Orijinalini görmek için tıklayınız : Barda [2007]
Altayhan
30-08-2008, 02:41
http://www.komikresimlerim.org/data/media/58/www.komikresimlerim.org_barda_2.jpg
İçki içip sohbet ederek barda eğlenen bir grup genç arkadaş, gecenin ilerleyen saatlerinde, tam mekandan çıkmak üzere iken yaşları, 20 ile 45 arasında değişen bir grup tarafından zorla alıkonulur. Ne bütün gece boyunca dayağa, tecavüze ve işkenceye maruz kalan gençler, ne de bu şiddeti uygulayanlar, yaşananların nedenini bilmeden acı ile dolu bir gece geçirirler. Artık her iki grup için de hayat bir daha aynı olmayacaktır.
Yönetmen:
Serdar Akar
Senaryo:
Oyuncular:
Nejat İşler, Doğu Alpan, Melis Birkan, Burak Altay, Meltem Parlak, Nergis Öztürk, Salih Bademci, Serdar Orçin
Yapım:
2006 - Türkiye
Tür:
Dram
Şimdi orda bi saha varmış,tam saha da değil ama maç falan yapılıyo yani:D
Çok hoşuma gitmemişti.. Tavsiye etmem :D
Bu fiLmden sonra nefret ettim Nejat işLer'den
cumartesi
24-02-2009, 18:23
Valla bence kiyakti. ^^ Ozellikle kufurler cok orjinaldi. Suc, ceza adalet bakimindan guzel islenmis. Cezaevine dustukleri sirada bunlari dovenlerin arasinda Zeki Demirkubuz'da vardi dikkatinizi cektimi bilmirem. Bir de soyle bi replik vardi tam hatirlamiyorum da eksik meksik yaziyim;
- Boyle top sahasi gibi birsey. Top sahasi degil ama top da oynanabiliyor.
Bir de,
- Futbol sadece futbol degildir.
Kral bi filmdi.
Özellkile N.İşler döktürmüştü.
Ama hep derim kah Bay E olsun, kah Barda olsun ülkemiz için 40-50 yıl erken. :)
Bize daya Recep İvedik gibi salak filmleri bitti gitti. :)
KaNeSHiRo
09-11-2009, 23:38
Filmi indir: http://www.sinemasia.com/forum/showthread.php?p=38091#post38091
süperrr birşeydi... Amerikan yapımlarına benzese bile bu bence türk sineması için ufacıkta olsa bir adımdır. Gerilim, suç, intikam, oyunculuk, bay E, psikopatlık...hatta bazı yerlerde gülüyorsunuz bile:) sonuç mu izleyin işte...
yerdeniz
30-12-2009, 14:43
hep küfürlere gülüyoruz, bu gerilim ötesiydi. erkeklerle izlenmeli.
Valla bence kiyakti. ^^ Ozellikle kufurler cok orjinaldi. Suc, ceza adalet bakimindan guzel islenmis. Cezaevine dustukleri sirada bunlari dovenlerin arasinda Zeki Demirkubuz'da vardi dikkatinizi cektimi bilmirem. Bir de soyle bi replik vardi tam hatirlamiyorum da eksik meksik yaziyim;
- Boyle top sahasi gibi birsey. Top sahasi degil ama top da oynanabiliyor.
Bir de,
- Futbol sadece futbol degildir.
Zeki Demirkubuz adamın di mi..Beşiktaş hastası.. adam ne yapıp edip futbolu,taraftarlığı filmlerinin de bir yerine koyar zaten..burada görünüp Serdar Akar kardeşine destek vermiş ama sanırım Kurtlar Vadisi Irak filminden sonra eski yeni sinemacı kardeşliği bozulmuştur..
cumartesi
07-01-2010, 12:54
Zeki Demirkubuz adamın di mi..Beşiktaş hastası.. adam ne yapıp edip futbolu,taraftarlığı filmlerinin de bir yerine koyar zaten..burada görünüp Serdar Akar kardeşine destek vermiş ama sanırım Kurtlar Vadisi Irak filminden sonra eski yeni sinemacı kardeşliği bozulmuştur..
Beni anliyabilmen ne kadar cok hos anlatamam :hu:
burası yeri mi bilmem... ama çok sevdiğim Kader filminin son sahnesinde kıza bir kere bile elini sürememiş garibin Beşiktaş maçı öncesi kahvehanede toplanmış formalı, kukuletalı taraftar -arkadaşlarına şöyle giriştim böyle giriştim kıza anlatımı da benim unutamadığım Zeki Demirkubuz anlarından biridir..yanlış hatırlamıyorsam soba başındaki taraftarlardan biri de oydu..
Türk sinemasının en iyi,önemli yönetmenlerinden biri hemen her söyleşisinde futbolu,taraftarlığını ve Beşiktaş sevgisini anlatır dikkat çekmeyecek gibi değil..adamın ayrılmaz bir parçası bu durum
cumartesi
08-01-2010, 00:38
dilos senin yuzunden kader filmini bi daha izledim. dur konusunu aciim orada daha guzel konusuruz seninle
İzlemesi pek kolay olmasa da iyi bir film Barda..
Nejat İşleri ilk kez bu kadar beğendim diyebilirim..
Bir ötekiler filmiydi barda..
Düşman ise uzaydan gelenler falan değil sağda, solda her gün görüp görmezden geldiğiniz insanlardı..etrafta olan ama varlıkları pek fark edilmeyen parasız,kimliksiz,eğitimsiz tipler..
Uzaktan gıpta ve hasetle baktıkları gençler kendi hallerinde, kendi dünyalarında,kendi aşklarında ilişkilerinde eğlenirken dışarıdan gelen öteki şiddetiyle neye uğradıklarını şaşırdılar..
Bol içki, hap, bir silah ve hepsinden çok haset..kapanmakta olan bara zoraki giren serserileri canavara dönüştürüverdi ..
Çok bahsedilen şiddet sahneleri gerektiği kadardı..şiddet olmaksızın nasıl anlatılabilirdi ki böyle bir hikaye
hatta şiddet başrollerden birinde idi..
ilginç bir filmdi..
vBulletin v3.8.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.