 kere bakmış oğlan.nası sayabildin yaw?
"giydiğim mini etek yüzünden mi acaba?sanmam.gözlerimin içine baktı." Kalp.
kız ne renkli bir karakterdi bi kere.o florasanlı kalemden istiyorum.:hu:
hazırladığı sürpriz, verdiği hediye... _E (hediyeyi tahmin etmiştik aslında biraz...)
oğlan ne hakikatliydi.ama kandırmayalım kendimizi.yok böyle adamlar.
böyle kadınlar da yok hatta.kaprissiz, her zaman neşeli, her durumda affetmeye meyyal...
kısacası süper bir çiftti.gerçek olamayacak kadar.
delimanyak
30-04-2010, 22:07
aaaaaAŞKkkkk diyorum başka da bir şey diyesim gelmiyor... :(:(:(:(
Joo Wa Ra
05-05-2010, 23:43
free hugs'ı "özgürce kucaklaş" yerine "kucaklaşmak bedava" diye çevirselermiş daha iyiymiş.zira bu hareket her şeyin parayla ölçülüp karşılıksız sevgiye hasret kalınan sistem ve toplum yapısına bir eleştiri daha çok.
filmin isminin "sev kardeşim" diye çevrilmesi hoşuma gitti ama.yeşilçam filmi izleme isteği uyandırıyor...:)
burdaki iş kadını abla da 82liymiş.25 yaşında yani burda.koreliler genç gösteriyor diyoduk işte bu kadın istisnası.
Joo Wa Ra
08-05-2010, 00:45
bu filmle bir kez daha farkettim ki, korelilerin aşka bakış açısı kaderin yanısıra her zaman bir "zaman" faktörüne dayanıyor.aşk zamanla olgunlaşan bir meyve, emekle büyüyen bir çiçek gibi onlara göre.bir mucize değil.hiç bir şey bir anda olmuyor.
çiftlerimize bakın, hatırlayın.hepsinin de sonu amerikan ve diğer kültürlerdeki; hikayenin sonunda, "aşkı bulup sonsuza kadar mutlu yaşama" klişesinden uzak.bunlar aşkı buluyorlar ama bulduklarını zamanla anlamak üzere.hikayelerin sonu çiftlerdeki en az birinin aslında henüz aşık olmamış, sadece aşık olması gerekeni farketmiş olmasıyla bitiyor.
bence ideal bir tutum, zira sevgi neydi, emekti.güzel hatıralardı, zaman içinde farkettiğimiz ayrıntılardı.
aşk ilk görüşte değil, her görüşte anlamını bulan bir şey olmalı.değil mi?
delimanyak
08-05-2010, 00:52
valla ne güzel söylemişsin.. zaten kore filmlerini özellikle romantik komedi ve romantik filmleri sevmemin başlı başına bu aşkı işleyiş şekilleriydi.. olması gerektiği gibi.. hayallerimdeki gibi bir aşkı yansıtıyorlar çünkü...
söylediklerin bana bir hikayeyi hatırlattı..
Bir zamanlar, bütün duyguların üzerinde yaşadığı bir ada varmış:
Mutluluk, Üzüntü, Bilgi ve tüm diğerleri, Aşk dahil.
Bir gün, adanın batmakta olduğu, duygulara haber verilmiş. Bunun üzerine hepsi adayı terk etmek için sandallarını hazırlamışlar.Aşk, adada en sona kalan duygu olmuş çünkü mümkün olan en son ana kadar beklemek istemiş.Ada neredeyse battığı zaman, Aşk yardım istemeye karar vermiş. Zenginlik, çok büyük bir teknenin içinde, geçmekteymiş.Aşk, "Zenginlik, beni de yanına alır mısın?" diye sormuş.Zenginlik, "Hayır, alamam.Teknemde çok fazla altın ve gümüş var, senin için yer yok." demiş.Aşk, çok güzel bir yelkenlinin içindeki Kibir'den yardım istemiş. "Kibir, lütfen bana yardım et!", Kibir "Sana yardım edemem, Aşk. Sırılsıklamsın ve yelkenlimi mahvedebilirsin." diye cevap vermiş. Üzüntü yakınlardaymış ve Aşk yardım istemiş: "Üzüntü, seninle geleyim." Üzüntü "Of, Aşk, o kadar üzgünüm ki, yalnız kalmaya ihtiyacım var." Mutluluk da Aşk'ın yanından geçmiş; ama o kadar mutluymuş ki Aşk'ın çağrısını duymamış. Aşk, birden bir ses duymuş. "Gel Aşk! Seni yanıma alacağım..."Bu Aşk'tan daha yaşlıca birisiymiş. Aşk o kadar şanslı ve mutlu hissetmiş ki, onu yanına alanın kim olduğunu öğrenmeyi akıl edememiş. Yeni bir kara parçasına vardıklarında, Aşk'a yardım eden yoluna devam etmiş. Ona ne kadar borçlu olduğunu fark eden Aşk, Bilgi'ye sormuş: "Bana yardım eden kimdi?" Bilgi "O, Zaman'dı" diye cevap vermiş. "Zaman mı? Neden bana yardım etti ki?" diye sormuş Aşk. Bilgi gülümsemiş:
"Çünkü sadece Zaman Aşk'ın ne kadar büyük olduğunu anlayabilir"
Joo Wa Ra
10-05-2010, 00:29
güzel hikayeymiş.aslında üstünden zaman geçmeden hiçbir şeyin değeri anlaşılmıyor.
bir de onsuz geçen zamanın onu unutturamaması gerçek aşkın delili olarak sık sık karşımıza çıkıyor.
korelilerin aşka bakış açısı kaderin yanısıra her zaman bir "zaman" faktörüne dayanıyor.aşk zamanla olgunlaşan bir meyve, emekle büyüyen bir çiçek gibi onlara göre.
Tespit süper, anlatımı da aynı şekilde. Ve önerme de doğru tabii. :)
Bu arada Kaneshiro'nun güzel yazısının sonundaki teklifi, internette "yakışıklı ol biraz" diye değiştirmişler ya, ona çok güldüm :)))) tam kopyalamıyalım diye düşündüler herhalde :E
delimanyak
17-05-2010, 08:29
Tespit süper, anlatımı da aynı şekilde. Ve önerme de doğru tabii. :)
Bu arada Kaneshiro'nun güzel yazısının sonundaki teklifi, internette "yakışıklı ol biraz" diye değiştirmişler ya, ona çok güldüm :)))) tam kopyalamıyalım diye düşündüler herhalde :E
internette değil buraya ekleyen kişi değiştirmiştir muhtemelen : )
KaNeSHiRo
17-05-2010, 10:05
ßurcu aßlam icin yorum
My Love
biyo, bak:D:d benim yazinin aynisi:D:D kim degistirmis gör:D:D:D
delimanyak
17-05-2010, 21:58
biyo, bak:D:d benim yazinin aynisi:D:D kim degistirmis gör:D:D:D
biyo için değil ablacım bu yorum.. devamında şu diğer nicki teşekkür ediyor : )
çook ama çok güzel biir filmdi doğrusu. izlememiştim hep vardı ama filmin ilk başlarında çok karışık gibi gelmişti. sonrasında çok hüzünlü bir son vardı. aşk ayrlık mutluluk hepsi birarada bayıldım filme, daha önce izlemediğim için üzüldüm.
vBulletin v3.8.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.