PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Princess Mononoke (Mononoke Hime) * Hayao Miyazaki

ondokuz
11-03-2009, 16:39
http://img228.imageshack.us/img228/5700/mononoke.jpg

Anime'nin Adı: Mononoke Hime
Diğer Adları: もののけ姫, Prenses Mononoke, Princess Mononoke
Tür: Macera, Fantastik, Aksiyon, Drama

http://img228.imageshack.us/img228/4752/mnhsan004.jpg

Tanıtım:

Köyünde huzur dolu bir yaşamı olan Ashitaka, bir gün ormandan kötü bir varlığın gelmekte olduğu fark eder. Ormanın sınırından hızla çıkan Orman Tanrısı, değdiği her şeyi yok ederek ilerlemektedir. Köyünden küçük bir kızı kurtarmak için, canavara dönüşmüş olan Orman Tanrısı'na saldıran Ashitaka, mücadele sonunda canavarı öldürür ama ölümcül bir yara alarak lanetlenir.

Bu lanetten kurtulmak için bir yol aramak üzere köyden ayrılan Ashitaka, kendisine yardım edebileceğini umduğu Ormanın Ruhu'nu aramaya başlar. Ancak Ormanın Ruhu'nu arayan başkaları da vardır: Lady Eboshi ve Irontown sakinleri. Lady Eboshi ve Prenses Mononoke arasındaki savaşta kazanan olmadığını ve hem insanların hem de doğanın zarar gördüğünü fark eden Ashitaka, onları durdurmaya çalışacaktır.

chibi
11-03-2009, 16:42
Ha ha ya Ondokuz sen olmasan kim bu animeleri takdir edicek Princess Mononoke benim de en sewdiğim animelerdendir. Gerçi Hayao Miyazaki'nin sevmediğim animesi yok ama bu ilk izlediğim.Müzikleri özellikle de wadaikolar süper.

unlem
30-06-2009, 15:43
miyazakinin en iyi iki animasyonundan biridir. en azından izlerken kanı kaynıyor insanın, heyecanı var. ve kurgu olağanüstü.

luthien
10-10-2009, 21:32
animeyle ilgili bir bilgide benden 'Mononoke' bir isim olmayıp Japoncada ruhlar veya canavarlar için kullanılan genel bir ifadedir.;) Güzel bir anime ama ben Howl' un yürüyen şatosunu daha çok beğenmiştim karakter hareketlerinde gerçeklik, ufak ayrıntıları gözden kaçırmama hususunda da Ruhların Kaçışı (Sen to Chihiro no Kamikakushi) üzerine anime tanımam:aferin:

Kunoichi
21-01-2010, 13:45
konu, senaryo olarak bu film favorimdir Miyazaki filmleri içinde !
chibi ye katılıyorum, soundtrack i olağanüstü.

mavi
07-04-2010, 20:19
indirmek için:
http://www.sinemasia.com/forum/showthread.php?t=5781

Kunoichi
01-09-2010, 00:25
Animasyon dünyasında sadece Pixar - Disney takip eden biriyseniz bünyenize fazla gelebilir bu film ! Şok geçirebilirsiniz.
Uyarmak istedim :D

mavi
13-03-2011, 15:11
Anlamlı bir yapım tabi :D
Mesaj açısından bakarsak iyi hoş da izlemesek de olurmuş yani. Ya ben pek aşk adamı oldum aşksız şeylerde sıkılıyorum resmen :D Şaka len şaka güzeldi işte.

grönte
05-11-2011, 19:59
bünyenize fazla gelebilir bu film ! Şok geçirebilirsiniz.
Uyarmak istedim :D

Kesinlikle bunu izlemek isteyenlerden lisans ne bileyim ehliyet gibi belge sorulmalı! Vize konulmalı izlemek için!

Niye bu kadar sene izlemedim ben Mononoke Hime'yi? Niye niye niye???

Şimdi benim mi gözlerimde bozukluk var, yoksa Miyazaki-san ne kadar destan varsa derleyip toparlamış mı? Ve en güzel yanı da Asya mitlerini olduğu gibi çalmaktan(!) sakınıp Miyazaki yordamıyla kardıktan sonra bir bedene oturtması. Ahh ah Miyazaki Sensei.

Shishigami-sama'yı görünce hemen ortaokul muydu, lise miydi, tarih kitabımızdaki geyik şeklinde betimlenen tarih öncesine ait Göktanrı figürü geldi aklıma. Kurtlar tarafından büyütülen çocuk, sonra insanların demircilikle tanışması, Emishi'lerin mezalim görmüş bir halk olarak göç etmek zorunda kalması,... Daha neler neler neler, heryerden bir parça kopup geliyor. Dediğim gibi, hiçbiri özgün halinde değil ama hepsi bak bu da vardı, hatırla bu da vardı diyor. Kimbilir benim anlayamadığım, bilmediğim, görmediğim daha neler neler var?

Eboshi'yi ve onun gibileri ben olsam bağışlamazdım. Hırs, aşırılık, öfke, acımasızlık ve haksızlık; nasıl bir insanda olur nasssıll??? Ashitaka ne kadar safcansın çocuğum. Mononoke Hime, sen de ne kadar onurlusun canımın içi. Mononoke Hime ve Ashitaka ne kadar kusursuz karakterler! Muhteşem ötesi bir öykü.

Benim anlamadığım, niye içimizden bu kadar Eboshi çıktı, ve katlanarak çoğalıyorlar? Niye Ashitakalar az kaldı. Hadi onlar az, niye Mononoke Himeler suskun? Niye değişmemesi gerekeni değiştirdik?

Ben bir daha izleyeceğim Mononoke Hime'yi. Sonra bir daha, bir daha... Sonra soundtrack albümünü dinleyip bir daha izleyeceğim.

Eboshi'nin kendini beğenmişlikten yaptığı hataları onu öldürmedi de oldurmadı da, bu nasıl iş yaa... Keşke ölseydi.

Kunoichi
25-01-2012, 20:51
Benim anlamadığım, niye içimizden bu kadar Eboshi çıktı, ve katlanarak çoğalıyorlar? Niye Ashitakalar az kaldı. Hadi onlar az, niye Mononoke Himeler suskun? Niye değişmemesi gerekeni değiştirdik?

Bu kısım süper olmuş !Cevabını bulamıyoruz. Ben çocukluğumdan beri bir Mononoke' yim. Suskun değilim Eboshi' lere ama yeterli sayıda değiliz malesef :B: