PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Biliyor musunuz

miranda
02-04-2009, 18:28
Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti�nde halkın ev içine ayakkabı ile kesinlikle girmediğini,

Ülkedeki her ailenin konut ihtiyacının tamamen devlet tarafından ve ücretsiz karşılandığını ve bir tek insanın dahi yoksul ve evsiz olmadığını, bölge esasına göre her beş ailenin bir doktoru olduğunu ve sağlık hizmetinin tümüyle devlet tarafından karşılandığını;

Kore Parlamentosunun 480 milletvekilinin %20� sinin kadın olduğunu ve milletvekillerinin maaş almadığını;

Kırsal alanda doğum yapan kadına, çocuk erkek ise gümüş bıçak, kız ise altın yüzük armağan edildiğini;

Evlilik yaşının kadınlarda 24, erkeklerde 28 olduğunu;

Kadınların doğumdan iki hafta önce başlayan ve doğumdan sonra dokuz aya kadar ücretli izin hakları olduğunu, dokuz aydan sonra çalışan kadınların çocuklarının bakımının tümüyle devlete ait çocuk yuvalarında ücretsiz yapıldığını;

Üçüz çocuk dünyaya getiren kadınların isterlerse, dört yıl ücretli izin alma haklarının olduğunu,

Zorunlu eğitimin 11 yıl olduğunu,

Büyük Halkın Çalışma Evi' nde (Milli Kütüphane) 30 milyon kitap olduğunu,
1 Mayıs Stadyumunun (May Day Stadium)150 bin kişilik olduğunu,

chibi
02-04-2009, 18:42
vay be demek istiyorum ülkeye bak

Sema
02-04-2009, 21:20

1 sene kaLmış benim için:cin::E

cass_oya
28-03-2010, 16:10
zorunlu egitim 11 yıl uf be ben 8 yıl zor dayanmıstım :hemm

heartbreather
04-04-2010, 15:11
onumde uzun zaman var ama ben evlenene kadar gdragon gitçek napsak:B: :'(

Joo Wa Ra
06-04-2010, 23:01
Ülkedeki her ailenin konut ihtiyacının tamamen devlet tarafından ve ücretsiz karşılandığını ve bir tek insanın dahi yoksul ve evsiz olmadığını, bölge esasına göre her beş ailenin bir doktoru olduğunu ve sağlık hizmetinin tümüyle devlet tarafından karşılandığını;

Kore Parlamentosunun 480 milletvekilinin %20� sinin kadın olduğunu ve milletvekillerinin maaş almadığını;

Kadınların doğumdan iki hafta önce başlayan ve doğumdan sonra dokuz aya kadar ücretli izin hakları olduğunu, dokuz aydan sonra çalışan kadınların çocuklarının bakımının tümüyle devlete ait çocuk yuvalarında ücretsiz yapıldığını;

Üçüz çocuk dünyaya getiren kadınların isterlerse, dört yıl ücretli izin alma haklarının olduğunu,

Zorunlu eğitimin 11 yıl olduğunu,

Büyük Halkın Çalışma Evi' nde (Milli Kütüphane) 30 milyon kitap olduğunu

nası ya?...bedava yaşıyo bunlar...
ben koreye gidiyorum anam, biz burda niye çile çekiyoz ki?
niye çekicez, sevdiğimizden.metrobüs tıkış tıkış, yollar bitmez, üç kuruş için sen uğraş didin dur, fakir fukara, dilenci gör bir şey yapama...insan insanlığından utanıyo, ben sadece yaşamayı bile kendime hakaret sayıyorum bazı zamanlar...
devlet böyle olmalı.araştırıcam valla bu konuyu.bakayım ne kadar doğru, nası oluyor da oluyor?
çok teşekkürler başlık için.

mavi
06-04-2010, 23:09
garip
ev ihtiyacını karşılama olayı özellikle
gecekondulara tıkıyolar sanırım ihtiyaç karşılama dedikleri o.
yani benim burdan gördüğüm kadarı o :D
evliliğe de az kalmış bu arada
çalışmalara başlamak lazım _E

sevgi
07-04-2010, 00:00
off süpermiş ya şimdi Korede olmak vardı bea:D

cumartesi
07-04-2010, 00:02
nedense hep kadinlara karsi guzel haklar vermisler.

CeMRe
03-06-2010, 23:28
gerçekten çok güzelmiş. yeni birşeyler öğrendim emeğinize sağlık :)

tayroalmi
23-09-2010, 11:22
bu madde çok ilginç geldi bana ben yaşın daha büyük olarak düşünürdüm hep

bir de bu çok güzel bir uygulama
(Kadınların doğumdan iki hafta önce başlayan ve doğumdan sonra dokuz aya kadar ücretli izin hakları olduğunu, dokuz aydan sonra çalışan kadınların çocuklarının bakımının tümüyle devlete ait çocuk yuvalarında ücretsiz yapıldığını)

iş için gittiğim bir seminerde anlatmışlardı daha yeni yürürlüğe konulmaya başlandı.Türkiyede SGK yeni kanuna göre 1 çocuğu olanı 2 yıl erken 2 tane olanı 4 yıl erken emekliye ayıracakmışş..bence bu çok güzel bir değişme...