Orijinalini görmek için tıklayınız : Wong gok ka moon [1988]
http://img149.imageshack.us/img149/5905/hongkongsinemasiacom8bs1.jpg
Yönetmen: Kar Wai Wong
Oyuncular: Andy Lau, Maggie Cheung, Jacky Cheung, William Chang, Kau Lam, Alex Man, Ronald Wong
İngilizce adıyla As Tears Go by..
Wong Kar Wai'nin eski dönem filmlerinden..Hong Kong'da iki kardeşin hikayesini anlatıyor ,mafyanın aşağı dereceden üyesi büyük kardeş-Andy Lau- ve beladan uzak duramayan öfkeli küçük kardeş-Jacky Cheung ,büyük kardeş suç dünyasında yükseklere tırmanacak hırsa sahip olmadığı gibi ,geç tanıştığı kuzenine-efsanevi Maggie Chow- aşık olacak ve bu dünyayı tümüyle arkasında bırakmaya karar verecektir ama kücük kardeşin ona bir kez daha ihtiyaci vardır..
KaNeSHiRo
19-09-2009, 21:40
pek bir izlenesi geldi bana....
bugün yarın izleyeceğim ..yazarım artık..
Seyrettim sonunda...
güzel filmdi ve hem Maggie'yi hem Andy ve Jacky Cheung'u onca tıfıl halleriyle izlemek de ayrıca ilginçti..
film sert bir film..aslında konusu tanıdık.. iki kardeşin Hong Kong suç örgütlerine karışmış hayatları üzerine Tarantino şiddetine sahip ama romantizm de kenardan köşeden bulaşmış bir film..
Wong Kar Wai'yi benim gibi tarzı oluşmuş bir yönetmen olarak tanıyanlar için oldukça klasik anlatımlı bir film olduğunu da ekleyeyim..bu film daha ticari bir anlatım diline sahip Wong Kar Wai filmlerini eşsiz kılan özelliklerden sadece ağır çekim kullanımı burada mevcur ..
bence Kar Wai filmlerinin daha sonra kalıcı olacak dili Chunging Expressle ortaya çıkmış..seyredilir ..
vBulletin v3.8.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.