Orijinalini görmek için tıklayınız : OldBoy (올드보이) (İhtiyar Delikanlı) [2003]
http://img83.imageshack.us/img83/2056/oldboyallposterssinemasmt5.jpg
'imdb IMDb Köprüsü (http://www.imdb.com/title/tt0364569/)
Uluslararası Adı: Oldboy | Türkçe Adı : İhtiyar Delikanlı
Yönetmen : Chan-wook Park | Yapımcı: Seung-yong Lim
Senaryo yazarı: Garon Tsuchiya (hikaye) | Nobuaki Minegishi(çizgi roman)
Uyarlama: Jo-yun Hwang, Chun-hyeong Lim, Joon-hyung Lim, Chan-wook Park
http://img337.imageshack.us/img337/5849/poster1hh0.jpg
Oyuncular : Min-sik Choi, Ji-tae Yu, Hye-jeong Kang, Dae-han Ji
Görüntü yönetmeni : Jeong-hun Jeong
Kurgu: Sang-Beom Kim
Film müzikleri: Yeong-wook Jo
Yapım yılı, ülkesi : 2003, Güney Kore
Süre : 120 dakika | Dil: Korece | Tür: Dram, gerilim, gizem
http://img222.imageshack.us/img222/7030/oldboysinemasiacom1eb5.jpg
Gösterim tarihi : Güney Kore: 21.11.2003 | Türkiye: 15.10.2004
Önceki film: Haklı İntikam
Devam filmi: İntikam Meleği
:sğkFilm Oh Dae-Su(Ana Karakter)'nun yağmurlu bir gecede kaçırılmasını ve 15 yıl boyunca bir odada esir kalmasını anlatarak başlar. Oda da bir televizyon ve ihtiyaçlarını karşılayacak banyo, yatak vb. eşyalar bulunmaktadır. Esir kaldığı sürede Oh Dae-Su'ya ne kadar esir edileceği söylenmez.
http://img296.imageshack.us/img296/5989/oldboysinemasiacom4nu0.jpg
15 yıl süreceğini söyleselerdi, dayanmak daha kolay olabilir miydi? Yoksa dayanamaz mıydım?
Oh Dae-Su'nun aklını kaçırmaması için yemeğine şizofren hastalarında kullanılan ilaçlar karıştırılmaktadır. İlerleyen zamanlarda odasındaki televizyondan karısının öldürüldüğü haberini duyar. Kendisini esir alanlar suçu Oh Dae-Su'nun üstüne atmışlardır. Oh Dae-Su bunu kendine yapanı bulmak için, yaptığı tüm kötü şeylerin listesini çıkarır. Asla pes etmez ve duvarı kazmaya başlar. 15 yıl sonunda duvarda, gerçek dünyaya ulaşabilen bir delik açmayı başarır. Ertesi sabah hipnotize edilerek binanın çatısına bırakılır.
http://img222.imageshack.us/img222/373/oldboysinemasiacom11xs0.jpg
:sğkDaha büyük bir odaya hapsedilmek
Oh Dae-Su bırakıldıktan sonra 15 yıl boyunca kendisini kimin esir tuttuğunu araştırmaya başlar. Bir suşi restoranına girmesi ile telefonu çalar. Telefondaki ses "seni özledim...çabuk ol ve bana gel" der.
http://img54.imageshack.us/img54/2848/oldboysinemasiacom8wt8.jpg
:sğkFilmden Bazı Replikler
Gülün ve dünya da sizinle gülsün, ağlayın ama yalnız başınıza ağlayın
Bir canavardan daha kötü olsam bile, yaşamaya hakkım yok mu?
İster kaya olsun isterse de kum tanesi olsun, ikisi de suda aynı şekilde batar
http://img54.imageshack.us/img54/6765/oldboysinemasiacom7yt0.jpg
:sğkDiğer bilgiler
Oh Dae-Su'nun canlı ahtapot yediği sahnede özel efekt kullanılmamıştır.
Final sahnesi Yeni Zelanda'da çekilmiştir.
Haziran 2006'da IMDb'nin Top 250 listesinde 120. sıradadır.
Filmin 24 parçadan oluşan Film müzikleri albümü yayınlanmıştır.
http://img80.imageshack.us/img80/8450/oldboysinemasiacom6cm2.jpg
:sğkÖdülleri
57. Cannes Film Festivali
Jüri Grand Prix Ödülü Park Chan-wook
Elendi de Palme D'or Park Chan-wook
Grand Bell Ödülleri – Güney Kore 2004
En iyi yönetmen – Park Chan-wook
En iyi aktör – Choi Min-sik
En iyi yapım – Kim Sang-beom
En iyi aydınlatma – Park Hyun-won
En iyi müzik – Yeong Wook Jo
37. Festival Internacional de Cinema de Catalunya - Sitges 2004
Maria Ödülü (En iyi film)
José Luis Guarner Ödülü (Critics' En iyi film)
Bergen International Film Festivali 2004
Audience Ödülü
British Independent Film Ödülleri 2004
En iyi film
Avrupa Film Ödülleri 2004
Elendi Screen International Ödülü
http://img222.imageshack.us/img222/7080/oldboysinemasiacom2qh4.jpg
http://img80.imageshack.us/img80/6100/oldboysinemasiacom3fo7.jpg
http://img80.imageshack.us/img80/8317/oldboysinemasiacom12ht3.jpghttp://img296.imageshack.us/img296/1346/oldboysinemasiacom13tn0.jpg
10 Numara bir Film;üçlemeleri de bulunuyor malum izlemeyenler için şiddetle tavsiye edilir:)
5 puan vermek kesmez bu filme. :)
Bi de asansörden çıkınca bi dövüş sahnesi vardı.
O sahne tek planda ve bi kere çekilmiş.
Sırf o sahne için bile saygı ile eğilirim bu başyapıt önünde.. :) ;)
tam bir "intikam soğuk yenir" filmi:D
Gerci konu itibariyle geneL ahLak kurallarını zorLuyor.Kabul etmek gerek ki ensest ilişkiyi bireysel özgürlük paydasında haklı gösteriyor.Daha doğrusu , ensest ilişkinin onaylnması noktasından cok, intikama odaklanmanıza neden oluyor fiLm.Onaylarsınız yahut onaylamazsınız.Ama bir şekilde intikamı haklı görüp ,Woo-jin'in sabrını takdir ediyorsunuz.
Yani burada etik olmayan, iki kardesin ilişki yaşaması değil bunu gören Oh Dae-su'nun dilini tutamaması.Yine aynı şekilde cezalandırıLması yolunda sabırla beklenen 15 yıl.
Hipnoz, telkin , yine karşısına cıkan ilk kadın olması etkili belkide ama sonuc olarak Oh Dae-su kızına (Mi-do ) aşık oldu. (Gerci objektif yaklaşırsak sırf dedikodunun yayılmasına sebep olması bu kadar agır bir cezayı gerektirir miydi? ya da madem doğru buluyor bu tarz ilişkiyi, neden Oh Dae-su'ya ceza olarak veriyor.Fazla subjektif yaklaşmanız gereken bir film :D )
Kaldı ki film sonunda , kız kardeşi/ sevgilisinin ölümünden sorumlu tuttugu Oh Dae-su dilini kendi kesiyor:o
'Senin dilin hamile bıraktı kardeşimi.woo jin'in penisi değil, oh dae-su nun dili!'
Bir de intahar sahnesi vardır ki " ee neden şimdi? amacına ulaştı" diyebilirsiniz.Ama 15 yıl o anı bekledikten sonra yaşamak icin nedeni kalmamıştır
Son olarak filmde belki de tek onaylamadıgım nokta ( he buradan ensest ilişkiyi onayladığım anlamı cıkmasın) , Oh Dae-su'nun tüm bu yaşananlardan sonra , unutmayı seçmesi.Yani herseyi unutup kızıyla ilişkisini sürdürmeyi istemesi.Belki de Oh Dae-su ölse film daha manalı olurdu, yani intikam sonucunda "ensest ilişki iyidir bakın sizde mutlusunuz" gibi bir mesaj verilmiş gibi:D Sonuç olarak filmi sonuna kadar ön yargısız izlememizin nedeni, intikama yoğunlaşmış bir film olması , sebepten cok.Ama sonunda haklı bulunması bende hayal kırıklığı yarattı.
**Bir de Oh Dae-su'nun kaçırılmadan önce elinde kese kağıdı icinde melek kanatları vardı, sonra bunlar yağmur altında yerde görülüyor.o kare elinde olan varsa eklesin:o cok sevinirim.
Altayhan
08-09-2008, 22:09
Filmi yeni izledim şoktayım:horny::horny::horny:. Oyunculuklar,dövüş sahneleri,senaryo falan dehşet bir film.Kesinlikle izlenmesi gereken bir film.
harzemşah
02-10-2008, 19:55
tam bir "intikam soğuk yenir" filmi:D
Gerci konu itibariyle geneL ahLak kurallarını zorLuyor.Kabul etmek gerek ki ensest ilişkiyi bireysel özgürlük paydasında haklı gösteriyor.Daha doğrusu , ensest ilişkinin onaylnması noktasından cok, intikama odaklanmanıza neden oluyor fiLm.Onaylarsınız yahut onaylamazsınız.Ama bir şekilde intikamı haklı görüp ,Woo-jin'in sabrını takdir ediyorsunuz.
Yani burada etik olmayan, iki kardesin ilişki yaşaması değil bunu gören Oh Dae-su'nun dilini tutamaması.Yine aynı şekilde cezalandırıLması yolunda sabırla beklenen 15 yıl.
Hipnoz, telkin , yine karşısına cıkan ilk kadın olması etkili belkide ama sonuc olarak Oh Dae-su kızına (Mi-do ) aşık oldu. (Gerci objektif yaklaşırsak sırf dedikodunun yayılmasına sebep olması bu kadar agır bir cezayı gerektirir miydi? ya da madem doğru buluyor bu tarz ilişkiyi, neden Oh Dae-su'ya ceza olarak veriyor.Fazla subjektif yaklaşmanız gereken bir film :D )
Kaldı ki film sonunda , kız kardeşi/ sevgilisinin ölümünden sorumlu tuttugu Oh Dae-su dilini kendi kesiyor:o
'Senin dilin hamile bıraktı kardeşimi.woo jin'in penisi değil, oh dae-su nun dili!'
Bir de intahar sahnesi vardır ki " ee neden şimdi? amacına ulaştı" diyebilirsiniz.Ama 15 yıl o anı bekledikten sonra yaşamak icin nedeni kalmamıştır
Son olarak filmde belki de tek onaylamadıgım nokta ( he buradan ensest ilişkiyi onayladığım anlamı cıkmasın) , Oh Dae-su'nun tüm bu yaşananlardan sonra , unutmayı seçmesi.Yani herseyi unutup kızıyla ilişkisini sürdürmeyi istemesi.Belki de Oh Dae-su ölse film daha manalı olurdu, yani intikam sonucunda "ensest ilişki iyidir bakın sizde mutlusunuz" gibi bir mesaj verilmiş gibi:D Sonuç olarak filmi sonuna kadar ön yargısız izlememizin nedeni, intikama yoğunlaşmış bir film olması , sebepten cok.Ama sonunda haklı bulunması bende hayal kırıklığı yarattı.
**Bir de Oh Dae-su'nun kaçırılmadan önce elinde kese kağıdı icinde melek kanatları vardı, sonra bunlar yağmur altında yerde görülüyor.o kare elinde olan varsa eklesin:o cok sevinirim.
Filmi baştan sona anlatmışsın izlemeyipte bu yorumu okuyacaklar adına sana teşekkür ederim abla;)
Hayatımda izlediğim ilk Kore filmiydi konu,kurgu mükemmel intikam filmleri arasında kesin 1 numaradır.İntikamı için onca sene bekleyen adamı ben takdir ederim.
Filmi baştan sona anlatmışsın izlemeyipte bu yorumu okuyacaklar adına sana teşekkür ederim abla;)
Hayatımda izlediğim ilk Kore filmiydi konu,kurgu mükemmel intikam filmleri arasında kesin 1 numaradır.İntikamı için onca sene bekleyen adamı ben takdir ederim.
Ben o kadar sabredemezdim:o
Direkt silahı dayamak var, bu kadar çetrefilli yolları düşünemezdim:D
blade2006
16-11-2008, 16:21
fimin sonunda bir 10-15 dakika "oha kardeşim" dediğim, mükemel oyunculuk ve senaryosuyla bir klasik.
g.kore filmlerinin dünyaya duyulmasına yardımcı olmuş bir başyapıttır.
KaNeSHiRo
04-06-2009, 15:16
oldboy..ciddi anlamda insani "ohaaaaaaaa" dedirten yegane filmlerden biri...
kizi oldugunu anladiginda, dusmanina "kopeklesmesi" beni mahfetmisti...:( Dilini kesmesi zaten bombaydi...
oldboy..ciddi anlamda insani "ohaaaaaaaa" dedirten yegane filmlerden biri...
kizi oldugunu anladiginda, dusmanina "kopeklesmesi" beni mahfetmisti...:( Dilini kesmesi zaten bombaydi...
en sonunda hafızasını sildirmesi bence mantıksızdı ne yani onun kızı olduğunu unutup yeniden birlikte mi olucak peh:mad:
Evet hafızasını sildirmesi, herşeyi unutup kızıyla olmayı seçmesi demektir bence.Bu kısmı cidden etik değil.Habersizken yine katlanılıyor da
Evet hafızasını sildirmesi, herşeyi unutup kızıyla olmayı seçmesi demektir bence.Bu kısmı cidden etik değil.Habersizken yine katlanılıyor da
bence de sırf farklı bir film olsun tüm ezberleri bozsun diye ahlak kalmamış ortalıkta kaybol bir mektup bırak gitt öldür kendini bişey yap ama hafızanı sildir herşeyi unut oh ne ala çok doluymuşum ben bu filme karşı ya:p
bence de sırf farklı bir film olsun tüm ezberleri bozsun diye ahlak kalmamış ortalıkta kaybol bir mektup bırak gitt öldür kendini bişey yap ama hafızanı sildir herşeyi unut oh ne ala çok doluymuşum ben bu filme karşı ya:p
Evet:D Finale kadar lafım yok.Hoş adamın intikam alma şekli korkunç da
Sonunda saldı herif.Gerçi hipnozla telkin edildi.Ondan da olabilir, aşık ettiler herifi ya kızına
Nihayetinde bu film.
Ahlak dersi veren bir okul gösterisi değil.
Aslında tam tersi iyicene uç noktalara kayması, sert sahneleri, aşırı şiddet sahneleri ile efsane olmuştur.
Final zaten ayrı güzel.
KaNeSHiRo
04-06-2009, 19:25
en sonunda hafızasını sildirmesi bence mantıksızdı ne yani onun kızı olduğunu unutup yeniden birlikte mi olucak peh:mad:
adi ustunde, hafiza silinmesi... yani memory'yi delete edecek :D:D
dolayisiyla, o andan sonra kizi oldugunu zaten bilmeyecek ki, kaldi ki kiz zati bilmiyor....;)
Ayrica buradaki mantik, kizla yeniden birlikte olmak degil, yasadigi olayi unutmak, kizi ile ilgili...;)
adi ustunde, hafiza silinmesi... yani memory'yi delete edecek :D:D
dolayisiyla, o andan sonra kizi oldugunu zaten bilmeyecek ki, kaldi ki kiz zati bilmiyor....;)
Ayrica buradaki mantik, kizla yeniden birlikte olmak degil, yasadigi olayi unutmak, kizi ile ilgili...;)
iyi de yaşadığı olayın ağırlığını taşıyorsa yine aynı şeyleri yapmayı nasıl kabul edebilir sonuçta hafızasının silinmesini isterken kızını unutup onunla yeniden sevgili olabileceği olasılığının bilincinde:mad:
KaNeSHiRo
04-06-2009, 19:39
iyi de yaşadığı olayın ağırlığını taşıyorsa yine aynı şeyleri yapmayı nasıl kabul edebilir sonuçta hafızasının silinmesini isterken kızını unutup onunla yeniden sevgili olabileceği olasılığının bilincinde:mad:
oncelikli amac, tum yasananlari unutmak...Yoksa bir babanin kiziyla isi pisirmek icin memory'yi Desarj edecegini sanmiyorum;)
ben de sonuna kil oldum. kardesim kendi hafizani sildirirken kizininkini de sildir. yine baba-kiz olun. o nedenle iyice sapikca geldi sonu.
her ne olursa olsun sahane filmdi.
müükemmel film ama dediğiniz gibi sonu biraz kötü,senarist cok yaratıcı kırk yıl düşünsem böyle bir senaryo çıkmaz:D
Belki de sonunda kızıyla olduğu ihtimali daha akılda kalır yapıyor filmi.Ama tekrar ediyorum intikam konulu en iyi filmdir bence.Sadece intikama odaklanarak değerlendirirsek, takdire değer
izledim adamın imtikamı süper ama bazı insanlarbu film konus yüzündenb nefret ediyo aslında sabıklık var filmde ama burda o sabıklıkların tekrarlanmamaların için yapılmış film bir ders denebilir tavsiyuemdir paylasım için tsk..
Ben o kadar sabredemezdim:o
Direkt silahı dayamak var, bu kadar çetrefiLlli yolları düşünemezdim:D
Çünkü içini kemiren, intikam almaktan çok, neden odaya kapatıldığıdır. Merak duygusu insana en ilkel zamandan miras kalmış ve gelişmesine katkıda bulunmuş bir duygudur. Filmin kopuş anı bu andır nedense. Lee Woo-jin, Oh Dae-Su ile oyun oynarken, seyirciyle de yönetmen arasında bir oyun başlatılır. Yanlış sorular ve yanlış cevaplar her şeyin tekrardan başa dönmesine yol açar. Kahramanımız artık “intikam”dan uzaklaşmış ve sorduğu sorulara cevap arayışına başlamıştır. Burada sorduğu en önemli soru ise “Neden bir odada 15 yıl boyunca kilitli kaldım?”dır.
Kediyi öldüren merakmış:)
Çünkü içini kemiren, intikam almaktan çok, neden odaya kapatıldığıdır. Merak duygusu insana en ilkel zamandan miras kalmış ve gelişmesine katkıda bulunmuş bir duygudur. Filmin kopuş anı bu andır nedense. Lee Woo-jin, Oh Dae-Su ile oyun oynarken, seyirciyle de yönetmen arasında bir oyun başlatılır. Yanlış sorular ve yanlış cevaplar her şeyin tekrardan başa dönmesine yol açar. Kahramanımız artık “intikam”dan uzaklaşmış ve sorduğu sorulara cevap arayışına başlamıştır. Burada sorduğu en önemli soru ise “Neden bir odada 15 yıl boyunca kilitli kaldım?”dır.
Kediyi öldüren merakmış:)
Tabi neden odaya kapatıldıgını düşünmek onu kemirir, büyük zarar verir.Ama bence asıl neden , asıl bekleyiş kızının yetişmesi için zaman gerekiyor olmasındandır.Yani uygun gördüğü ceza için kızının büyümesi, genç kız olması, amacına hizmet edecek şekilde karşılaşmaları ve devamında aşk yaşamaları.Kızı olduğu gerçeğini yüzüne vurdugunda ise yaydığı dedikodunun bedelini ödemiş olacaktır
izledim güzel bir intikam filmi ama adamın intikamı süper ama bazı kişiler bu film sapıklık olarak görüyo :=)
1- karakoldaki oh dae su ile hücredeki oh dae su arasındaki fark ferhat güzel ile brad pitt arasındaki farkla özdeş. yaşlandıkça güzelleşmiş oodeeeğsu abim.
2- dae su abim ciddi ciddi çiğ ahtapotu afiyetle indiriyor mideye. ne mide var sizde be arkadaş.
3- ayrıca karakola elalemin karısını kızına sarktığı için düşüyor. kanında var.
4- yeri gelince diş fırçasının ya da cd'nin nasıl can yakabildiğini görüyoruz.
5- müzik kanallarının erkekliğe girişteki önemini bu filmde de görüyoruz. foolish kazanova olayına değinmek istemiyorum.
6- bakmayın gene en delikanlı woojin, psikopat da olsa afferin.
7- müzikler harika. özellikle dae su'nun mor kutuyu açtığı sahnede kayışları kopardım.
Tabi neden odaya kapatıldıgını düşünmek onu kemirir, büyük zarar verir.Ama bence asıl neden , asıl bekleyiş kızının yetişmesi için zaman gerekiyor olmasındandır.Yani uygun gördüğü ceza için kızının büyümesi, genç kız olması, amacına hizmet edecek şekilde karşılaşmaları ve devamında aşk yaşamaları.Kızı olduğu gerçeğini yüzüne vurdugunda ise yaydığı dedikodunun bedelini ödemiş olacaktır
ben çekip silahı neden anında vuramadığını açıklamak için ekledim.aksi durumda izlenen yol son derece güzeldi.hısmının her şeye neden olan dilini alması ise biraz mitolojik bir öç gibi işlenmiş.ve de çok yakışmış.
YoldanGeçenAdam
04-12-2009, 23:57
yine bir kore filmi yine bir ters köşe bu sefer fena ters köşe oldum ama intikamında bir adabı var olur yav öldürmem süründürürüm derler ya bu onuda aşmış artık böyle ensest ilişkili bir filme şahane diyeceğim aklıma gelmezdi ama şu var ki konunun işleyişi filmdeki intikam teması bu armutluğu ikinci plana atıyor birde kutuyu açana kadar tahmin edemedim kızı olacağını en fazla o iş için tutulmuş biridir dedim ama ama işte :o
"ister kum tanesi olsun ister kaya ikiside aynı şekilde suya batar"
birde hafızasını sildirmesini takılmış herkes kızına anlatamazdı bunu öldürmek için can attığı adamın ayağını yaladı senin köpeğinim dedi dilini kesti sırf kızı öğrenmesin diye böyle bir adamın kızıyla sevgili olarak devam etmesi düşüncesi saçma doğanın kanuna aykırı hipnozla unutmadı zaten kızı seni seviyorum dedikten sonra son sahnede adamın zoruna gitti ağladı muhtemelen daha sonra olmuyor güzelim ayrılalım artık deyip olayı kapatmıştır :D
sonuç itibarı ile tam bir ironi film hem mide bulandırıcı hemde şahane diyebileceğiniz enteresan bir film.
filmdeki karakterlerde hakkını vermiş filmin özellikle dae su karakteri baştan aşağı bu film için müthiş seçim .
cumartesi
05-12-2009, 00:57
adamın ayağını yaladı senin köpeğinim dedi dilini kesti
Burasi banada cok sacma geldi. Dilini kesmesine hic gerek yoktu.
Sinir bozucu bi film ama guzel.
YoldanGeçenAdam
05-12-2009, 02:39
o dilini kesmesi diyetti malum olayı yayan oydu 15 sene içerde kal nedenini bilmeden sonra sevgilin sandığın kızın çıksın hani bu bizim filmlerdeki gibi duruun evlenemezsiniz siz kardeşsiniz olayını çok aşmış bir hadise abartı gözüküyor ama derine inince vak diyesi geliyor insanın :D
kızın adamın kızı olduğu u tahmin etmiştim. intikam nedenini merak ettims adece ve dumur oldum haliyle. ensesti legalleştiriyor mu tabuları mı koruyor anlamadım ve son sahnede adam hipnotize olduğuktan sonra kızının kızı olduğunu da unuttu mu şayet öyleyse sonra ne olacak gibi sorular zihnime takıldı
film harikaydı. evet ben de klişe olarak dil kesme ahtapot yeme karınca basma gibi sahnelere tav oldum. oyunculuklar da harikaydı. malum sahneden bahsetmek istemiyorum. seyircinin kafasına kafasına vursalar daha az acıtırdı.
kore sinemasından uzak durmamın en büyük nedeni bu filmdir. evet
keza senaryoda mantık hatası var ama kimse kabul etmiyor. evet aykırı film, oyunculuk on numara, senaryonun genel işleyişi güzel ama böyle intikam olmaz olsa bile olayla alakasız bir adamdan intikam alınmaz
ensest ilişki yaşayan woo jin intikam almak için dedikodusunu yaptığı oh dea su yu ensest ilişkinin içine sokması için böyle mükemmel bir plan yapması çok saçma. bu, cezası bitmiş bir seri katilin onun davasına bakan savcıyı seri katil yapmak için mükemmel bir plan yapmasına benziyor. saçma değil mi ? evet saçma.
hadi bunu geçtim. oh dea su olayla alakasız bir adam. keza adamın ensest ilişki hakkında olumlu veya olumsuz ne düşündüğünü bile bilmiyoruz. adam sadece çocukken aptalca dedikodu yapmış. kızın asıl intihar nedeni olayın ortaya çıkması sonrasındaki toplumsal baskıyı kaldıramayacak olması. burada şu ortaya çıkıyor. intikam almak istiyorsan ya olayın olduğu yere atom bombası atıp herkesten intikam alırsın yada sende oh dea su hakkında dedikodu yaparsın mesela kızıyla yataktayken resmini çekip gazetelere verirsin o zaman olay intikam olur. bu da oğlu toplumun cinsel bir suç olarak gördüğü olay nedeniyle linç edilerek öldürülmüş ve olaydan önceden haberdar olan bir babanın linçi yapanlardan değilde cinsel suçu haber yapan gazeteciden intikam almasına benziyor. saçma mı? evet bence saçma.
filmin en güzel yeri o meşhur kavga sahnesiydi. keza adamlar orada izleyicide gerçek bir kavga izliyormuş havası oluşturuyorlar. şimdiye kadar izlediğim en gerçekci kavga sahnesiydi. taktir etmek lazım.
delimanyak
26-03-2010, 22:28
filmi indir:http://www.sinemasia.com/forum/showthread.php?t=503&highlight=OldBoy
cumartesi
26-03-2010, 22:33
iki dakikalık zevk için birbirlerinin hayatlarını karartıyorlar. nereye gidiyor bu insanlık anlamıyorum ki mirim.
ssessiss
19-08-2010, 17:18
beni allak bullak, etik değerleri de paramparça eden
bu kadarda olmaz artık dediğim beğenip beğenmediğimi anlamadığım beni darmaduman eden bir film...
delimanyak
19-08-2010, 22:56
kesinlikle inanılmazdı.. şok etkisi yarattı ben de dün gece.. hala etkisindeyim..
ssessiss
19-08-2010, 23:04
kesinlikle inanılmazdı.. şok etkisi yarattı ben de dün gece.. hala etkisindeyim..
bende geçen hafta facede ünlü repliğini görüp merak ettm ve izledim gerçekten inanılmaz ama sonu beni sinirlendirdi aşkın her hali kabul edilemez bence ....:B:
delimanyak
20-08-2010, 01:14
valla intikamın neden olduğu ve nasıl alındığı beni inanılmaz etkiledi..
herkesin doğruları kendine kimseyi doğruları yüzünden yargılayamayız bence.. hani bu kabul ettiğimin bir göstergesi değil.. herkesin hayatı kendine..
Harmonium
04-09-2010, 20:11
Tanrım!
Beğendim mi? İğrendim mi? Bir türlü ayrımını yapamıyorum..
Şimdi film niteliği yönünden bakarsam eğer, yönetmen gerçekten müthiş bir iş çıkarmış.. Konu ve çekim harika.. Ee tabi bir de oyuncular var.. Hepsi (özellikle de Min-sik Choi ) enfesti..
Ayrıca filmdeki çoğu sahne de akla kazınacak cinstendi.. (Dövüş sahnesi, Oh Dae Su'nun dilini kesmesi, bir de süprizli finali :) )
Ancak şu da var ki.. İşlediği konuyu anlatış yönü gerçekten aykırı bu filmin.. Kafamda milyonlarca soru uçuştu film boyunca..
Nasıl bir intikam hırsı ki bu..
Yok, bir daha mı izlesem acaba? İyice bir sindirip kararımı öyle veriyim..
Beğendim mi? İğrendim mi?
pinklover
22-10-2010, 13:07
Filmi çok övüyorlar diye izledim. Böyle bir konu beklemiyordum açıkçası. Hiç tarzım olmayan bir film. Ayrıca şaşıranlar olmuş sonuna ama ben hiç şaşırmadım. Woo Jin'in hikayesini görünce nasıl intikam alırsa içi rahatlar diye düşündüm ve anladım o kızın adamın kızı olduğunu. Sadece bekledim ne zaman öğrenecek diye.
Çok rahatsız edici sahneler vardı. Ve fazla ensest bir yapım olmuş. Oyunculuklar falan iyiydi, güzeldi ama asla önereceğim bir film değil. Beni hayal kırıklığına uğrattı biraz da. 3/5
Adamın canlı canlı ahtapot yediği sahne de beni çok iğrendirmişti ya. Bakamadım bile:B:
happy together
22-10-2010, 15:25
birçok old boy yorumu okmuştum ama filmin ahlaki boyuttan sorgulandığını ilk defa şahit oluyorum şaşırdım açıkcası...
sinemanın amacı ahlaki doktrinler yaratmak veya bunların uygulayıcısı olmak değildir sinema kapıdır bir çok yere açılan kapılar bileşkesidir... örneğin pasolininn sodom filmini ele alalım herkesin kolay kolay sindiremeyeceği bir film peki neden çekildi işte sinemada bu sorunun cevabında hayat buluyor... farklılıklar ve alışılagelmemişin izinde yapılan yolculukların bütünüdür sinema...
...
Spoiler içerir...
Chan-wook Park’ın intikam üçlemesinin 2.filmi olan Oldboy, serinin en başarılı filmi olmasının yanında; özgünlüğü, anlatım tekniği ve pek de alışılagelmemiş orandaki sertliği ile de sinematografik anlamda kendine sarsılmaz bir yer edinmiş çok önemli bir çalışma…
Her şey, lise yıllarında bilinmemesi gereken bir sırın Dae-su tarafından dillendirilmesi ve bu sır yüzünden gerçekleşen bir intiharın ardından yıllar sonra Dae- su’dan alınan intikam üzerine kurgulanmış… İntikam ama ne intikam… Yılarca, adım adım işlenmiş, ince ince hesaplanmış; mantık, zeka ve nefret üçgeninde Dae-su’yu ve biz seyircileri şok eden ekranın karşında soluksuz bırakan, sarsan bir intikam…
Kaçırılarak 15 yıl bir hücrede tutulan ve aniden salıverildikten sonra kaçırılışının ve tutsaklığının sebebini ve ardında kimlerin olduğunu bulmaya kendini adayan Dae- su’nun, ona oynanan oyunda geçek rolünün, kim tarafından ve neden tutsak edildiğini bulmak değil, neden salıverildiğini anlamak olduğunu çözmesinin filmi oldboy…
Chan-wook Park büyük bir yönetmen ve yazar… Dahice işlenmiş bir hikaye ve ustalıkla yönetilmiş bir filmin ardından sayısız ödül ve sinema izleyicilerinin büyük takdiri, bir sinema savaşçısı için ne büyük bir başarı ve onur… Oldboy 2000’li yıllar sinemasının en önemli sunum filmlerinden biri. Bu filmin ardından söylenecek tek bir söz var: Yaşasın Chan-wook Park, Yaşasın Sinema!..
pinklover
22-10-2010, 18:47
İsteyen istediği boyutta sorgular filmi. Ayrıca da gir sinemalar.com'a ordaki yorumları oku. Kötü demiyorum farklı bir yapım, başarılı ayrıca. Ama bana hitap etmiyor. Tarz meselesi.
Ayrıca tüm filmi anlatmışsın açıkça. Bir de izlemeyenleri düşünerek hareket etsek bu yorum sayfası daha çok amacına ulaşır. Şahsen ben izlemediğim bir filmin tamamının özetini görünce sinir oluyorum da. Önceden spoiler eklentisi yoktu ama artık var ve de rahatça kullanabilirz :hu:
Uzun süredir erteliyordum bu filmi..
Beğenen de çoktu..etkilenen de..şiddet sahnelerinde rahatsızlık duyan da..beklenti korktuğum bir şeydir ne kadar yükselirse o kadar zor olur bir filmi beğenmek ama korktuğuma uğramadım ve beğendim filmi
üstelik intikam gibi ruhuma uzak durmasını istediğim ve pek benimsemediğim bir duyguyu anlattığı halde ..
Park Chan Wook'u da bir kez daha takdir ettim bence Kore'nin
Kim ki Dukla birlikte en önemli yönetmeni, diyeceği çok şey var ve bunu değişik söylemeyi beceriyor..
Herkesin bahsettiği şiddete gelince seyrettiğim pek cok filme göre şiddet vardı bile demem bu film için olanı da dozunda, ayarında hatta klasik müzikle desteklendiğinde- Vivaldi Mevsimler çalıyordu fonda- şiirseldi bile..
Filmin konusunu ya da hikayesini yazmaya gerek yok çünkü yukarıda bolca yazılmış ve filmin en çarpıcı yerleri spoiler olmadan yazıla yazıla tüketilmiş bile..keşke bu ensest muhabbetini bilmeden seyretseydim o zaman gerçek hakkını verebilirdim filmin..ama bunları bilmeme rağmen sardı hikaye ve sonuna kadar gözümü kırpmadan izledim
Old Boydan çok karşısındaki tipin intikam hikayesi etkiledi beni..
Anlatım dili ve müzik kullanımı da çok etkileyici idi filmin..
Geçmişi hatırlarken kendi hayalini kovaladığı sahne ,kolundan karıncaların cıktığını gördüğü sahne ve benim gibi hayattaki tek korkusu dişci olan birinin bakamadığı diş çekme sahneleri unutulur gibi değildi...
Boşuna Monte Cristo-edebiyatın ölümsüz kahramanı da aynı filmdeki adam gibi nedenini bilmeden hapse düşer ve çıkınca da intikam için yaşar- lakabını vermemişti bilgisayardaki tipe Wan Chok ..
her anı-detayı düşünülmüş, iyi kurgulanmış etkileyici bir filmdi..
Senaryo çok iyi, kurgu çok akıcı ,görsellik ve oyunculuk da öyle ..bir filmi iyi yapan her kriter mevcutken beğenmeyen olması ilginç..
ama sevmemeyi anlayabilirim çünkü sert bir film ..
Tek eleştirim finaline olabilir bence o penthouseda bitmeliydi film..
ya yeni katıldım ve tam bi kore hayranıyım pek fırsat bulamıyorum nete girmeye bana yardım edecek biri yok mu
delimanyak
13-01-2011, 14:39
hangi konuda ne yardımı istiyorsun..
Kim demiş acaba sıkılırsın diye?
Hiç bile sıkılmadım. Ama bizim evde böyle filmler izlemeyeceksin mal ederler filmi de adamı da. Neyse işte afili laflar edemiyorum ben sevdim.
Hala izlemedim ama hep aklimdadir. Dogrusu izlemeye cesaret edemiyorum. Izledikten sonra saftim kayiyo :/
libraneve
24-06-2011, 23:12
intikamın böyleside olurmu dedirtecek cinsten bir film kanım dondu valla................
Seyredip etkilenmeyen yok..
Şapka çıkarılır bunca özgün ve ilginç senaryoya..
Park Chan Wok dendi mi bi durmak lazım..
herkes seyretsin..
Ben daha izlemedim. Her izlemeye karar verdiğimde, beni alıkoyan bir şey var. Ama daha ne olduğunu bulamadım. Sanırım önyargım. (Neye karşı çnyargılı olduğumu da bilmiyorum)
Ben daha izlemedim. Her izlemeye karar verdiğimde, beni alıkoyan bir şey var. Ama daha ne olduğunu bulamadım. Sanırım önyargım. (Neye karşı çnyargılı olduğumu da bilmiyorum)
çok konuşulan çok beğenilen pek çok filmle ilgili önyargı ister istemez oluşuyor..beklenti ise en beteri ne kadar cok şey beklersen o kadar zorlaşıyor beğenmek
özetle anlıyorum söylediğini ama yine de seyret derim..bu serinin tümünü izlemelisin..beğenmedim deme hakkın sabit..
vBulletin v3.8.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.