PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : American History X

Altayhan
30-08-2008, 02:18
http://img131.imageshack.us/img131/5775/americanhistoryx2ob.jpg

Tür: Dram
Gösterim Tarihi: 9 Nisan 1999
Yönetmen: Tony Kaye
Senarist: David McKenna
Yapımcı: John Morrissey
Müzik: Anne Dudley
Görüntü Yönetmeni: Tony Kaye
Yapım: 1998, ABD , 118 dk.

Oyuncular
Edward Norton .... Derek Vinyard
Edward Furlong .... Danny Vinyard
Beverly D'Angelo .... Doris Vinyard
Avery Brooks .... Dr. Bob Sweeney
Jennifer Lien .... Davina Vinyard
Ethan Suplee .... Seth Ryan
Stacy Keach .... Cameron Alexander
Fairuza Balk .... Stacey
Elliott Gould .... Murray
Guy Torry .... Lamont
William Russ .... Dennis Vinyard
Joseph Cortese .... Rasmussen (as Joe Cortese)
Jason Bose Smith .... Little Henry (as Jason Bose-Smith)
Antonio David Lyons .... Lawrence
Alex Sol .... Mitch McCormick

= Filmin Fragramı =

IMDB Puanı: 8.4

Konusu:
Derek Vinyard, babası zenciler tarafından öldürülen bir neo-Nazi'dir.
Bir gün arabasını soymaya çalışan 3 zenciyi acımasızca öldürür ve tutuklanarak hapise gönderilir.
Derek, hapiste kaldığı sürede ırkçı düşüncelerini sorgulamaya başlar ve iyilikle kötülüğün her ırkın içinde varolduğunu farkeder.

Kardeşi Danny de ırkçı fikirler taşımaktadır ve yaşadıklarından ders alan Derek, hapisten çıkınca Danny'ye doğru yolu göstermeye çalışacaktır.

yada
30-08-2008, 02:33
Süper bir filmdi..
Verdiği mesajlar olsun, anlatımı olsun ve E.Norton'un oyunculuğu olsun kusursuz bi filmdi.. :o

Kaldırım sahnesini ise bir kez daha hatırlatmak isterim.. :o

ANADOLU
30-08-2008, 12:10
internet kafelerde hep görüyorum , belalılar hep o derek'in zencinin kafasını kırdığı sahnesi izliyolar.. yani bir nevi ''racon kesmiyorum,kafa kesiyorum''. :E

~ hoşça'kal'
21-03-2009, 08:38
http://static.sinema.com/images/original/32558.jpg (http://www.sinema.com/film/galeri/2871/gecmisin-golgesinde/1#resim)

Yönetmen

Tony Kaye

Senaryo

David McKenna

Müzik

Anne Dudley

Görüntü yönetmeni

Tony Kaye

Tür:

Suç, Dram

Yapım:

ABD 1998 119 dakika (Renkli/Siyah-Beyaz)

Dil:

İngilizce

Amerika'nın en güzel eyaletlerinden biri olan California'da yanlış ellere düşmüş iki kardeş Derek ve Danny Vinyard'ın hikayesi. İki kardeş neo-nazilerin arasına katılmışlar ve akıntıya kapılmış sürükleniyorlar. Bağlı oldukları komün Amerika'daki tüm göçmenlere düşman ve ırkçılığın had safhasındaki insanlardan oluşmaktadır. Derek (Edward Norton) hapse girmeden önce bu insanlardan biridir. Ancak hapiste gözleri açılıyor ve çıktıktan sonra küçük kardeşi Danny'i (Edward Furlong) de bu yoldan çekmeye çalışıyor…Ama bu o kadar da zordur ki…

Gestapo
21-03-2009, 08:48
Ne de severim bu filmi ;D Özellikle şu zencinin tekini kaldırıma dayaması sahnesini :p

ANADOLU
21-03-2009, 11:16
sitemizin kurucu üyeleri aracılığı ile izlemiş oldugum bir film.
nedense bu filmin muhabbeti geçtiğinde bahsedilen ilk şey kaldırımda zencinin ığzının kırılmısı :D

unique
01-04-2009, 01:47
izlenesi bir film

timm_
23-04-2009, 16:46
bu filmin finali farklı düşünülmüş,sonunda daha soft bağlamışlar diye okumuştum.

saliha
23-04-2009, 17:03
kalabalık yabancı insan grubuyla izlediğim ilk filmdir. özeldir. güzeldir. candır. kafa kırma sahnesi final sahnesi edwardın olduğu tüm sahneler süperdir

timm_
03-05-2009, 14:09
kalabalık yabancı insan grubu ney ya saliham :D yüksek sesle güldürmeyin beni kalabalık mekanlarda,çığlık atar gibi gülüom :(

şimdi o "baba" kına yaksın efenim..filmde aslında ilk sahnelerde vurgulanan bu nüans filmin hareketi içinde kayboluyor..her baskı ilerde inanılmaz yıkımlara neden oluyor ailelerde.iki çocuğun ırkçı düşüncelerinin filizlenmesi gibi gibi..

he bi de 8 dikiş diyeyim ben..alla muhafaza :/

edward babanın kaslar da şişirmeymiş..olsun okadar,hastasıyız hertürlü.

saliha
03-05-2009, 19:41
yabancı insan grubu 3 kişi değil kalabalık anlamında :D bozma kafamı :D

8 dikiş ona ders olsun :D:D

mavi
10-08-2009, 17:43
oda arkadaşımın tavsiyesiyle izlediğim film
bi daha izleyemem sanırım XD

delimanyak
29-03-2010, 19:39
filmi indir:http://www.sinemasia.com/forum/showthread.php?p=73654#post73654

cass_oya
09-04-2010, 16:34
Edvwar NORTON & Edward FURLONG
Geçmisin Gölgesinde
'American History X'
şuan PC'min arkasındaki duvarda afisi asılı bulunmkata ! kesinlikle izlenilmesi gereklien bir film siddetle tavsiye [:7:]