PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Twilight (Alacakaranlık) [2008]

pinklover
03-04-2009, 16:29
http://backseatcuddler.com/wp-content/uploads/2008/08/twilight-movie-poster.jpg
'imdb (http://www.imdb.com/title/tt1099212/) l Filmi indirmek için tıklayın.. (http://www.sinemasia.com/forum/showthread.php?p=10718#post10718)

Tür: Dram, Fantastik, Romantik
Yönetmen: Catherine Hardwicke
Senaryo: Melissa Rosenberg
Senaryo (Kitap):Stephenie Meyer
Yapımcı:Karen Rosenfelt, Greg Mooradian, Wyck Godfrey, Mark Morgan, Michele Imperato, Jamie Marshall
Görüntü Yönetmeni:Elliot Davis
Müzik:Carter Burwell
Yapım:2008 ~ ABD

Oyuncular: Robert Pattinson, Kristen Stewart, Ashley Greene ,Taylor Lautner, Kellan Lutz

Konusu: On yedi yaşındaki Isabella Swan babası Charlie ile birlikte yaşamak üzere küçük bir kasaba olan Forks, Washington’a taşınır. Burada yüz sekiz yaşında bir vampir olup, on yedi yaşında görünen gizemli sınıf arkadaşı Edward Cullen ile tanışır. Edward’ın ilk başlarda romantizmden uzak durmaya çalışmasına rağmen sonrasında birbirlerine aşık olurlar. Üç göçebe vampir James, Victoria ve Laurent geldiğinde Bella’nın hayatı tehlikeye girer ve Edward’ın ailesi Alice, Carlisle, Esme, Jasper, Emmett ve Rosalie onun hayatını çok geç olmadan kurtarmak için uğraşırlar.

http://i205.photobucket.com/albums/bb52/The_Playlist/Twilight-double.jpg

süper film ya herkese tavsiye ederim mutlaka izleyinn..

zeinep_k
03-04-2009, 17:30
kitap serisi var bunun yaa, okuldan bir arkadaşım izlemiş ve devamını kitaptan okudu. 1 günde bir kitap bitirmiş. öve öve bitiremiyor...
izlemek isterim yaa.

chibi
03-04-2009, 17:30
ben de çok merak etmiştim ama izleme şansım olmadı...

Gestapo
03-04-2009, 17:31
1 puan kim verdi acabaa filme :D

zeinep_k
03-04-2009, 17:39
1 puan kim verdi acabaa filme :D

sen mi verdin?
kendini belli etmek için mi sordun?
dikkat mi çekmeye çalışıyorsun??

chibi
03-04-2009, 17:40
sen mi verdin?
Kendini belli etmek için mi sordun?
Dikkat mi çekmeye çalışıyorsun??

hahhahhahahha

Gestapo
03-04-2009, 17:43
sen mi verdin?
kendini belli etmek için mi sordun?
dikkat mi çekmeye çalışıyorsun??

Bu kadar soruyu cevaplamak için biraz zamana ihtiyacım var. :E

Kitabı okudum, filmi izledim.

zeinep_k
03-04-2009, 17:45
demekki beğendin ve o 1 puanı sen vermedin :D
dedektiflik yönüm iyidir. :D:D

chibi
03-04-2009, 17:47

bravo zeynep olayın üztüne csi dedektifleri gibi gittin:D

Gestapo
03-04-2009, 17:47

Ben verdim :gac: .
Senden bekçi bile olmaz bea.

chibi
03-04-2009, 17:48
Ben verdim :gac: .
Senden bekçi bile olmaz bea.

bak bu komikti yiğidi öldür hakkını ver:D

zeinep_k
03-04-2009, 17:48
o zaman kıskançlığından verdin.

pinklover
03-04-2009, 19:38
Bu kadar soruyu cevaplamak için biraz zamana ihtiyacım var. :E

Kitabı okudum, filmi izledim.

kitabı okudun filmi izledin ve 1 mi verdin? kendinle çelişiyorsun:D
bi kere kitabı okuyup beğenmeseydin filmi izlemezdin yada filmi izleyip beğenmeseydin kitabı okumazdın diyecceğim budur arkideş :V

dbsk_rabia
03-04-2009, 20:00
ben kardeşim yüzünden bu filmi 6 kere izledim :D

Sema
04-04-2009, 00:05
ben kardeşim yüzünden bu filmi 6 kere izledim :D

Neden ;J;

zeinep_k
04-04-2009, 12:20
benim bi arkadaşım da (gözde sema sen bilirsin :D) her akşam izliyorlar, kardeşi çok sevmiş. izletiyor hep :D:D

chibi
04-04-2009, 12:23
her akşam mı aman allahım...

zeinep_k
04-04-2009, 12:34
ee bir yerde sıkılacaklardır canım. ne kadar öyle devam edebilir ki :D

biyo
28-06-2009, 11:00
son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biri...
bu filmi beğenenler bunu da Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles bu filmide izlesin derim:)

KaNeSHiRo
28-06-2009, 12:37
super bir filmdi... agladim be :(
ask boyle birsey iste...vampir olasim geldi:D:D:D

5 verdim puan olaraktan :rolleyes:

pinklover
28-06-2009, 21:37
bu filmi beğenenler bunu da Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles bu filmide izlesin derim:)

dün izledm söylediğin filmi 2 filmin bence alakası yok ortak özellik vampir olmaları sadece:)

super bir filmdi... agladim be :(
ask boyle birsey iste...vampir olasim geldi:D:D:D

5 verdim puan olaraktan :rolleyes:

ah edwarddd:utan: bende çok beğendiydim:o

hknn
28-06-2009, 23:19
çok abartılı bı fılm sahsen cok ıyı bıfılm dıyemıcem sonunda vay be yada helel dıyebıleceqım bı fılm deqıLdı.. fılmın tek hareketlı ve aksıyon sahnesı beyzbol sahasına diqer ırktakı vampırler qeldıkten sonra basladı kı sonundada ole cok cok quzel bır bıtıs olmadı en quzel sahnesıde kızın erkeqın vampır olduqunu anlama noıktasıydı :)

biyo
29-06-2009, 18:28
dün izledm söylediğin filmi 2 filmin bence alakası yok ortak özellik vampir olmaları sadece:)

bencede alakasızlar:) ama özünde herşey aynı taze kana duyulan tutkulu dayanılmaz istek...

pinklover
29-06-2009, 21:07
bencede alakasızlar:) ama özünde herşey aynı taze kana duyulan tutkulu dayanılmaz istek...

e tabi orası öyle ama alacakaranlıkla o film karşılaştırılamaz bence alacakaranlık açık ara önde bana göre;J;

~ hoşça'kal'
08-07-2009, 11:56
Güzeldi iyiydi ama bir vampir filmi olamamıştı pek.
Mesela aşkı yansıttılar buna da karşı değildim ama bize vampirlere ait hiçbir şey sunmadılar.
Efektler büyük bütçeyle hazırlanıp çok daha büyük paralar kazanacak bir filme göre çok basitti.
Ama hikayeyi sevdim daha doğrusu Edward karakterinin hal ve hareketleri hoşuma gitti.
Kristen da çok donuk ama güzel oynadı.
4 puan verebilirim :p

aFRo
08-07-2009, 12:01
ilk başta fragmanından cok etkilenmıstım indirdim cok muthis demesemde begenmıstım fakat butun ınsanlar sevınce nedense fılmden uzaklastım :D sinemada cıktgından berı nefret edıyorum :D allah belanı versin edward:D 1

pinklover
08-07-2009, 16:23
ilk başta fragmanından cok etkilenmıstım indirdim cok muthis demesemde begenmıstım fakat butun ınsanlar sevınce nedense fılmden uzaklastım :D sinemada cıktgından berı nefret edıyorum :D allah belanı versin edward:D 1

afro sopa ister misin:mad: edwarda bela okuyamazsın!!:D

aFRo
08-07-2009, 16:26
afro sopa ister misin:mad: edwarda bela okuyamazsın!!:D

valla bu filmde kimseyi begenmıyorum iticiler :Efilmlerde genelde düzgün insanları oynatırlar su edwardın kafaya bakarmısn :D masa gibi dümdüz.bella'ya ne demeli.onun kadar itici bir byan görmedim diyebilirim :D

pinklover
08-07-2009, 16:27
valla bu filmde kimseyi begenmıyorum iticiler :Efilmlerde genelde düzgün insanları oynatırlar su edwardın kafaya bakarmısn :D masa gibi dümdüz.bella'ya ne demeli.onun kadar itici bir byan görmedim diyebilirim :D

bende bellayı sevmiyorum edwardı kaptı:mad: ama edwardLuv kıskanma çocuğu:V:D

aFRo
08-07-2009, 16:32
bende bellayı sevmiyorum edwardı kaptı:mad: ama edwardLuv kıskanma çocuğu:V:D

tmm senın olsun :D:Dben ona inat yazın güneş altında bronzlaşcam:p :D

_smyye_
08-07-2009, 20:04
filmi izledikten sonra tüm serisini okudum..
başta filmi süper bulmuştum.. ama kitabı okuduktan sonra tam bi hayal kırıklığı yasadım.. eksikler çoktu ve duygular tam ifade edilememiş.. zaten bu konuda robert pattison taktığı turuncu lenslerin onu çok rahatsız ettiğini bu yüzden çok sorun yaşadığını söyledi...
kitapları mükemmel new moon için kasım ayını iple çekiyorum :)

mavi
10-08-2009, 17:35
tüm seriyi okudum
okumaz olaydım xD

lowers asya
14-08-2009, 14:34
hiç beyenmedim aşırı şişirilmiş bir film kitabını okumadım belki kitap iyi dir ama filim çok fasifti sevenleri kızmasın lütfen :)

vejeteryan vampirmi olur ya vampirligin şanından olan kan içme sahnesi yok denicek kadar azdı ve ben hiç bu kadar romantik vampir ailesi görmedim ya :D

Interview with the Vampire izledigim en muhteşem vampir filmi ve Blade dizisi ve filimleri en güzel vampir hikayeleriydi bence ......

ben vampir hikayelerini çok severim Allahtan hepsi böle romantik ve vejetaryan degiler :D:D

mavi
14-08-2009, 14:37
kiyapta iyi değildi be
tamam okudum ama
hem bi kitap kurdu olarak hem bi edebiyatçı olarak sıfır veriyorum o seriye :D
film serisine de sırf Edward var diye giderim yani
arada yaralansa soyunsa böyle
ama adam vampir bişey olmuyo :D

lowers asya
14-08-2009, 14:42

The Vampire Chronicles bu filimle alacakaranlıgı yan yana koymak The Vampire Chronicles hakaret olur yapmayın alacakaranlık bu filim yanında hiç bişidir :eah

saliha
14-08-2009, 16:15
izlediğim en etkileyici filmlerden biriydi az kanla iliklere kadar dondurup aynı zamanda tatlı bir heyecan duyduran bir film daha izlemedim

chibi
14-08-2009, 19:24
insan öldürmeye karşı vampir hikayesi yeni değil Angel, Moonlight gibi dizilerde de işlenmiş bir hikaye

ozdmr
14-08-2009, 19:46
ben ilk kitabı okudum ve bayıldım ama filmini izleyince hayal kırıklığına uğradım kitaplara devam ettim ve şimdi son kitaptayım ve dört gözle ikinci filmi bekliyorum inş bu film ilki gibi olmaz

KaNeSHiRo
21-08-2009, 21:42
artik bu filmin adini duymaya dayanamayan erkekler var :D
nefret ettiler twilighttan:D

nesli
21-08-2009, 21:54
facebookta kızlar artık beyaz atlı prenslerini değil yakışıklı vampirlerini bekliyor diye bir yazı okumuştum:E:D

KaNeSHiRo
21-08-2009, 21:57
facebookta kızlar artık beyaz atlı prenslerini değil yakışıklı vampirlerini bekliyor diye bir yazı okumuştum:E:D

haksiz bir yazi da degil hani:D

nesli
21-08-2009, 22:07
arkadaşlarla bu filmi izledikten sonra kitabını okumayanlar tabi bizde vampir sevgili istiyoruz diye başımızın ettini yemişlerdi :E

KaNeSHiRo
21-08-2009, 22:21
kitabini okumayanlar listesindeyim ben de...:D

nesli
21-08-2009, 22:43
yazar bence kitapta çok güzel anlatmış ama film tam bi facia olmuş :olmadı: bende ilk filmini izleseydim hayatta okumazdım bende sizin listede olurdum ama şimdi 4 kitabı da okudum:D bakalım 2. film nasıl olacak:sinsi

mavi
22-08-2009, 00:18
anti alacakaranlık kurucam bende :D
edward iyi hoşta ne film film ne kitap kitap bence

_smyye_
22-08-2009, 00:37
film tek kelimeyle fiyasko ama kitaplara laf yok bence çok güzeller..
2. filmi bekliyorum.. inş o alacakaranlık gibi olmaz...

KaNeSHiRo
22-08-2009, 10:50
4 kitap mi ....abaaaoowwwwww..:o

mwerwe
22-08-2009, 11:09
film aslında konu itibarıyle guzel ama o konun guzel oldugunu kıtabı okudugumdan biliyorum yoksa bize yansıtılan duygular gayet basıt sıradan drama desen drama değil komedı desen komedi değil vampir filmi hiç değil fılm tam ortalarda biyerlerde kalmış bakalım kasım ayındaki ikinci film nasıl olucak

nesli
22-08-2009, 14:15
medid internette bi 5. kitaptan bile söz ediyolar :D sanırım oda edwardın ağzından anlatılacakmış konuyu:7:

mavi
22-08-2009, 17:02
aynen öyle
ilk 12 bölüm piyasaya düştü bile
hadi baştan bide edward anlatsın :D

nesli
22-08-2009, 18:03
12 bölümü indirdim 3-4 sayfa okudum edward sen neymişsin beee dedirttirdi:D

jung
25-08-2009, 20:55
ben kitabını okumuştum filmde kitaptaki bölümleri yetiştirebilmek için haldır haldır çekmişler bence o yüzden beğenmedim ama oyuncular okadar göz dolduruyorki o anda beğenip beğenmediğinizi anlamıosunuz ama eğer kitanı okumadan seyretseydim beğenebilirdim ama herzaman filmi çekilen kitaplarda filmler çok beğenilmez buda öle bişi galba :D

Sema
11-01-2010, 18:23
Sonunda Sema da filmi izledi_EBenim yine sevmediğim bir tür ama sıkılmadan izledim.Konusuna hiç bakmamış olmamın etkisi olabilir, nereye bağlayacaklar diye beklerken film bitti

Ben böyle vampir görmedim :hemm Tamam hiç görmedim ama bu zamana kadar bize vampir diye sunduklarından çok insancıllar.Hele o aile içi ilişkileri yok mu, sapıklar mı desem, diğer yandan çok şekeler evlenin mi desem bilemedim.Şimdi çıkıp biri " Gerçek kardeş değiller :kamil" diye büyük bir sır veriyormus edasıyla yazmasın, biliyorum.

Vampir filmi falan değil bu direkt romantizm.Kızları da bu vurmuş olsa gerek.Sırtına alıp ağacın tepesine cıkaran, kimseyle muhattap olmazken kıza "benim hayatım sensin" diyen,tehlikedeyken hemen orada bitiveren bir vampir.Soğuk, mesafeli , korumacı .Ama neden kız aşık gibi gelmedi.Bence oyuncudan kaynaklanıyor.Mimikleri cok itici.Gözlerini kısıyor ve çocuğa saldırmak istiyormus gibi bakıyor.Film boyunca izlediğimiz arkadaslarla bu noktaya takıldık.Kız sanki garip bir tarikata merak salmış gibi, gecici bir heves sanki:/ Ama Edward'ı canlandıran arkadas başarılı.Benim tipim değil, beğeniyor da değilim yanlıs anlaşılmasın ama aşıkmış gibi yapabiliyor demem o ki.Film hakkında hiç bir fikrim yoktu ama bir kac film daha geleceğini düşündüm.Sadece tanıştırıp , bitirdiler filmi.2'yi de peşinden izledim.

mavi
27-06-2010, 19:27
izlediğim en salak fimlerden biri olduğu gerçeği geldi aklıma

dilos
27-06-2010, 22:36
ben de hiç beğenmedim bu seriyi..başta zaten ilgilenmemiştim ama bu kadar fenomen olunca merak ettim izledim..sıradan gençlik filmi işte..Edward diye kırılınan cocugu da hiç beğenmedim,kız idare ederdi..
pudralı,rujlu vampir olayı kastı beni...ne romantikti ,ne gerilimliydi..sadece bir pazarlama başarısıydı bence....

dilos
28-06-2010, 10:02
Dün filmle ilgili tekrar düşündüm..özellikle kadın seyirciyi -genç kız seyirciyi ya da -bunca çeken neydi diye..çünkü pazarlama vs ne olursa olsun seyircinin kalbine giren her filmin doğru bir noktası olmalı..

Galiba günümüzün içi pek çabuk boşaltılan,bugün sev yarın acele terk et - kanı içilen de denebilir- aşklarına inat aşkından vazgeçmeyen erkek hoşa gitti ..bırak ki kanını içmek -üstelik doğasında var bu onun vampir oluyor kendisi- kanına dokunmamak mücadelesi veriyordu bunca yakışıklı genç..
e daha noolsun..
Aşka inanmak isteriz...

choonhee
28-06-2010, 19:46
kitabı okuduktan sonra film sarmıyo kitaptaki gibi anlatılıp filme aksetmiş üç karakter var bella, victorya ve jacob
kitabı okuyan bilir edwardın nasıl mükemmel olağandışı anlatıldığını
haha kitapta dioki "edwart dans eder gibi yürüyo zarif ...." ama filme geldiğinizde edward dansetmeyi abartmış hoplayarak yürüyo...
tuaf bir film ama kesinlikle ikinci film kitabı daha çok yansıtıyo...
bence 10 puanlık kitaba 3 puanlık bir film

Harmonium
14-09-2010, 21:53
Merakım yüzünden izlemeye başladığım (Şu merakımdan başıma bir şey gelecek ama hadi hayırlısı:) )daha sonra bu yüzden kendime lanet okuduğum bir film oldu Twilight.. Hayır buradaki daha oyunculuğunun ne demek olduğunu bilmeyen kişilere nasıl ''oo mükemmel oyuncular diyebiliyorlar'' hiç mi film izlememişler ya.. Her neyse, beğenmedim.. Kitabını da beğenmemiştim.. Buradakilerin aşkla, romantizmle ya da vampirizmle (aman her ne haltsa) alakası yok.. Resmen sırf ticari amaçla yazılmış.. Ayrıca yine ticari amaçla filme dönüştürülmüş..