PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 18 Saniye Dayanan Zekiymiş.

muhammed.durak
19-02-2011, 01:52
İlginç bir oyun denemenizi tavsiye ederim.Tek yapmanız gereken kırmızı kutucuğu mavi parçacıklara çarpmadan hareket ettirebilmek.Aşağıdaki linke tıkyarak ulaşabilirsiniz.
Link:http://members.iinet.net.au/~pontipak/redsquare.html
http://img393.imageshack.us/img393/4057/rekor2lv1.jpg

pinklover
19-02-2011, 14:13
http://img12.imageshack.us/img12/3903/oyunc.jpg

_E

_smyye_
21-02-2011, 02:16
ben çok oynadım bunu hiç alakası yok hiç :D

muhammed.durak
21-02-2011, 12:33
Tabiki bu yöntem bilimsel olarak yapılan IQ testleri bazında değil. IQ testinin de ne olduğunu ve niçin yaptırdığımızı da çok iyi biliyoruz.Bu ve bunun gibi yapılmış yüzlerce minik testlerden oluşan zeka oyunlarının amacıda IQ seviyenizi ölçmek değil, sadece beyninizin çalışma prensiplerine dayandırılarak yapılmış ve hangi beyin lobunuzun öne çıktığını ortaya koymaktır. Çeşitli forum sitelerinde de bu oyun paylaşılmıştı ve alınan yorumlar genelde ;’bu oyunun zekayla ne alakası var sadece fareyi hızlı kullanabilmektir.’tarzındadır.Bende diyorum ki o fareyi tuttuğun kol nereye bağlı ki beynin o kolu idare edemiyor ne tür bir işlev yapacağına dair hiç bir fikri olmuyor.Kendine keyfekeder bir şekilde hareket edebiliyor.Hiç mi düşünemiyor o yapman gerekenleri sağ ve sol lobundan verilen emirlerle yapıldığı.Bu zeka oyununda aslında arka planda sağ lobun ne şekilde emir vermesi gerektiğine bakıyor ve vermiş olduğu sınırı geçersende lobunun o tarafının daha ağır bastığını söylüyor.Tabiki almış olduğun sonuç %100 kesin sonuç olmuyor.Sadece fikir sahibi oluyorsun.Örneğin bağdaş kurarken ilk olarak hangi bacağını üste koyduğunda beynini o tarafına yöneliminin var olduğu,işaret parmağını sabit tutarak bir sağ bir sol gözümüzle baktığımızda,hangisinde kayma oluyorsa beyninin o lobunu daha fazla kullandığın söylenir.Bunlar fikir alma konusunda yapılan küçük testler sadece.Lütfen gülmeyin ama ailem ben lisedeyken birçok test yaptırdılar ve meslek seçimimi buna göre yapmam gerektiğini söylediler.Yapılan araştırmalarda daha fazla sağ lobumu kullandığım öne çıktı.Bu testler arasındada size mantıksız gelecek çok fazla vardı.
Eğer yanlış bir şey yazmışsan lütfen beni affedin.Ayrıca bu yazdıklarımı _smyye_ cevap niteliğinde yazmadım.Lütfen üstünüze alınmayım.Diğer forumlarda söylenenleri burada yazmamın sebebi buradaki kişiler gerçektende ne söylemek istediğimi anlayacak ve bir kültür seviyesinde olan insanlar.Çoğu sinemasia üyelerinin filmler hakkında yapmış olduğu yorumlar dahilinde izliyorum ve yorumlarını takip ediyorum.Bu örnek verdiğimi o forum sitelerinde yapmış olsaydım yemediğin hakaret kalmazdı herhalde.Onun için sinemasia grubunun arasında olmaktan mutluyum.

biyo
14-03-2011, 11:59
eğer bir lobun kullanılma eğilimi daha fazlaysa diğer loba yüklenilmesi gerektiğini düşünmekteyim. Çünkü insanlar her iki lobun potansiyelini taşırlar ve yaşam koşulları loblarınızdan birini köreltir hale gelir. Kullanılmayan organ yada herneyse işe yaramazdır. Aslında bu testler insanlara zayıf yönlerini gösterir. bir insanın her iki eliyle yazı yazabilme potansiyeli varken neden sadece tek elle sınırlı kaldığınızı potansiyelinizi nasıl baskıladığınızı görmüş olursunuz. Vücutta koordinasyonu sağlayamazsanız siz beyninizi değil beyniniz sizi yönetmeye başlar.aynı iş seçinde olduğu gibi.

+

Burada olman gerçekten güzel. Ama daha çok film yorumu isteriz biz_E

CANBAY
21-05-2011, 15:19
zekice bir oyun

Kunoichi
08-01-2012, 16:19
10 sn dayanabildim ben :P