Orijinalini görmek için tıklayınız : IEEE 802.22'yi Duyurdu
muhammed.durak
09-01-2012, 16:52
IEEE, yeni kablosuz standardı 802.22'yi duyurdu. Anormal derecede yüksek bir çekim gücü olan yeni standardın kapsama alanını okuyunca gözlerinize inanamayacaksınız.
Kablosuz veri aktarımı konusunda çalışmalar yapan IEEE, yeni kablosuz bağlantı standardı olan 802.22'yi duyurdu. Günümüzde oldukça yetersiz kalmaya başlayan kablosuz ağ problemini muhtemelen kökten çözecek olan bu yeni standart, kapsama alanı konusunda göz dolduruyor. Açıklamalara göre bir kablosuz verici, yaklaşık 31.000 kilometrekareden algılanabiliyor olacak. Yanlış okumadınız, tam 31.000 kilometrekare.
http://static.shiftdelete.net/img/article_new/wireless1312286462.jpg
Bölgesel kablosuz ağı kurulumu için hazırlanan bu yeni standardın, televizyon sinyalleriyle karışmaması da sağlanmış. Wireless Regional Area Network'ün (WRAN) veri aktarım hızı ise ilk etapta 22 Mbps olacak.
Yeni 802.22 standardı sayesinde kullanıcıların evini komple internet bağlantısı ile donatmak yerine, uydu alıcısı gibi minik bir kutuyla internete girmeye hazır olmaları sağlanmaya çalışılıyor. Fikir oldukça güzel görünüyor. Umarız gecikme sorunu da minimal düzeyde kalır.
ne kadar meraklısın muhammed bu teknik konulara..
senden alıyoruz haberi ama ben bu sürekli güçlenen yansıtıcı,yayın şu bu işinden endişeleniyorum..noolcak bunca titreşime muhatap olan garibim insan beyni..
muhammed.durak
20-01-2012, 16:12
Çok dertli sormuşsunuz ne olacak bu türkiyenin hali der gibi.Güzel bir soru ama inanın bu konudaki en bilinçsiz insanlardan birisi benim.Siz sorunca biraz araştırayım dedim ama pek de birşey netleşmedi aklımda.Bir kaç kişi yazmak için yazmış birşeyler.Dünya Sağlık Örgütünün konuyla alakadar yazılarına baktım onlarda yapılan deneylerin daha yeterli olmadığını ve birşeyler söylemenin erken olduğunun kanısındalar.Ama yazının bir bölümünde 1 yıllık kablosuz cihazların olduğu ortamlarda vakit geçirmekle,20 dk'lık ceptelefonu görüşmesinden etkilenme oranı aynı olduğu yazıyordu.Bu yüzdende vakıf olmadığım bir konu hakkında yorum yazmak istemedim.Ama bilgisi olan arkadaşların düşüncelerini duymak ve istifade etmek isterim.Tabiki birde bu etkilerden korunmak için kaçıp bir kasabaya yerleşen bile insanlar varmış okumak için tıklayınız. (http://www.chip.com.tr/konu/bu-kasabada-kablosuz-cihazlar-yasak_29175.html)
her gün bu yayınların insan beynine tahribat yaptığı haberleri çıkıyor be her gün de daha kuvvetli daha yaygın yayın haberi artıyor
ben gerçekten endişeliyim çünkü bu daha cok daha hızlı her an her yerde bağlantı hali insanların toplumsal yaşamını da tuhaflaştırıyor..
bilemedim..
Yalnız visible range dediğimiz dalga boyunu gözümüzle görebildiğimiz için çevremizi saran manyetik kirliliğin farkında değiliz.
Ama biraz üzerine düşünürsek bundan sadece on sene öncesi için gün içindeki (şuankinden fazla fiziksel efor sarfettiğimiz halde) fiziksel yorgunluğumuzu ve psikolojik durumumuzu kıyaslarsak günümüzdekiyle...
Hayvanlar ve bitkiler morfolojileri nedeniyle zaten bunun daha büyük etkilerini yaşıyor.
Yani manyetik kirlilikte sorun bedenimizin dışyüzeyinden maruz kaldığımız radyasyondan çok öte.
Şunu söyleyeyim en son: Donma sırasında klasik müzik ve rock müziğe maruz kalan buz kristallerinin yapısı farklılık gösteriyor. Ve klasik müzik dinleyen su donarken daha düzgün bağlar oluşturup doğaya uyumlu daha düzenli daha stabil bir yapı sahibi oluyor. Tabi dış etkilere daha dayanıklı bir yapı. Yani minimum enerjiyle maksimum iş görüyor. Düşünün bu visible range ile kıyaslanamayacak kadar enerjisi çok düşük olan ses dalgası ile ilgili bir deney!
Çoğu radyoaktif akıları tenimiz kesiyor tamam ama sorun özellikle kulaklar, gözler gibi beynin savunmasız olduğu açıklıklar kabaca konuşursak.
Bir de bunu dediğimde bana gülüyorlar ama bu benim kendi düşüncem; ben ses dalgalarımızın olmadığı gibi beyin dalgalarımızın da boşlukta amaçsız heder olup gitmediğini düşünüyorum.
Şöyle ki, aklınıza gelen ve gelmeyen herşeyin, karşılaştığı her fiziksel paketi (subatomik ya da astronomik boyutta olabilir) işlediği ve bu pakete karşılık verdiği kendine özgü mekanizması bulunuyor. Ve bu mekanizmayı yüksek enerjili paketlerle boyuna rahatsız etmek sanmıyorum ki iyi birşey olsun?
vBulletin v3.8.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.