Orijinalini görmek için tıklayınız : Bungee jumping of their own (Beonjijeompeureuk hada) [2001]
http://www.minipara.com/movies2005-1st/bungee/img/big.jpg
Tür: Dram, Romantizm
Yönetmen: Kim Dae-seung
Oyuncular:
Byung-hun Lee .... Seo In-woo
Eun-ju Lee ........... In Tae-hee
Hyeon-Soo Yeo . Lim Hyeon-bin
Soo-hyun Hong ... Yeo Hye-su
Mi-seon Jeon .... In-woo'nun eşi
http://www.thefilmjournal.com/images/bungee_jumping_01.jpg
Film alışık olduğumuz yağmur altında romantik sahne ile başlıyor.Bir kız, bir oğlan, bir şemsiye..Bu yağmur vesişesi iLe tanışan çift kısa sürede birbirlerine aşık olurlar.Tekrar dünyaya gelseler yine birbirlerini seveceklerine dair söz verirler.
1980'lerde üniversite öğrencisi olarak izlerken beyfendiyi 2000 yışında Kore dili ve edebiyatı dersi veren bir öğretmen olurak görürüz.Evli ve cocukludur, ilk aşkının üzerinden yıllar geçmiş olmasına ragmen halen onun özlemiyle yaşamaktadır.Sonra anlıyoruz ki kız bir kazada ölür..
Reenkarnasyon vurgusu yapılan filmde belki de en şaşırtıcı nokta , kızın bir erkek bedeninde tekrar dünyaya gelişi.Hem de oğlanın ögretmenlik yaptığı okulda öğrenci olarak.Tabi işler sarpa sarar.Finali ise hayli ilginç:/
ya bende nereden tanıyorum bu kızı (Eun-ju Lee) diyordum.Lovers' Concerto'da ki kız. 2005 yılında intihar etmiş meğersem :o .
ya bende nereden tanıyorum bu kızı (Eun-ju Lee) diyordum.Lovers' Concerto'da ki kız. 2005 yılında intihar etmiş meğersem :o .
hadi be yazık
Ben çok duygulandım bu filmde.Çok beğendim bence izlenmeli.
Geçen gün bir sinema sitesinde en iyi romantik filmlerde ilk 10 a girer yazıyordu..Lee Byung Hun da var..ama filmin adından başlayarak konu nedense karışık geliyor doğru sıralanamamışsa saçma olması işten değil ..nedense çekimser kalıyorum izlemekte..
pinklover
09-01-2010, 16:02
konusu ilginç izlemek isterim :7:
İzleyin derim ben çok beğenmiştim filmi.. :)
film dikkatimi çekti online izleme yada indirme linkleri varmı :D
http://rapidshare.com/files/213957839/Bungee.Jumping.of.Their.Own.2000-mp4.part1.rar
http://rapidshare.com/files/214014152/Bungee.Jumping.of.Their.Own.2000-mp4.part2.rar
ayşş çok duygulandım harika bir filmdi..5/5 izleyin.
valla takdir ediyorum seni ve Humanxi hemen film seyretmeye başladınız ..yorum da yapıyosunuz..bravo çocuklar..devam...
valla tek kelime ile mükemmeldi. aşk dediğin budur işte :D
valla tek kelime ile mükemmeldi. aşk dediğin budur işte :D
Ya sen beni çok eğlendiriyorsun Bayram..demek aşk bu..iyiymiş filmi henüz izlemediğim için bilemedim şimdi aşk nedir bilemeyecekmiyim ben..Lee Byung Hun'a da hastayım üstelik..
Estağfurullah aşk nedir bilirsin de ben filmdeki aşk tan bahsetmiştim.. iki insanın yaklaşık 20 yıl sonratekrardan buluşması hemde aynı cins olmasına rağmen .. Reenkarnasyon işte... biraz spoiller verdim ama..
aynı cinsin aşklarına alıştık artık..ama istersen sen çok söyleme..
delimanyak
27-03-2010, 16:53
filmi indir:http://www.sinemasia.com/forum/showthread.php?p=73151#post73151
ssessiss
08-06-2010, 17:14
çok merak ettim konusu ilginç
KaNeSHiRo
23-06-2010, 21:17
yorum
izleme listemde bekleyen nice filmden biriydi. Ve dogal olarak; neye istinaden indirdigimi ve konusunu bile hatirlamadigim bu filmi izlemeye basladim. 80'li yillarda birbirine asık olan bir cift vardir. Iliskileri gayet romantik baslar. Esas oglan Seo In-woo ( Byung-hun Lee ) ve Esas Kizimiz In Tae Hee ( Eun-ju Lee) universitede ogrencidir. Tae hee resim uzerine egitim almaktadir. In woo ise, artik okuldan umudini kesmis, askere gitmek icin okul yonetimine kaydinin dondurulmasi icin dilekce vermeye hazirlanmaktadir. Ne olursa, o gun olur , siddetli yagmurun yagdigi aksam ustu; Tae Hee birden bire, In woo'nun semsiyesinin altina siginir. Ve elbette bir sure sonra ask baslar. Ask onlar icin oyle bir olgu halini almistir ki, Tae Hee, olseler bile mutlaka yeniden, bir baska bedende bir araya geleceklerine dair inancini dile getirir. Zaman gecmektedir ve In woo artik askerlik icin yola koyulmak zorundadir. Tren garinda bulusmak uzere sozlesirler.
Sahne birden 2000'li yillara gecis yapar. In woo Kore Edebiyati Ogretmenidir. Kara tahtanin onunde, sinif ogretmenligi yapacagi, ayi zamanda edebiyat derslerine girecegi ogrencilerin onundeki kursude durmaktadir. Okulun hasari cocugu Lim Hyeon-bin (Hyeon-Soo Yeo ); okulun guzel kizlarindan Yeo Hye-su (Soo-hyun Hong) ile ugrasmaktadir. Aslinda aralarinda belirgin bir cekim olmasina ragmen; Hyeon-bin kiza surekli agir sakalar yapar. Film bu ya; Hyeon-bin; resme yatkin bir ogrencidir. bunun yani sira; evli ve 1 kiz babasi olan In Woo'nun, yani Edebiyat Ogretmeni'nin, hyeon-bin'e karsi engellenemez bir ilgisi de vardir. Okul, ogretmenin escinsel oldugu yonundeki dedikodularla calkalanmaya baslamistir bile. Ancak bu durum In woo'nun umrunda degildir. Cunku, hyeon-bin, In woo'ya gore unutamadigi genclik askinin ruhunu bedeninde tasiyan eski sevgilisidir.
Filmin gecisleri beni tokat yemise cevirdi. Asil sarsan ise; ogretmenin ogrencisine duydugu ilginin sebebini finale yaklasirken sahne sahne ogrenmek, gecmis ve simdiki zaman arasinda kurulan baglanti, ogrencinin, ogretmenine olan bakis acisi, escinsellik ile alakasi olmamasina ragmen, escinsellik kategorisine sokulan bu karmasik duygular, ve elbetteki finalde izleyiciyi bir kez daha tokatlayan o ilginc "SON"...
Keisnlikle izlenecek filmlerden.
amanın spoiler dememişsin Kaneshirom ...eşcinsellik falan hepsi çözülmüş burda ..
benim çok merak ettiğim ama nedense bir türlü oturup seyredemediğim bir film..senin anlatımınla hepten merak ettim..
KaNeSHiRo
23-06-2010, 22:05
ahaha askitom, ilk mesajda da yogun spoiler var aslinda.. yani finale dogru kizin aslinda ölmüs oldugu v.s... oysa kizin ölümü finale yaklasirken netlik kazaniyor..
neyse, izle sen anacim:D:D
ahaha askitom, ilk mesajda da yogun spoiler var aslinda.. yani finale dogru kizin aslinda ölmüs oldugu v.s... oysa kizin ölümü finale yaklasirken netlik kazaniyor..
neyse, izle sen anacim:D:D
izleyeceğim gülom..Lee Byung en beğendiğim Koreli zati..Jo in Seungla beraber..
KaNeSHiRo
23-06-2010, 22:14
jo in ay'ı yapsak diyecem , ama her filmini izledim :D
Lee Byungun burada olduğunu bilmiyordum..Ahh Eun ju gerçekten başarı basamaklarını çıkarken mi bıraktın.. neyse.. film bence üç kısımdan oluşuyor.. Seo In-woo ile In Tae-hee nin aşkının başlaması, In-woo'nun gelecekteki durumu ve boşlukların doldurulması..
http://i43.tinypic.com/immio7.png
Eun Ju nun performansı izlediğim diğer filmlerden çokta farklı değildi.Lee Byung un daha iyi yapımlarını izlediğimi söyleyebilirim sanırım ikiside çaylaktı..:hu: Tüm bunlarla birlikte filmin konusu iyi ancak geçişler sertti.
http://i43.tinypic.com/5k26uh.png
Filmin sonunda herşeyi başlatanın tae-hee olduğunu anlıyorsunuz.Birde neden birlikte olamadıklarını.Bu aralar bende mi sorun var bilmiyorum ama o aşk duygusunu hissedemiyorum :eah In-woo 'nun neden evlendiğini de anlamadım madem karşına birgün çıkacağına inanıyorsun neden başkasının hayatını karartma ihtiyacı duyuyor ki.. Kendi bile kendisinden şüphelendiğin de (hastaneye gitmesi :B:) gerçekten onun başka biri olarak döneceğini inanmamasındandı bence.aşkından bu kadar eminse ve buna rağmen onun erkek 17 yaşında biri olduğunu düşünüyorsa neden bir ara bunalıma girdi ki. Hyeon bin daha mantıklı ve akla yatkın bir tavır sergiledi.
İşin ilginç gelen bir tarafı da In-woo, Ta-hee' nin öldüğünü bilmiyor muydu? bilmiyorsa neden bunlar birbirini deli gibi seven iki insansa hiç mi ailelerinden yaşamlarından vs haberleri yok.
Bence 2003ten sonrası In-woo'nun hayal gücüydü hepsi. Ta-hee ne kadar geç olursa olsun beni bekle dediği halde beklemeyen onun artık gelmesini istediği belirli boşlukları kendi doldurmasıydı ki Hyeon bin'in onu hatırlamamasının nedeni, daha sonra ona iyilik yapmak için verdiği bir karar.
bu denli ölümsüz aşkın olduğunu düşünmediğimden ve reenkarnasyona inanmadığımdan bu film bende seyredilebilinir bir film olarak yerini aldı.
http://img.over-blog.com/497x188/1/01/56/49/AAAA/bungee-jumping.PNG
http://img.over-blog.com/497x188/1/01/56/49/AAAA/bungee-jumping-of-their.PNG
Rauhassa
05-08-2010, 06:59
Filmi şimdi izledim bitirdim ve gerçekten fena duygulandım. Sıradanlıktan çıkmış bir konuyu çok güzel ele almışlar ve filmin duygusunu gerçekten etkili bir şekilde hissettirmişler. Bende arşivlik filmler arasında yerini aldı.
Harmonium
12-09-2010, 20:13
Öncelikle filmi beğendim.. Zaten Lee Byung-hun'u içinde barındırışı filmi benim için izlenir kıldı sanırsam:) Ancak reenkarnasyon gibi ilginç bir konu daha akıcı bir şekilde işlenebilirdi.. Evet, konumuz aşkla ilişkilendirilince daha bir ilgi çekici ve duygusal olmuş olabilir fakat kimi yerlerinde o işlenilen duygusallık tarafından boğuldum sanki.. Ama bütünü itibariyle beğendim.. İlginçti..
Hıımm hımmm herkes güzel demiş....
Tamda film ararken iyi oldu bunu izleyim bari ..:)
diloş hala izlemedin mi ? :)
diloş hala izlemedin mi ? :)
sabah sabah başlığı görünce yahu bu filmi hala izlemedim dedim kendi kendime ..
bazı filmler nedense böyle oluyor seyredeceğim diyip sürekli erteleniyor
en kısa sürede izleyeceğimmmm..
vBulletin v3.8.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.