PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : The Big Lebowski [1998]

Sema
25-08-2008, 13:32
The big Lebowski/ 1998

http://artfiles.art.com/images/-/The-Big-Lebowski---Movie-Score-Poster-C10119891.jpeg

Tür: Komedi
Yönetmen: Joel Coen
Senaryo: Joel Coen , Ethan Coen
Görüntü Yönetmeni: Roger Deakins
Müzik: Carter Burwell
Yapım: 1998, ABD , 118 dk.

Oyuncular
Jeff Bridges .... Jeffrey Lebowski - The Dude
John Goodman .... Walter Sobchak
Julianne Moore .... Maude Lebowski
Steve Buscemi .... Theodore Donald 'Donny' Kerabatsos
David Huddleston .... Jeffrey Lebowski - The Big Lebowski
Philip Seymour Hoffman .... Brandt
Tara Reid .... Bunny Lebowski
Philip Moon .... Woo, Treehorn Thug
Mark Pellegrino .... Blond Treehorn Thug
Peter Stormare .... Nihilist #1, Uli Kunkel/'Karl Hungus'
Flea .... Nihilist #2, Kieffer
Torsten Voges .... Nihilist #3, Franz
Jimmie Dale Gilmore .... Smokey
Jack Kehler .... Marty
John Turturro .... Jesus Quintana

"The Dude" LakapLı Jeffrey vaktinin coğunu, Vietnam hatıraLarı iLe sıyırmış, her konuda biLgisi oLan ama hepsini yüzüne buLaştıran WaLter ve arkadasLarıyLa bowLing oynayarak geçirmektedir.

Bir gün eve geLdiğinde tanımadıgı 2 adamı haLısına işemiş buLur ve oLayın isim benzerLiğinden kaynakLandığını öğrenince işin peşini bırakmaz."haLı odayı doLu gösteriyor"dur ve Dude duruma bozuLmuştur. MiLyoner Lebowskiye gider haLısının parasını ister,fidye icin kaçırıLan Lebowskinin eşini kurtarmak karşıLığında zengin oLabiLecektir.Ama işLer düşündüğü gibi gitmez

Dandik bir haLının peşinde , Coen kardeşLerin Amerikan sinema kLişeLeriyLe bir güzeL daLga gectiği, Dude gibi bu kadar umursamaz, barış yanLısı bir hippiyi bizimLe tanıstıran harika bir fiLm..White Russian içip bornozLa gezmek isteyebiLirsiniz..
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/14/The.Big.Lebowski.1998.Screenshot.1.jpg

http://i50.photobucket.com/albums/h30/hamwad/the_big_lebowski32.jpg

Walter Sobchak : (vietnamlılar) siyah pijamalı adamlar dostum.çok sıkı düşmanlar

o benim kız arkadaşım değil, o benim bayan arkadaşım ve sadece döllenmesinde yardımcı oluyorum

http://www.iseehawks.com/hawkslog/archives/big-lebowski-2.jpg

yada
27-08-2008, 20:39
Bu mudur.. ?
BUDUR.. :o

Çok efsane bi film.
Hala izlememiş olanlar varsa derha ilişiğinizi kesin. :D
Her bir karesi, repliği ve karakteri ile bu kadar muazzam bi film olamaz.

Zaten dude.. :D
Ahaha lakaba bak ya.
Tam bir dude dedirtiyor insana.. :o

O rahatlık, vurdumduymazlık, iplememezlik.
Şimdi hayvanlar gibi yazasım geldi ama spoiler vermeyim.. :o
Lakin benim en bayıldığım repliklerden biride şudur.. :o

- onlar nazi mi?
+ hayır onlar nihilist

muhaha. :D

Sema
27-08-2008, 20:43
dude nihiListLeri sevmez, haLısını sever:D

bi de şu repLik bomba:D

-eski karım sevgilisiyle honoLuLu'ya tatiLe giderken benden köpeğine bakmamı isteseydi ona "git kendini becer! "derdim

:E:E

Gestapo
27-08-2008, 21:43
replikler bu kadar iğrençse hiç izlemeyeyim ~

Haziran
27-08-2008, 21:57
sema daha iyisini yapana kadar en iyisi bu :D izlemeyin biz izleriz cıx cıx cıx

yada
27-08-2008, 22:02
replikler bu kadar iğrençse hiç izlemeyeyim ~

Niye ki hocam ne varmış repliklerde.. :o
Replik dediğin nedir ki bir iki çift söz. Asıl sen "dude" ye gel.. :7:

http://www.youtube.com/watch?v=j4X8q0zlcEI şöyle naçizane bi fragman vereyim.. :o

Neyse hocam yinede ben izlemem dersen ben senin yerinede izlerim; vallahi.. :7:

Sema
27-08-2008, 22:03
GencLer gözLerim doLdu :D

ahah fragmanı gördüm bidaha izLeyesim geLdi

izLeyip, anLamak gerek :p

cumartesi
03-03-2009, 22:57
Bu filmde tek gulmeyen insan benim heralde. Gulecek komik bir sahne bulamadim. Ya dublaji yapanlarda problem var ya da ben de bir problem var.

cumartesi
03-09-2009, 03:53
Galiba bende bi öküzlük var :ne: Bugun dukkanda izleyim dedim yine gulemedim :hu: Ama cok kastim gulmek icin vallahi, ikindim zorladim kendimi. Ucu gorundu ama cikmadi ;W

dilos
03-09-2009, 10:12
Bu film benim acaip güldüğüm bir filmdir..İngilizcesi kadar Türkçesinde durmadan tamam ahbap deyişleri de çok komikti..o tulumuyla bowling oynayan karakter..fucking Eagles !! dinleyen şöför..herkes bir tuhaf ..herkes bi acaip..sinir bozucu..
En sevdiğim sahne arkadaşlarının küllerini denize dökecekken rüzgar yüzünden yüzlerine bulaştığı sahnedir..kaç kere izledim her defasında güldüm bu filme..

cumartesi
31-01-2010, 00:19
ya su filmde guluncek yerleri bana bi not edin allahinizi severseniz bende guleyim artik

dilos
31-01-2010, 17:35
herkes her filme gülecek diye bir şey yok..demek ki kimyan tutmamış zorlamayla olmaz ki..
ben bu filmi komedi diye seyretmedim gayet ciddi oturdum başına John Goodman ve Jeff Bridges gibi iki iyi karakter oyuncusunun ve John Torturro denilen bağımsız film yıldızının böyle bir filmde ne yapacağını merak ederek başladım yavaş yavaş aa noluyo falan diyerek izlerken komiklikler özellikle konuşma halleri-gereksiz ve çok-kullandıkları benzetmeler, cok hava atarken döt üstü oturmaları arka arkaya gelince benim için komik oldu film..
senin neyin var dostum lafı dilime takıldı durdu..
bu bir aptallar komedisi..ama sarmıyorsa da boşver ya..

boşver ahbap..tamam mı dostum