PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bes Vakit [2006]

KaNeSHiRo
01-07-2009, 12:05
Beş Vakit

http://i43.tinypic.com/21jvl3a.jpg

FILMI INDIR (http://www.sinemasia.com/forum/showthread.php?p=16809#post16809)

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 29 Eylül 2006
Yönetmen : Reha Erdem
Senaryo : Reha Erdem
Görüntü Yönetmeni : Florent Herry
Yapım : 2006, Türkiye , 110 dk.

Oyuncular

Özkan Özen (Ömer) , Ali Bey Kayalı (Yakup) , Elit İşcan (Yıldız) , Bülent Emin Yarar (İmam) , Taner Birsel (Zekeriya) , Yiğit Özşener (Yusuf) , Selma Ergeç (Öğretmen) , Tarık Sönmez (Çoban Davut) , Köksal Engür (Halil Dayı) , Tilbe Saran (Ömer Anne) , Sevinç Erbulak (Yakup Anne) , Nihan Aslı Elmas (Yıldız Anne) , Cüneyt Türel (Dede)

Konu

Sert bir coğrafyada yüksek kayalıkların üzerine kurulmuş küçük köyün sakinleri, tıpkı toprak ve su gibi doğanın bir parçası olmuşcasına sakin ve doğal bir yaşam sürmektedirler. Tüm hayatları, mevsimlerin, toprağın, suyun, havanın ritmine göre şekillenir. Besin kaynakları da, toprağın ve besledikleri az sayıdaki hayvanın onlara verdiğinden ibarettir, daha fazlasından değil. Zamanı belirlemelerini sağlayan tek şey ise her gün beş vakit okunan ezandır.
Tüm bu doğal akışkanlığın içinde, 12 yaşlarında üç çocuk, Ömer, Yakup ve Yıldız, beş vakte bölünmüş günleri birer birer eskiterek büyümektedirler. Ömer, babasından nefret etmektedir ve tüm kalbiyle onun ölmesini ister. Sadece istemekle kalmaz, kendince girişimlerde de bulunur. Yakup, genç öğretmenine aşıktır ve bir gün babasının onu gizli gizli gözlediğini görünce o da babasını öldürmeyi aklından geçirir. Yıldız ise bir yandan okumaya çalışmakta, bir yandan da annesinin üzerine yıktığı işlerle başetmeye çalışmaktadır. Böylece beş vakitler birbirini kovalar ve çocuklar da, sevgi ve nefret duyguları içinde büyümeye devam ederler.
Kaç Para Kaç ve Korkuyorum Anne gibi filmleriyle uluslararası festivallerde yarışmış ve bir çok ödül almış Reha Erdem, Beş Vakit'in dünya prömiyerini 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde yaptı. FIPRESCI ve En İyi Türk Filmi ödüllerinin yanında, Adana Altın Koza Film Festivali'nde de En İyi Film dahil pek çok ödülün sahibi oldu.

aFRo
01-07-2009, 12:22
yanlız afiş çok yaratıcı :D

KaNeSHiRo
01-07-2009, 15:23
konuya bakarsan, bence baska bir afis bu filmi anlatamazdi:)

unlem
01-07-2009, 15:37
bu filmi izledim ya nuri bilge tarzında yapmışlar filmi. Yahu insnoğlu konuşur, bunlar niye konuşmuyorlar ki filmde. Yani sanat yapıcam diye de peynir suyuyla resim çizilmez ki.

KaNeSHiRo
01-07-2009, 15:39
Asil sanat bence "konusmadan seyircinin algilamasini saglamak"tir...

Bin Jip filmini izlemediyseniz, mutlaka izleyin, bu film o zaman daha anlamli gelecektir size, eminim:)

unlem
01-07-2009, 15:45
ben bin jipi tee ilk çıktığında izlemiştim binjip ayrı, onun zaten olayı farklı da beş vakit bir kere köyde geçiyor ve köylülerin çene kasları fena güçlüdür habire konuşurlar.

dilos
01-07-2009, 21:17
ben bin jipi tee ilk çıktığında izlemiştim binjip ayrı, onun zaten olayı farklı da beş vakit bir kere köyde geçiyor ve köylülerin çene kasları fena güçlüdür habire konuşurlar.

bak bu çok doğru..köylüler son derece konuşkandır ..susmak bizim sinemamızda nedense bir marifet gibi kullanılıyor ..
ben boş ev'de filmin sonuna doğru iki ana karakterinin konuşmadığını fark etmiştim filmde o kadar fazla yan unsur vardı ..
gerçi bu filmi seyretmedim hakkında konuşmam doğru olmaz .. genel olarak fikir belirtiyorum

KaNeSHiRo
01-07-2009, 21:23

haklisin, bu farki bu filmde belki daha iyi anlamda gorsellestirmislerdir...

bak bu çok doğru..köylüler son derece konuşkandır ..susmak bizim sinemamızda nedense bir marifet gibi kullanılıyor ..
ben boş ev'de filmin sonuna doğru iki ana karakterinin konuşmadığını fark etmiştim filmde o kadar fazla yan unsur vardı ..
gerçi bu filmi seyretmedim hakkında konuşmam doğru olmaz .. genel olarak fikir belirtiyorum

izleyecegim bu filmi, dilosum sen de izle hep beraber yorumlayalim:saril:

dilos
01-07-2009, 21:29
o kadar çok izlenecek listesi çıktı ki benim burada denizi menizi unutum ekran başında yaşamam gerekecek..sinema sevgim sonsuz da yine de zor vallahi ama en kısa sürede zaten Türk filmlerini izlemeye özel gayretim var her zaman ..

KaNeSHiRo
01-07-2009, 21:53
evet , takeshi, tony,meggie derken, guzelim Turk Filmlerini geri plana attim bende ne zamandir... Ekleyeyim buraya da, indirip izleyelim...

unlem
02-07-2009, 08:02
Ne güzelimi ya birkaçı dışiında film yapabilen yok. Komedi yapacağım diye ya vallahi türk filmleri kötü.

KaNeSHiRo
02-07-2009, 11:20
komed turk flmi cok terciim degildir benim... sevenlere saygi duyarim....

dilos
02-07-2009, 11:26
Türk sinemasının komedide çok başarılı işleri olduğunu düşünüyorum ben..siyah beyazlardan başlayarak..Sadri Alışık filmleri..Öztürk Serengil-Vahi Öz filmleri..Ertem Eğilmez filmleri ve Kemal Sunal filmleri her biri ayrı ayrı güzeldir ve komiktir..
kendi payıma Kibar Feyzo, Şalvar Davası,Davaro ,Hababam sinıfları ..Neşeli günler,Gülen Gözler ,Turist Ömer serisi pek çok hem güldüğüm hem de birden fazla seyrettiğim dolu film sayabilirim

Bugünlerde yapılanlar içinde rotayı şaşanlar olsa da yine çoğu en azından seyredilir ve sinemaya kafasını dağıtmak biraz gülmek için giden seyirciye istediğini verir, parasının karşılığını alan seyirci ise zaten ticari sinemanın amacıdır..daha ne olsun..

KaNeSHiRo
04-11-2009, 19:37
filmi indir: http://www.sinemasia.com/forum/showthread.php?p=37063#post37063