PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ay Savaşçısı (Sailor Moon)

luthien
27-08-2008, 20:36
http://img211.imageshack.us/img211/9875/seramunrb7.jpg
Orjinal Adı: Seeramuun

İngilizce Adı: Sailor Moon

Türkçe Adı: Ay Savaşçısı

Yayınlandığı Kanal:TRT, ATV

Tür: Shoujo-manga

Anime Bölüm Sayısı: 5 Sezon 200 Bölüm

Manga Bölüm Sayısı: 18 Ciltte 52 Bölüm

OVA / Movie Sayısı: 3

Serinin Başlama Tarihi:1992

Serinin Bitiş Tarihi:1997

Çizer: Naoko Takeuchi
http://i2.photobucket.com/albums/y16/hiei_sailor3/Grupo/grupo7.jpg
Sailor Moon (Japonca: 美少女戦士セーラームーン, - Bishōjo Senshi Sērā Mūn, Ay Savaşçısı), Japon manga sanatçısı Naoko Takeuchi tarafından yaratılmıştır. “Sailor” kelimesi Japonya’da yaygın olan kız okul üniformalarının stilinden gelir (Jp: sērā fuku, denizci kıyafeti). Seride kullanılan fantastik unsurlar ağırlıklı olarak semboliktir ve çoğu da mitoloji üzerine kurulmuştur.Sailor Moon 200 bolumu, 3 tane sinema filmi, sayısız özel şovu, yüzlerce kitabı, 18 cilt manga’sı ve ayrıca gerçek aktörlerin oynadığı Alman ve Japon müzikalleri olan, Japonya’da izlenme rekorları kırmış, internette yüzbinlerce websitesi olan ve dünyada en az 40 ülkede yayınlanmış çok popüler bir Japon çizgi filmidir.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/2/23/SailorMoon10.gif/300px-SailorMoon10.gif
http://sailormoonstar.punt.nl/upload/kop/sailormoon%20wallpaper.JPG
Konu
Genelinde konu Usagi Tsukino ve onun hayatında gelişen olaylardır. Bir gün Luna adında bir kedi ona polislerin savaşamadığı düşmanlarla savaşması gerektiğini söyler ve onu savaşçıya dönüştürecek ay broşunu verir. Bundan sonra ise iyinin kötülerle savaşı başlar.Usagi Ay Savaşçısına dönüşür ve diğer gezegen savaşçılarını aramaya başlar. İlerleyen bölümlerde gezegen savaşçıları ona yardım etmek için ortaya çıkacaktır.

Sema
27-08-2008, 20:46
uLan ne izLedim bunLarı :D:D
cocuk çok romantikti yaLnız güL atarak giriyor oLaya :p nerde eski animeLer :V

ELinize sağLık sayın irov :p

luthien
27-08-2008, 22:05
ne demek sizin gibi zatı şahaneleri beğendi ya bu bahtiyarlık bana yeter:D ee konu eski aşk kokulu animelerse bu tarz konuşmalar gider dimi:p

Sema
27-08-2008, 22:06
öperim:p

~ hoşça'kal'
31-08-2008, 20:05
Bayılıyorum bu animeye yaaaa :D

mia
08-09-2008, 21:44
çocuklugumu kahreden çizgi film... hep ay savaşçısı olmak istemiştim... olmaynca da üzülüyor insan tabii... hep öyle bir aşk istemiştim :D ne günlerdi yaa :o

arrwen
01-12-2008, 21:39
arkadaşımla kavga ederdik o sensin bu benim diye. çok severim hala da seviyorum galiba. ama bu sitede ne online izlemek için nede indirmek için çizgi filmlerde link bulamıyorum.

sadece_nur
06-12-2008, 19:55
evet bende bayılıyorum bu animeye ve tekrar izlemek istiyorum.bi iki yerden indirdim ama seslendirmeler falan pek güzel değil.önerdiğiniz bi site varsa linkini rica ediyorum lütfen...

ozlemsenol
14-04-2009, 14:23
benim de kaçırmamaya çalıştığım bir çizgi filmdi.

Sema
14-04-2009, 14:36
kaLmadı böyLe animeLer azizim diyip yaşıma vurgu yapmak isterim:hihi:

chibi
14-04-2009, 14:44
kaLmadı böyLe animeLer azizim diyip yaşıma vurgu yapmak isterim:hihi:

ah ah sorma bence de kalmadı yaşlandık biz be:dede: ne izlerdim nasıl aşıktım mamoru'ya, böyle ismi varsa sevgilinin insan hiç korkar mı ki?mamoru japonca korumak demek bu arada:cin:

Sema
14-04-2009, 14:46
ah ah sorma bence de kalmadı yaşlandık biz be:dede: ne izlerdim nasıl aşıktım mamoru'ya, böyle ismi varsa sevgilinin insan hiç korkar mı ki?mamoru japonca korumak demek bu arada:cin:

Hayranım sana Suna:D

Ya çok tatLıydı mamoru :p Yine mi izLesem napsam:D

chibi
14-04-2009, 14:49
Hayranım sana Suna:D

Ya çok tatLıydı mamoru :p Yine mi izLesem napsam:D

ahhhhhhh şımarıcam bak:hihi:
hakket yine izlesek ama sansürsüzünü mümkünse trt'de olmasın

Sema
14-04-2009, 14:52
ahhhhhhh şımarıcam bak:hihi:
hakket yine izlesek ama sansürsüzünü mümkünse trt'de olmasın

Evet ya, trt o kadar kesiyor ki bişi anLaşıLmıyor:D

Hatta düşLerimin prensini trt'den izLemiştim.Kız finaLde hamiLeymişcesine tripLere girdi ama ne ara yakınLaştıLar görmedim ben:/

chibi
14-04-2009, 14:53
Evet ya, trt o kadar kesiyor ki bişi anLaşıLmıyor:D

Hatta düşLerimin prensini trt'den izLemiştim.Kız finaLde hamiLeymişcesine tripLere girdi ama ne ara yakınLaştıLar görmedim ben:/

ya onda trt hiçbir şeyi kesmedi ben onu önce nette izledim aynen öyleydi hatta ben de anlamadım ne ara diye:E

Sema
14-04-2009, 14:54
ya onda trt hiçbir şeyi kesmedi ben onu önce nette izledim aynen öyleydi hatta ben de anlamadım ne ara diye:E

Benim netten izLediğim de TRT'den aLındıgı icin ben bu şüpheye düştüm:D

Ama TRT yayınından aLınmamış bir siteden izLediysen sorun yok, günahını aLmışım kanaLın:E

chibi
14-04-2009, 14:57
Benim netten izLediğim de TRT'den aLındıgı icin ben bu şüpheye düştüm:D

Ama TRT yayınından aLınmamış bir siteden izLediysen sorun yok, günahını aLmışım kanaLın:E

ya youtube'dan bakmıştım bir de yabancı bir kanalda bir tek trt de vermişti hani öpüştüler sonra da koltukta uzanmışlardı en yakın oldukları sahneler onlar bilmem artık herhalde koreliler öle çocuk yapıyo:E

Sema
14-04-2009, 14:59
ya youtube'dan bakmıştım bir de yabancı bir kanalda bir tek trt de vermişti hani öpüştüler sonra da koltukta uzanmışlardı en yakın oldukları sahneler onlar bilmem artık herhalde koreliler öle çocuk yapıyo:E

Ay koptum ya:E:E:E:E

Ben kücükken zaten öpüşünce cocuk oLuyor sanırdım, onLar haLa öyLe sanıyorLar demek:cin::V

chibi
14-04-2009, 15:01
Ay koptum ya:E:E:E:E

Ben kücükken zaten öpüşünce cocuk oLuyor sanırdım, onLar haLa öyLe sanıyorLar demek:cin::V

zavallılar ya ben de küçükken türk filmlerinde adamla kadın ne zaman deniz kenarına gitse kadın hamile kalıyodu artık çocukların denizden geldiğini falan düşünmeye başlamıştım:E

Sema
14-04-2009, 15:03
zavallılar ya ben de küçükken türk filmlerinde adamla kadın ne zaman deniz kenarına gitse kadın hamile kalıyodu artık çocukların denizden geldiğini falan düşünmeye başlamıştım:E

:E:E

Dökdük bütün cocukLuk düşünceLerimi ortaya:D

Hepsi Goong yüzünden

chibi
14-04-2009, 15:05
:E:E

Dökdük bütün cocukLuk düşünceLerimi ortaya:D

Hepsi Goong yüzünden

hakketten bir goong'dan nerelere geldik:D

Sema
14-04-2009, 15:07
hakketten bir goong'dan nerelere geldik:D

Evet ya:D 2 kız konusmaya görsün, ucu nereye gider biLinmez:E

Ne diyorduk makro ekonomik dengeLer:cin:

chibi
14-04-2009, 15:08
hahha hazır başlamışken küresel ısınmaya da değinmemek olmaz:D

Gestapo
14-04-2009, 15:08
girmez olaydım yaw konuya yazık lem size :gac:

Lee_Min_Ho
26-06-2009, 15:24
paylaşım için teşekkürler:)
ya ben bu çizgi filmi hiç kaçırmazdım.çokk güzeldii
ahh keşke yine gösterse.nette aradım bulamadım izlemek için yaa:(

G!SEM
23-07-2009, 23:41
off ya bu benim çocukluğumun animesi.çok severdim.hep izlerdim.ay savaşcısı olmak isterdim.birde dayımın oğlunu siyah saçlı o yakışıklı sanardım(adını hatırlayamadım):D:D

avril_21
13-09-2009, 16:45
en sevdiğim çizgi filmlerden biriydi ay savaşçısı benim de.. hiç sıkılmak bilmezdim çok keyifliydi.. ahh ahh nerde eski çizgi filmler şimdi :P :)

Nur
13-09-2009, 17:11
Hatırlıyorum gerçekten çok güzel bir çizgi filmdi. Benim favori karakterim Marstı:)

syra
13-09-2009, 17:17
Başladığında tvde biterdim :D:D çok güzeldi bea keşke tekrar verilse
şimdi winx midir nedir o var sanırım , yerini tutamaz :trip1:

mavi
13-09-2009, 18:14
bunlar normal değilmiş :D

sevgi
16-09-2009, 01:27
izlediğim en iyi animelerdendi keşke yayınlansada izlesek yine ama nerde:(

Min Jee
16-09-2009, 16:51
izlediğim en iyi animelerdendi. Eskiden hep çizgifilmler animeydi zaten.
Gene başlasa kaçırmam ^^

Melike
21-09-2009, 18:03
Usagi taş gibiydi. :D
Yanlış hatılrmıyorsam ve kamikaze kaitou jeanne'le karıştırmıyorsam bu soyunur dökünür savaşçı kostümünü giyerdi falan.
O zamanlar 4. sınıfa gidiyodum tabi unuttum gittim.
Ama bayılırdım hep bakardım.
Venüs mars falan vardı. :D
aah ah nerde o eski günler.

Min JeonG
21-09-2009, 18:12
En sevdiğim anime...hiç bir bölümünü kaçırmayıp gözümü kırpmadan seyrederdim :D:D:D

kore_prensesi
04-12-2009, 18:33
büyük ay savaşçısı kuzenimdi.ben de pembe saçlı küçük ay savaşçısıydım.biz öyle diyoduk.çok güzeldi.ayy en iyisi yine izlemeye başlamak :D
elfen lied favorim..önce onu bidaha izlicem..snra da buna başlıcam :)

elif nur
05-12-2009, 17:08
Sailor Moon-Ay savaşcısı...Çocukluğumun çizgi filmi :)
Gerçekten süper bi animeydi, keşke TRT yine verse..

prenses_serenity
30-04-2010, 19:58
biz oynardık onu 3. sınıftayken..
bütün savaşçılarımız vardı. bazen bizim oyunumuzu kıskanan arkadaşlarımızı küsmesinler die canavar olarak oyuna alırdık.ben ay savaşçısıydım. en komik olanıda yeni ay savaşçısını okula yenigelen benimle aynı ismi taşıyan ama benden epey uzun olan bi kızın oynamasıydı.ben suanda ay savaşçısı değilim deyipte kendimi üzmüyorum.ben onunla yaşıyorum.sanki luna beni arıyorda benim aptallıklarım ve sakarlıklarım yüzünden bulamıyor gibi geliyor.her şey sırayla gerçekleşecek ama .. çünkü ben ay savaşçısıyım.

prenses_serenity
30-04-2010, 20:02
arkadaşlar size bir şey söylemek istiyorum. ben Ay Savaşçısının tekrar yayına konması için TRT yi aramayı düşünüyorum. ama tek bir kişi yerine sürekli ve farklı kişilerden talep gelirse eğer Ay Savaşçısı nı tekrar yayına koyarlar diye düşündüm. bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.sizde ararsanız talep sayısı yükselir. LÜTFENN...

saliha
04-05-2010, 23:36
burcumun gezegeni satürn ben satürn kızı olayım sen de venüs ol derdim kardeşime tamam sen satürn ol ama ben ay savaşçısıyım derdi küfrederdim. içimden ay savaşçısı benim ulan o çocuk da benim. güller falan da hepsi benim benim benim derdim. sonra onu venüs olmaya ikna etmeye çalışırdım. satürnü de severdim ama ille de ay savaşçısı olmak isterdim. bu da böyle bir anımdı

ayrıca sevgili serenity(ya sen normal misin :D )... neyse, indirsene

sevgi
04-05-2010, 23:42
Bende marstım hiç unutmam çok komikti :Daz tartışmadık arkadaşlarla bu karakterler yüzünden:E:E

mavi
04-05-2010, 23:44
ben niye bişey değildim lan
ben ash ketçhımdım siz bu süslü kızlarla uğraşırken :D

Lee_Min_Ho
05-05-2010, 10:58
ben niye bişey değildim lan
ben ash ketçhımdım siz bu süslü kızlarla uğraşırken :D

Sen farklısın:D:hu:

ssultan
23-04-2011, 17:01
en sevdiğim anime,çocukken ay savaşçısı olmak isterdim ben de^^

grönte
14-05-2011, 01:20
TRT'nin sansür manyağı etmesine rağmen hayatımın erken dönem travmalarından :P En son normalken erkek, dönüşünce kadın anatomisine sahip olan Sailorstar'da (Starsailor izlemiş midir acaba bu çizgi filmi??) bırakmıştım izlemeyi televizyonda.

O Mamaru'nun da kızlardan ayartmadığı kalmamıştı, Ray olsun Minako olsun, hatta sanırım Makoto'ya bilem saracaktı nerdeyse, uyuz... Sonra düşmanlarla düşüp kalkmasını ve kendi kızının gelecekteki haliyle anlayamadığım bir çeşit ilişkide olmasını saymıyorum daha.

Haruko ve Miçiru'yu en çok beğenirdim, ne bilem çocuğken, ne kadar masımmışım. Ama Çibuğsa'ya sinir olurdum, Ami'yle Hotaru'ya da, çünkü çok nanemolla ve mızmız görünürlerdi, oldum olası oyunbozan tiplerdi.

Usagi'ye de hep acırdım nedense, çocuk aklımla, salak diye dalga geçtikleri için çok kızardım kızlara. Minakogil nasıl dedikodu yapardı ama Usagi'nin arkasından mırmır mır, şirretler. Çibusa da hayatını zehir etmişti kızcağızın, geldiği yere gidesice. Küçükken de babası Endymion'u Serenity annesinden kıskanırmış psikopat çibi. Ne bu Usagi'nin çektiği hı? İyi bi' prenses diye vurun abalıya...

Eskiden kötü kadınları öldürüyorlardı, ilerleyen bölümlerde kırılan kalbin-aynanın falan içinden geçirip kurtuldum diye ıslah ve rehabilite etmeye başlamışlardı. Sonra, hatta imana gelenler bizim Aysavaşçılarına itirafçı ihbarcı-gizli tanık-casus olarak yardım ediyorlardı eski patronlarına karşı.

Ama Demando (adı gibi Diamond mübarek) ve Safiru'ya (Safcan biraz ama Safir gibi çocuktu, kırkbir kere) laf dedirtmem. Keşke Demando olsa Usagi'nin kocası diye düşünürdüm hep küçükken, salak Mamoru yerine. Gariban Usagi'nin değerini bilir hiç olmazsa, Mamoru gibi her geçenin ağzına bakan pısırık yerine.

Bu yazdıklarım hep çocukkenki düşüncelerim tabi, şimdi Sailormoon deyince gülüp geçiyorum :P

Nasıl yazdım nasıll, çok dokunmuş bana bu çizgi film; Clementin, Arı Maya, Kalimero, Lady Georgi, Lady Oscar, Tsubasa dahası... 90larda çocuk olmak kolay değildi yaa :(
Çocuğuma anime manime izletmem ben!

CeMRe
19-05-2011, 19:56
inanılmaz güzle bir animeydi doğrusu. sürekli izlesede bıkmaz insan

ssultan
19-05-2011, 20:15
inanılmaz güzle bir animeydi doğrusu. sürekli izlesede bıkmaz insan

aynen...:aferin:tekrar indirip izlemeyi düşünüyorum...=)

Kunoichi
16-01-2012, 19:43
Benim en beğendiğim savaşçı Sailor Jupiter di.
Kahverengi saçlı olan.
Mamoru çok ama çok itici gelirdi bana.
Hiç yakışıklı bulmazdım.

Yanlış hatırlamıyorsam Nefrit diye bir eleman vardı.
2. sezondu sanırım. Kötü karakterdi ama Usagi' nin okul arkadaşı olan kısa saçlı şirin kıza aşık olmuştu bu Nefrit. Hoşuma gitmişti bu çift :)