PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Death Note

ondokuz
25-08-2008, 03:07
http://img210.imageshack.us/img210/5736/deathnote1coverge2.jpg

Hikayemiz, Ryuk adında bir ölüm tanrısının (Shinigami), Death Note (Ölüm Defteri)'ni dünyada kaybetmesiyle başlar.

Ölüm Defteri, bir okulun bahçesine düşer. Bu okulun öğrencilerinden Light defteri bulur, üzerinde nasıl kullanıldığı yazmaktadır. Light, buna inanmamaktadır. İlk denemesiyle birlikte bunun gerçekliğine inanmaya başlar.

Defterin kurallarına göre 5 gün boyunca kötü olduğunu düşündüğü yüzlerce kişi öldürdükten sonra, Ryuk adında bir Shinigami, Light'ın odasına girer. Onun kendisini öldüreceğini düşünen Light korkmaya başlar. Buna karşın Ryuk Light'a birşey yapmayacağını söyler, çünkü defteri eline alan kişi onun sahibi olur. Kötü yanı ise bu defteri kullanan cennet ya da cehennemden hiçbirine giremez.

Light, Ölüm defteri'ni kullanarak kendi adaletini dünya üzerinde uygularken, dünyanın en iyi dedektiflerinden 'L' onu bulmaya çalışacaktır. Herkesin Gizli Güç Kira diye tanıdığı Light, hem kimliğini gizlemeli hemde bu dedektifi öncelikle bulmalıdır. Çünkü eğer yakalanırsa idam edilecektir, Kısaca kim kimi ilk
bulursa ölecek...

Karakterler;
Ana Karakterler
+ Yagami Raito (Light)
+ L
+ Amane Misa
+ Near (N)
+ Mello
+ Kiyomi Takada
+ Mikami Teru
+ Shinigamiler (Ölüm Tanrıları)

Diğer Karakterler
+ Aizawa
+ Matsuda
+ Matt
+ Siza
+ Usata
+ Watari
+ Yagami Souichirou

Küçük Roller
+ Yagami Sayu
+ Yagami Sachiko

Taka İsim: Kira
Doğum tarihi: Feb. 28, 1986
Ölüm Tarihi: Jan. 28, 2010
Hakkında: Derslerinde çok başarılı ve zeki bir öğrenci olan yegami raito, death note'ı eline geçirerek kendini suçluları öldürmeye adamıstır. Kaybetmekten nefret eder. L'yi öldürmeye yemin etmistir.

Takma İsim: L, Ryuuzaki, Erald Coil, Danuve.
Doğum tarihi: October 31, 1979
Ölüm Tarihi: November 5, 2004
Hakkında: Sadece ilgisini çeken davalara bakan bir dedektiftir. Kira'yı bulmak için bir özel ekip yapmıstır ve cok zekidir. Dünyanın en iyi dedektif olmakla birlikte, aslında ikinci ve üçüncü en iyi dedektifi de - kimse bilmese de - odur. Çok pasaklı olması bir çok kisiyi sasırtır ama o hiç birine aldırmaz, tatlı yemeyi çok sever ve kambur oturmanın zekayı %40 artırdıgını düsünür.

Takma Adı: 2. Kira
doğum tarihi: Dec. 25, 1984
Ölüm tarihi: 4, 2011
Hakkında: Annesi ve babasını öldüren hırsızı öldürdügü için Kira'ya hayranlık ve minnettarlık beslemektedir. O da bir death note bulunca özellikleri kullanıp kira'yı bulur ve ona asık olur. Shinigami gözlerine sahip bir modeldir. Şımarık ve biraz da ***** bir kızdır.

Shinigami dünyasında canı sıkıldıgı için death note'unu dünyaya atan bir shinigamidir. Shinigami kralını kandırıp ikinci bir death note aldıgı için gayet rahattır. Elmaya bayılır. Punk tarzı takılır ve Raitonun zor durumda düşmesine bayılır.

Gestapo
25-08-2008, 13:43
Shinigami olmak isterdim :D

~ hoşça'kal'
25-08-2008, 18:44
Sema söylemişti bunu ve bir kaç kişi daha baya merak ediyorum :)

ondokuz
25-08-2008, 18:47
Download bölümüne eklenecek yakında linkleri. Ben de tavsiye ederim.

Sema
25-08-2008, 18:48
oLmaz ben tavsiye ettim :p

Ben L diyorum :o severim enteresan tipLeri:D

zaten Layto kücükmüş şimdi farkettim:D

fulie
25-08-2008, 19:44
bende L seviodum ryukku yuda seviodum :D

yada
28-08-2008, 19:57
Niye kimse KIRA dememiş.. :o
Yaşasın KIRA.. :horny:

Niye tüm yapımlarda hep kötü karakterleri seviyorum ben.. :S
Gerçi KIRA kötü değildi, onun çevresi kötüydü.. :E :p

Animeyi övmeye bile gerek yok. Bugüne kadar izlediğim kurgu ve konu olarak en mükemmel hikaye. :)
Ve sayesinde yıllardır aklımda olan bi hikayeyi yazmaya başladım.. :o

Ayrıca filmide var ama pek iyi değil. Zira koca anime filme yansıyınca çok kopukluk olmuş arada.. :)

Altayhan
28-08-2008, 21:36
Gerçekten çok güzel o kadar bölümü çok kısa sürede izlemiştim.Ama filmi iğrenç.Sen L cimisin Kira cımısın:D

sadece_nur
01-09-2008, 13:49
ya bi izleyemedim şunu çok merak ediyorum.arkadaşım çok methetmişti.çatlicam meraktan

Hamzanime
02-09-2008, 09:38
ben Ryuk olmak isterdim

cumartesi
21-01-2009, 02:44
Kira akilli fakat L ondan cok fazla daha akilli. Forza L.

yada
21-01-2009, 10:24
Ulan nesi akıllı L'nin. Tamam akıllı ama Kira kadar değil.
L arkasına 23432 adamı aldı, polisleri aldı ama bi türlü yakalayamadı Kira'yı.
Kira ise tek başına alayına gider yaptı.

Forza KIRA ulan. :D

~ hoşça'kal'
23-02-2009, 17:27
L ciyiz efendim sonuna kadar.
Hayır o sempatik ve sinir tavırları olmasa anime birşeye benzemezdi büyük ihtimal.
Hayır hala L'in öldürülmesi şeklinde bir sondan şikayetçiyim :hih:

Sema
23-02-2009, 18:02
Ben de.O maL Kira L'i nasıL yenebiLir :mad:

~ hoşça'kal'
23-02-2009, 18:04
Ben de.O maL Kira L'i nasıL yenebiLir :mad:

Evet ya hele L deki o sempati of of öldüğünde izlemeyi bile bırakasım gelmişti.:E

Sema
23-02-2009, 18:10
Evet ya hele L deki o sempati of of öldüğünde izlemeyi bile bırakasım gelmişti.:E

Aynen ya.Bi de en kötüsü, Layto'yu N yendi ya ona yanarım:D Cok basit oLdu :/

~ hoşça'kal'
23-02-2009, 18:11
Aynen ya.Bi de en kötüsü, Layto'yu N yendi ya ona yanarım:D Cok basit oLdu :/

N hiçbir şey yapmadı bile L'in kurduğu üzerine bir taş bile koymamıştır :hih:

Sema
23-02-2009, 18:29
Hazırcı bunLar azizim:D L yenmiştir bence, gönLümüzün kahramanı:D

Ryuk'u da severim:p

~ hoşça'kal'
23-02-2009, 23:22
Hazırcı bunLar azizim:D L yenmiştir bence, gönLümüzün kahramanı:D

Ryuk'u da severim:p

Yeni bir sona bile razıyım mesela L'in dirildiği falan :E

Sema
23-02-2009, 23:24
oo cok yaratıcısınız hanfendi:D FiLmi de vardı di mi, tipLeri beğenmemiştim ama;W

yada
23-02-2009, 23:28
L ciyiz efendim sonuna kadar.
Hayır o sempatik ve sinir tavırları olmasa anime birşeye benzemezdi büyük ihtimal.
Hayır hala L'in öldürülmesi şeklinde bir sondan şikayetçiyim :hih:

Kira'ya koskoca teşkilat, L, N falan tüm alfabe anca başetti. :D
Herif alayından zeki idi. Hırs yapmasa yakalanmazdı zaten asla. :cool:

~ hoşça'kal'
23-02-2009, 23:31
oo cok yaratıcısınız hanfendi:D FiLmi de vardı di mi, tipLeri beğenmemiştim ama;W

http://www.sinemalar.com/film/16522/L-Change-The-World/

en son bu vardı galiba bilgisayarımda duruyor ne anlatıyormuş bakmak lazım.
ah bu tipler L'in o sempatik haline benzemiyorlar ki hç :hih:

Kira'ya koskoca teşkilat, L, N falan tüm alfabe anca başetti. :D
Herif alayından zeki idi. Hırs yapmasa yakalanmazdı zaten asla. :cool:

L de zekiydi ama aynı hırsı o da yaptı.
Kendi saklamaktan çekinmedi hatta herşeyi paylaşarak gel ya ben seni yakalarım ya sen beni yakalayacaksın dedi.

yada
23-02-2009, 23:38
Filmden uzak durun derim.
Animeden sonra film iğrenç duruyor. :D
Zaten yarısını izlemiştim anca. Filmde olunca konuyuda kırptıkları için muhallakta kalmış konu falan.

~ hoşça'kal'
23-02-2009, 23:41
Filmden uzak durun derim.
Animeden sonra film iğrenç duruyor. :D
Zaten yarısını izlemiştim anca. Filmde olunca konuyuda kırptıkları için muhallakta kalmış konu falan.

Ya onu geçtim tipler çok komik Kira yerine çoook yakışıklı birini bulurlarsa belki izlerim yoksa o başarılı yakışıklı Kira karakterinden eser kalmaz :7:

zeinep_k
23-03-2009, 12:11
izlemeye yeni başladım, kirayı beğeniyorum şuan, zekası beni mest etti ama masum insanları da öldürüyor o FBI daki kadını öldürdüğünde çok üzülmüştüm.
son hakkında yorum yapılmasın yaa, izleme hevesim kaçıyor...

Sema
23-03-2009, 13:40
Uşak katiL:cin:

Gestapo
03-05-2009, 18:34
bu başyapıtın forumda indirme linkleri yok :o

leydipolgara
03-06-2009, 02:19
gerekten adamlar düşünmüş ve yapmış animeyi. hikaye süper yauw. L acayip zeki ve tatlı. Sonradan onun yerine gelen N'nin tipi kız gibiydi yauw. oda amma akıllı bi veletti öyle. elinde minik bebekler anaında olayı çözdü valla. bu animede hiçbir karakterin yerinde olmak istemezdim. Geneli öldü gitti. Daha gençim yauw :D

ruzigar
24-06-2009, 22:53
tabi ki L, başkası olamaz, onun gibi karakter yok, zeki ve cesur :D
ben de filmleri beğenmedim ama L'den olsa gerek L:change the world'e bayıldım, izlerken işkenceye dönüştü orası ayrı :(

saliha
25-06-2009, 08:58
Lİght'a bayıldım izlemeliyim:D:D

mavi
10-08-2009, 12:55
L her zaman L daima L
daha sonrada Near xD
kirayı sevenleri anlamam hiç ya
hf

biyo
04-04-2010, 20:49
10.bölümdeyim kitlendim kaldımm:utan:
böyle on numara bir anime için yapılan yorumları pek sevmedim:7:
bitirdikten sonra iyi bir yorumlaşma bekliyorumm:D

Ryuku biraz jokere benziyor..
http://student.nu.ac.th/deathnote/Images/Gallery/Charactor/ryuku.gif

mavi
04-04-2010, 21:47
süperdir ya
hele L Luv
manyak aşkum

Darkangel
06-04-2010, 00:14
SPOİLER

Sanırım ben de pek çok kişi gibi bu seriyi iki kısma ayırarak değerlendireceğim. 25. Bölüm ve öncesi - 25. bölümden sonrası...

Çünkü bu iki kısım arasında bariz farklar var. Birincisi ilk bölümden 25. bölüme kadar L ve Light arasında resmen oynadıkları o tenis maçına benzeyen bir dinamik söz konusu. Akıl oyunları, fikir sürümleri, zeka çarpışmaları, karşıt tezler vs her bölüm insanı merak içerisinde bırakıyor. Ama L'in ölümünden sonra seride büyük bir seviye düşüşü yaşanmakta. Hatta Light'ın bile IQ su bariz bir şekilde düşüyor yani Onun yerine getirilmeye çalışılan karakterlerin başarısız ve parıltıdan yoksun oluşları, mantık hatalarının gırla gitmesi, Near kazansın diye yapılmadık dandikliğin kalmaması maalesef bu anime serisinin cilasını kazıyor.

Kimilerine göre Light o kadar zekiydi ki L onu yakalayamadı. Hayır efendim aslında L defteri ele geçirdiği an Light'ı yenmişti bence. Eğer elde hiçbir ip ucu yokken L binlerce insan arasından tek Kira olasılığı için Light'ı seçtiyse bunun nedeni Light'ın L den daha dengesiz, daha aptal ve kendine fazla güvenmesi. Bir olaydan yırtmak için ardında ekmek kırıntıları bırakan Light'tan başkası değil.

L defteri ele geçirdiğinde eğer animenin yapımcıları uzatmak için bu kadar dandikliklere başvurmasaydı yapacağı tek şey defterdeki el yazılarıyla Light'ın ve Misa'nın el yazısını kriminal olarak karşılaştırması olacaktı. Bu kadar basit. Belki Light'ı değil ama en azından Misa'nın kesin olarak 2. Kira olduğunu ortaya çıkaracaktı. Bu da diğer herşeyi tetikleyecekti zaten

Ama işte reyting uğruna harcanan L sonrasında yerine getirilmeye çalışılan veletler tam bir komediydi. Near medyum gibi mübarek o kadar Kira fanı arasında nasıl olup da Mikami'den şüphelendi ki, saçmalığın daniskası. Near " Mello ve ben ayrı ayrı L kadar olamayız ancak birlikte onun kadar hatta ondan daha iyi olabiliriz. " dedi ya tam ohalık bir olay. Değil ikiniz alayınız gelse L kadar olamazsını be!

Ayrıca serinin sonundan da hiç memnun değilim. Misa'ya ne oldu mesela? Kira ortadan kalktıktan sonra neler oldu? Ryuk defterleri aldı mı? Light ölünce nereye gitti? vs...

L in hatrına seriye verebileceğim puan 10/8

heartbreather
07-04-2010, 12:52
Ben light ı sewiom banane:hu:

biyo
10-04-2010, 01:56
sonunda bitirdim_E

Oyunu başlatan Ryuk, en sevdiğim karakter oldu.
http://i25.tinypic.com/11b2b1v.png

Layto yagamiye gelince başta iyilik abidesi olacağını düşündüm ancak o eline geçen güçle kendisini herkes gibi Gami ilan etti.Kira olmak gerçekten de sadece onun yapabileceği birşey oldu..Neden deftere sahip olan hiç kimse laytonun gerçek adını bildiği halde öldürmedi :B:
http://i30.tinypic.com/28m2v4n.jpg

Kira gözü dönmüş, gücün esiri olmuş iken onu durdurabilecek tek kişi L. di. ah L, hiç ölmemeliydi..:eah
http://i30.tinypic.com/2k4fgm.jpg

Darkangel'a kesinlikle katılıyorum. 25.bölümden sonra Near ve Mello L'in boşluğunu dolduramadı.Ve bu bölümden sonra konuda bir sürü açık oluştu. Son anda L ile kiranın arasında neden bir bağ oldu (yağmurda ıslandıktan sonra laytonun ayaklarını silmesi filan). Misa neden laytoya bu kadar bağlıydı. Rem neden olacakları izlemedi. Tüm bu dünyanın değişimine neden Ölüm meleklerinin başı el atmadı. Bunun gibi bir sürü soru cevapsız kaldı.

Ölüm melekleri gerçekten elma sever mi hayır sadece Ryuk elma yer:E
http://i138.photobucket.com/albums/q280/vegus010/1172165403789.jpg

biyo
21-04-2010, 20:26
Geçen yönetmenin kestiği sahneler diye birşey buldum..Çok hoşuma gitti. Ryuk'un gözünden başka türlü herşey_E
http://img383.imageshack.us/img383/4471/bscap006ox4.jpg

mavi
21-04-2010, 20:38
ohanesss
aptal lighto :B:

yada
27-04-2010, 11:59
Bu süper animeye acaba kim 1 ve 2 verdi.
Yada hangi ruh hali ile verdiler. :D

Neyse bir kez daha baştan sona izleyesim geldi.
Yaşasın KİRA. :D